Închide meniul

Margaret Court, declaraţii tăioase împotriva Serenei Williams după ce a rămas cea mai titrată jucătoare din istorie

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 5 septembrie 2022, 15:05

Margaret Court, declaraţii tăioase împotriva Serenei Williams după ce a rămas cea mai titrată jucătoare din istorie

Margaret Court, declaraţii tăioase împotriva Serenei Williams

Margaret Court, în cadrul unei ceremonii la Wimbledon / Profimedia Images

Margaret Court a avut o serie de declaraţii tăioase împotriva Serenei Williams, după ce Williams s-a retras, fără să îi depăşească recordul de Grand Slam-uri câştigate (24).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fosta jucătoare australiană de tenis Margaret Court a declarat că are mai multe merite decât Serena Williams, care a fost omagiată la scară largă după eliminarea de la US Open, sinonimă cu retragerea din circuit.

Margaret Court, declaraţii tăioase împotriva Serenei Williams

Court este deţinătoarea recordului de grand slam-uri (24) şi a dominat lumea tenisului în anii ’60-’70.

„Am apreciat-o pe Serena ca jucătoare, dar nu cred că ea m-a apreciat vreodată. Serena a jucat cu şapte ani mai mult ca mine. Eu m-am retras după puţin de 30 de ani. Am revenit în circuit după doi bebeluşi. După primul meu copil, am câştigat trei din patru Grand Slam-uri. Iar Serena nu a mai câştigat un Grand Slam de când a avut un copil”, a spus ea, conform lequipe.fr.

Court a denunţat şi afirmaţiile celor care spun că cele 11 titluri ale ei la Australian Open la simplu valorează mai puţin decât cele şapte ale Serenei Williams.

Reclamă

De mulţi ani, Court, în vârstă de 80 de ani, veterana s-a simţit respinsă de iubitorii de tenis din cauza credinţelor sale creştine care au determinat-o să se opună căsătoriei între persoane de acelaşi sex, când aceasta a fost propusă în Australia în 2017, sau să declare, doi ani mai târziu, că transsexualii sunt o „creaţie a diavolului şi nu a lui Dumnezeu”.

Cifrele uriaşe ale Serenei Williams

Serena Williams, în vârstă de 40 de ani, a câștigat 23 de titluri de Grand Slam – cele mai multe din era Open și doar cu unul mai puțin decât recordul all-time deținut de Margaret Court.

Serena și-a trecut în cont 73 de titluri la simplu, 23 la dublu, patru medalii de aur olimpice, 7 titluri la Australian Open, 7 la Wimbledon, 6 la US Open și 3 la Roland Garros. În total, ea a adunat 367 de victorii la turnee majore.

Reclamă 4 / 0/3

Williams a fost în opt perioade liderul WTA, în intervalul 2002-2017, adunând un total de 319 săptămâni, 186 dintre ele fiind consecutive.

Serena Williams şi-a încheiat cariera cu un bilanţ de 858 de meciuri câştigate şi 156 pierdute. A câştigat peste 94 de milioane de dolari în premii la turneele de tenis, mai mulţi bani decât orice altă sportivă din circuit.

În ceea ce priveşte titlurile din circuitul WTA, lider în clasamentul all-time este Martina Navratilova, cu 167, urmată de Chris Evert – 157, Steffi Graf – 107, Margaret Court – 92 şi pe cinci este Serena Wiliams, cu 73.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și