Închide meniul

Meciul care stabilește adversara Soranei Cîrstea din semifinalele de la Miami, amânat din cauza ploii. Când se va juca Petra Kvitova – Ekaterina Alexandrova

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 30 martie 2023, 7:39

Meciul care stabilește adversara Soranei Cîrstea din semifinalele de la Miami, Petra Kvitova – Ekaterina Alexandrova, a fost amânat din cauza ploii. Duelul era programat inițial joi dimineața, de la ora 02:00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Programul a fost astfel modificat și partida dintre Kvitova și Alexandrova se va disputa joi seară, de la ora 22:00 (ora României). Vestea este una bună pentru Sorana, care va câștiga niște ore în plus de odihnă, după victoria cu Aryna Sabalenka.

Meciul care stabilește adversara Soranei Cîrstea din semifinalele de la Miami, amânat din cauza ploii

Modificările din program au adus prima semifinală, Elena Rybakina – Jessica Pegula, vineri dimineață, de la ora 03:30. Astfel că, cel mai probabil, semifinala Soranei Cîrstea se va disputa vineri seară, la o oră la care va fi ulterior anunțată.

Sorana așteaptă duelul cu una dintre cele două jucătoare, diferența fiind una mare. Cu Petra Kvitova s-a întâlnit de 10 ori, dubla deținătoare de Grand Slam fiind în avantaj (6-4), în timp ce cu Alexandrova nu a jucat niciodată.

”Pe Petra o știu, este o mare campioană, suntem de aceeași vârstă și ne-am întâlnit de foarte multe ori. Am foarte mult respect pentru ea. De cealaltă parte, nu o știu pe Alexandrova foarte bine. Nu am jucat împotriva ei, nici nu cred că ne-am antrenat împreună.

Reclamă

E o diferență între o jucătoare pe care nu o cunosc și una pe care o cunosc foarte bine, dar și ea mă cunoaște bine pe mine. Voi încerca să mă odihnesc perioada următoare. Thomas (n.r. – Thomas Johansson) se va uita la meci și voi încerca să revin pe teren cu aceeași formă”, a spus Sorana Cîrstea, citată de Tennis Channel.

Thomas Johansson, antrenorul care a ”transformat-o” pe Sorana Cîrstea

Thomas Johansson e antrenorul care a ”transformat-o” pe Sorana Cîrstea. Românca trece prin cea mai bună perioadă a carierei, încununată cu cea mai importantă victorie, 6-4, 6-4 cu Aryna Sabalenka, ocupanta locului 2 WTA.

Victoria cu Aryna Sabalenka i-a adus Soranei un salt total de 33 de locuri, în clasamentul LIVE WTA. Ea a început săptămâna pe locul 74 și acum e pe 41. O victorie în semifinalele de la Florida o va propulsa pe poziția 28, lângă Bianca Andreescu. Dacă va cuceri trofeul, va ajunge până pe 20, depășind-o și pe Simona Halep.

Reclamă 4 / 0/3

”Sunt foarte fericit de progresele ei. A jucat bine tot anul, chiar dacă rezultatele nu au fost mereu acolo. A jucat foarte bine și la antrenamente a dat totul. Dar cu toții știm că tenisul este un sport al încrederii. Când ajungi să ai încredere, e o altă poveste. Câteodată, când vorbim de ea, vorbim de doi oameni diferiți. În afara terenului, e foarte calmă, relaxată. Nu există probleme, putem repara orice. O fată foarte generoasă.

E una dintre cele mai drăguțe persoane pe care le-am întâlnit. Pe teren, devine emotivă și aduce probleme pe care doar ea le vede. E ca și când doi oameni se uită împreună un film și văd două filme diferite. Devine însă mult mai bună, mai profesionistă. Citește jocul mult mai bine. Vorbim mult”, a spus suedezul, citat de digisport.ro.

Thomas Johansson: Diferențe mari între WTA și ATP

Înainte să colaboreze cu Sorana Cîrstea, suedezul de 48 de ani care s-a retras în 2009, a lucrat și în circuitul masculin, dar și în cel feminin. Johansson i-a antrenat pe Borna Coric, Filip Krajinovic și David Goffin, dar și pe Caroline Wozniacki și pe Maria Sakkari.

”E o mare diferență (n.r. – între ATP și WTA). În circuitul masculin, vorbim mai mult despre strategie, tactică, vorbești mai mult despre tenis. În circuitul feminin, multe lucruri au de-a face cu emoțiile și cu stresul și cu panica, câteodată. Partea bună e că am antrenat și femei și bărbați. Sper că știu cum pot să vorbesc și să ajut și să ghidez, dar sunt două lucruri diferite, ATP și WTA.

Și eu am fost un jucător de tenis și nu vreau să repete ea greșelile pe care le-am făcut eu. Ăsta este jobul meu, să încerc să evit asta. Eu am obiectivele mele, pe care însă nu le voi spune nimănui. Cred că și ea are obiectivele ei. Am vorbit ieri și am stabilit ca la finalul anului să stăm de vorbă și să vedem dacă am fost aproape sau dacă le-am îndeplinit”, a mai spus Thomas Johansson.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune Vezi toate știrile
Citește și