Închide meniul

Simona Halep poate primi o suspendare mai mare de patru ani la TAS! Scenariul sumbru lansat de un expert anti-doping

Viviana Moraru Publicat: 21 septembrie 2023, 10:54

Reclamă
Simona Halep poate primi o suspendare mai mare de patru ani la TAS! Scenariul sumbru lansat de un expert anti-doping

Simona Halep poate primi o suspendare mai mare de patru ani la TAS

Simona Halep, în timpul unui meci/ Profimedia

Simona Halep poate primi o suspendare mai mare de patru ani la TAS. Un expert în cazuri de dopaj a lansat un scenariu sumbru, după ce românca a decis să conteste decizia celor de la ITIA. Richard Ings, un fost şef al programului de antidoping al ATP, a dezvăluit ce o aşteaptă pe Halep la Tribunalul de la Lausanne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a primit o suspendare de patru ani din partea celor de ITIA, ca urmare a testului pozitiv la Roxadustat, de la US Open 2023. După această decizie, românca a luat hotărârea de a-şi căuta dreptatea la TAS.

Simona Halep poate primi o suspendare mai mare de patru ani la TAS

Richard Ings a dezvăluit că procesul Simonei Halep va fi reluat de la zero la TAS, şi românca va putea fi judecată diferit, în încercarea de a dovedi faptul că nu a consumat în mod voit Roxadustat.

Expertul anti-doping a mai mărturisit că Halep a fost norocoasă pentru faptul că a primit „doar” patru ani de suspendare din partea ITIA, şi se poate aştepta la o pedeapsă majorată din partea judecătorilor de la TAS.

„Bazându-mă pe decizia detaliată, a fost norocoasă că a primit o suspendare de doar patru ani.

Reclamă

Acolo (n.r. la TAS), cazul va fi reaudiat, o judecată diferită este posibilă, inclusiv o majorare a pedepsei”, a declarat Richard Ings, în podcastul lui David Low.

Un exemplu de sportiv care a primit o pedeapsă majorată din partea TAS este Sara Errani. În 2018, italianca a făcut apel la Tribunalul de la Lausanne, după ce a primit o suspendare de două luni din partea ITIA. Ca urmare a procesului de la TAS, Errani a primit o pedeapsă de opt luni.

Schimbări radicale cerute de un expert în antidoping, după suspendarea Simonei Halep

Schimbări radicale cerute de un expert în antidoping, care a analizat cazul în care s-a decis suspendarea de patru ani a Simonei Halep. Fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros a fost testată pozitiv cu Roxadustat şi a primit pedeapsa maximă. Ar fi fost găsite nereguli şi în paşaportul biologic al româncei.

Reclamă 4 / 0/3

„Problema pentru mine este structura anti-doping, această politică de toleranță zero și răspundere strictă. Mai exact, dacă există un test pozitiv, sunteți responsabil, indiferent cum s-a ajuns acolo.

Dacă există posibilitatea ca un supliment să fi fost contaminat? Da, desigur și știmă că au loc frecvent astfel de contaminări. O mare parte din această retorică sportivă este aceea că oricine testat pozitiv este pictat cu aceeași pensulă. Deci, dacă nu a fost nimic intenționat, nu contează și rămâi în continuare oribil, corupt moral, o persoană rea, un sportiv teribil și un trișor. Există o nuanță mult mai importantă decât atât.

Concentrațiile minuscule pe care le pot detecta ar putea să nu aibă niciun rol funcțional în organism. Din punct de vedere fiziologic nu e nicio diferență dacă le au sau nu. O mulțime dintre substanțele interzise nu au fost, cu adevărat, cercetate temeinic. Deci nu știm dacă este un caz de contaminare, este doar toleranță zero!

Care este pragul pentru Roxadustat? Unde sunt datele și infomațiile care ne spun la ce nivel apare îmbunătățirea perfomanței sportivilor?„, a declarat dr. April Henning, expert în antidoping, de la Universitatea Heriot-Watt din Soția, pentru DW și citat de frontline.com.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
3
mai
22:16
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY
3
mai
21:59
Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu
3
mai
21:29
România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori
3
mai
21:27
OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA
Vezi toate știrile
Citește și