Închide meniul

Martina Navratilova, după suspendarea Simonei Halep: „Miroase urât încă din start”

Dan Roșu Publicat: 21 septembrie 2023, 13:40

Reclamă
Martina Navratilova, după suspendarea Simonei Halep: „Miroase urât încă din start

Martina Navratilova, după suspendarea Simonei Halep

Martina Navratilova, în tribunele de la US Open / Profimedia Images

Martina Navratilova a oferit prima reacţie după suspendarea de patru ani a Simonei Halep. Fosta mare campioană îi ia apărarea sportivei noastre, într-o postare pe reţelele de socializare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scenariul poate fi unul sumbru pentru Halep, care ar putea fi suspendată mai mult de patru ani, după ce va face apel la TAS. Până atunci, Navratilova crede în nevinovăţia sportivei noastre.

Martina Navratilova, după suspendarea Simonei Halep

„Eu mereu am considerat că trebuie să acordăm prezumția de nevinovăție sportivilor. Această suspendare miroase urât încă din start. Au stabilit că e vinovată chiar dinainte ca ea să aibă ocazia să își demonstreze nevinovăția”, a scris Navratilova, pe X.

Simona Halep a primit o suspendare de patru ani din partea celor de ITIA, ca urmare a testului pozitiv la Roxadustat, de la US Open 2023. După această decizie, românca a luat hotărârea de a-şi căuta dreptatea la TAS.

Schimbări radicale cerute de un expert în antidoping, după suspendarea Simonei Halep

Schimbări radicale cerute de un expert în antidoping, care a analizat cazul în care s-a decis suspendarea de patru ani a Simonei Halep. Fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros a fost testată pozitiv cu Roxadustat şi a primit pedeapsa maximă. Ar fi fost găsite nereguli şi în paşaportul biologic al româncei.

Reclamă

„Problema pentru mine este structura anti-doping, această politică de toleranță zero și răspundere strictă. Mai exact, dacă există un test pozitiv, sunteți responsabil, indiferent cum s-a ajuns acolo.

Dacă există posibilitatea ca un supliment să fi fost contaminat? Da, desigur și știmă că au loc frecvent astfel de contaminări. O mare parte din această retorică sportivă este aceea că oricine testat pozitiv este pictat cu aceeași pensulă. Deci, dacă nu a fost nimic intenționat, nu contează și rămâi în continuare oribil, corupt moral, o persoană rea, un sportiv teribil și un trișor. Există o nuanță mult mai importantă decât atât.

Concentrațiile minuscule pe care le pot detecta ar putea să nu aibă niciun rol funcțional în organism. Din punct de vedere fiziologic nu e nicio diferență dacă le au sau nu. O mulțime dintre substanțele interzise nu au fost, cu adevărat, cercetate temeinic. Deci nu știm dacă este un caz de contaminare, este doar toleranță zero!

Reclamă 4 / 0/3

Care este pragul pentru Roxadustat? Unde sunt datele și infomațiile care ne spun la ce nivel apare îmbunătățirea perfomanței sportivilor?„, a declarat dr. April Henning, expert în antidoping, de la Universitatea Heriot-Watt din Soția, pentru DW și citat de frontline.com.

 

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:45 LIVE TEXTBorussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug a deschis scorul! Duel de foc pentru un loc în finala Champions League 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj Vezi toate știrile
Citește și