Închide meniul

Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska 6-7(5), 6-4, 4-6 | Sori e eliminată în semifinalele turneului de la Lyon și ratează șansa de a o depăşi pe Simona Halep în clasamentul WTA!

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 5 martie 2022, 20:50

Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska 6-7(5), 6-4, 4-6 | Sori e eliminată în semifinalele turneului de la Lyon și ratează șansa de a o depăşi pe Simona Halep în clasamentul WTA!

Sorana Cîrstea - Dayana Yastremska, în semifinalele turneului de la Lyon

Profimedia

Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska 6-7(5), 6-4, 4-6

Update: Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska 4-5. Sori a salvat trei mingi de meci și caută egalarea în setul decisiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update: Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska 3-6. Dayana Yastremska a câștigat confruntarea și s-a calificat în marea finală.

Update: Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska 1-4. Sportiva din Ucraina se apropie de câștigarea meciului.

Update: Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska 6-4. Sori câștigă al doilea set. Câștigoarea meciului se va decide în setul decisiv.

Update: Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska 3-3. Sorana a revenit incredibil!

Reclamă

Update: Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska 1-3. Sori are mari probleme în setul al doilea.

Update: A început setul secund!

Update: Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska 6-7(5). Sori a pierdut primul set.

Reclamă 4 / 0/3

Update: Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska 5-4. Sori are probleme medicale! Staff-ul medical i-a luat tensiunea. La scurt timp, Sorana a primit permisiunea de a continua.

Update: Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska 4-3. După un joc consistent, Sorana a început să aibă probleme. Meci strâns la Lyon!

Update: Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska 3-1. Sori se descurcă excelent și câștigă două game-uri consecutive.

Update: A început meciul!

Sorana Cîrstea joacă astăzi, nu mai devreme de ora 18:00, în semifinalele turneului de la Lyon, cu ucraineanca Dayana Yastremska.

Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska, în semifinalele turneului de la Lyon

Sorana Cîrstea (30 WTA) le-a învins până acum, la turneul din Franța, pe Mariam Bolkvadze (156 WTA), Stefanie Voegele (144 WTA) și Anna Bondar (79 WTA). Jucătoarea noastră nu a pierdut vreun set până acum și va lupta astăzi pentru calificarea în penultimul act, cu Dayana Yastremska, clasată pe locul 140 în ierarhia WTA.

De cealaltă parte, sportiva ucraineancă a trecut de Ana Bogdan (97 WTA), Cristina Bucsa (139 WTA) și Jasmine Paolini (48 WTA). Singurul set pierdut de Yastremska a venit în partida cu românca Ana Bogdan.

Reclamă

Meciul din semifinalele turneului de la Lyon va reprezenta prima întâlnire dintre Sorana Cîrstea și Dayana Yastremska.

În cealaltă semifinală de la Lyon se duelează Caroline Garcia (74 WTA) și Shuai Zhang (64 WTA).

Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska | Sorana o poate depăşi pe Simona Halep în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea a fost extrem de fericită după ce a obţinut calificarea în semifinalele turneului de la Lyon. „Sori” se aşteaptă la un spectacol total în partida cu Dayana Yastremska, din semifinale. În cazul unei victorii, Sorana Cîrstea o va depăşi în clasamentul WTA pe Simona Halep. De luni, Sorana poate fi pe locul 26 WTA şi să devină cea mai bine clasată jucătoare din România.

Sunt fericită cu modul în care am jucat. O știu pe Dayana, va fi un meci greu. Sunt onorată să fiu în semifinală aici. Mă aștept la un tenis spectaculos„, a spus Sorana Cîrstea, după victoria cu Anna Bondar.

Sorana Cîrstea – Dayana Yastremska | Jucătoarea ucraineancă, extrem de afectată de războiul declanşat de Rusia

Dayana Yastremska a fugit, împreună cu sora sa cea mică, din calea războiului din Ucraina. Acestea au reuşit să fugă din Odesa şi au ajuns în România. Părinţii lor au rămas, însă, în Ucraina.

„După două zile petrecute în ascunzători, părinții mei au luat decizia ca, indiferent de costuri, să mă trimită pe mine și pe sora mea în afara Ucrainei. Mamă, tată, vă iubim atât de mult! Aveți grijă de voi. Îmi iubesc țara. Dragi ucraineni, aveți grijă de viețile voastre„, a scris Dayana Yastremska pe Instagram, care are în palmares 3 titluri WTA. În 2021, Dayana a fost testată pozitiv cu Mesterolon, un medicament cu androgeni și steroizi anabolizanţi.

La finalul confruntării din sferturi, ca de obicei, Yastremska şi-a pus pe umeri drapelui Ucrainei.

Simt că sunt susţinută de toată lumea. Poate într-un moment greu aud sau simt cum oamenii mă susţin aici şi aceasta este încă o victorie pentru Ucraina”, a declarat sportiva din Ucraina.

Dayana Yastremska, în lacrimi după victoria cu Ana Bogdan

La finalul meciului, cu toate că românca a pierdut dramatic, îmbrățișarea dintre cele două nu a mai avut legătură cu tenisul, ci cu situația teribilă prin care trece orice ucrainean, după invazia Rusiei. Finalul partidei a găsit-o pe Dayana cu lacrimi în ochi și cu steagul Ucrainei în mână.

„Îmi tremură mâinile. Cu siguranţă îmi voi aminti acest meci. Tocmai am venit dintr-o ţară în care este război şi în care este familia mea. A fost foarte greu din punct de vedere emoţional. Aş vrea să fiu acum acasă, acolo, în ţara mea, dar tatăl meu a insistat să vin aici şi îi mulţumesc directorului turneului pentru wild card, a însemnat mult pentru mine.

Vreau să spun că sunt fericită că am câştigat pentru ţara mea, sunt şi tristă în acelaşi timp, dar mulţumesc publicului pentru susţinere. Este uimitor câte mesaje de susţinere am primit, vă mulţumesc. Este foarte dificil, inima mea este acasă şi mintea mea luptă aici. Este foarte greu să-mi găsesc concentrarea şi echilibrul.

Această victorie este nimic comparativ cu ceea ce se întâmplă în ţara mea, dar mă bucur că am putut lupta în seara asta pentru ţara mea. Sunt foarte mândră de ucraineni, sunt eroi cu adevărat şi sper că totul se va termina curând”, a declarat ea, la interviul după meci.

”Azi a fost să fie ziua ta! Și meriți total această victorie. A fost cel mai greu meci pe care l-am jucat, din punct de vedere al emoțiilor și al sentimentelor. A trebuit să lupt, pentru că ne aflăm într-o competiție, dar cumva știam că nu ar fi corect. Sper ca Dumnezeu să te protejeze pe tine, pe sora ta și pe ceilalți oameni. Să trăim cu toții în pace”, a fost mesajul de pe Instagram postat de Ana Bogdan.

Citește și:
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni 21:17 Învins de fosta echipă, Marian Aioani a repetat obsesiv patru cuvinte! Explicaţii pentru forma dezastruoasă a Rapidului 21:16 Louis Munteanu a recunoscut că vrea să plece de la Farul! Mesaj savuros pentru Aioani: „E clientul meu!” 21:15 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele de start 20:55 VideoVisul mondial al României! Tibor Selymeş a învins Argentina lui Diego Maradona şi a avut un sfat preţios pentru tricolori 20:55 Farul – Rapid 3-1! Trupa lui Gică Hagi, din nou pe locul secund în Liga 1! Giuleştenii rămân fără victorie în play-off 20:47 Fază controversată în Farul – Rapid! Reuşita lui Mihai Popescu, anulată! Ciprian Marica a răbufnit în lojă 20:46 Luca Andronache, jucătorul revelaţie al lui Gică Hagi! „Regele” a dat lovitura prin fiul fostului antrenor de la FCSB 20:30 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos şi Aris – Olympiacos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Probleme pentru Lucescu 20:08 VIDEOImaginile durerii lui Răzvan Lucescu. Ce a declarat românul, după ce PAOK a smuls o remiză în minutul 90+10! Vezi toate știrile
Citește și