Închide meniul

„Mi-ar fi ruşine să pozez în victimă!” Simona Halep, atacată brutal de Pompiliu Popescu: „Dacă o achită, WADA să se desfiinţeze”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 7 februarie 2024, 17:33

„Mi-ar fi ruşine să pozez în victimă! Simona Halep, atacată brutal de Pompiliu Popescu: „Dacă o achită, WADA să se desfiinţeze

Simona Halep, atacată brutal de Pompiliu Popescu

Simona Halep, la TAS / Profimediaimages

Simona Halep a fost atacată brutal de fostul medic al naţionalei României, Pompiliu Popescu. Românca a fost făcută praf chiar în ziua în care au început audierile la TAS. „Simo” încearcă să îşi dovedească nevinovăţia şi să scape de suspendarea de 4 ani primită de la ITIA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pompiliu Popescu ia în calcul cel mult o reducere a suspendării la Lausanne. Cunoscutul doctor din România a arătat-o cu degetul pe fosta campioana de la Wimbledon şi Roland Garros şi nu îşi explică modul în care şi-a pregătit apărarea.

Simona Halep, atacată brutal de Pompiliu Popescu

Mai mult, Pompiliu Popescu avertizează că Halep nu este o victimă în scandalul de dopaj.

„Să fie achitată nu cred, poate o avea şanse să îi fie redusă suspendarea iniţială de patru ani. Dar nu îi poate fi redusă cu mult, iar ea e deja în vârstă pentru sportul profesionist, deci oricum nu văd cum să mai revină pe teren. Noi am mai discutat şi ţi-am mai spus: păcat că îşi încheie cariera urât! Se întâmplă aşa ceva fiindcă a ales o cale greşită, a fost sfătuită prost.

Ea a ales să învinovăţească oameni, instituţii, laboratoare, a mers pe o cale pe care nu avea nicio şansă de succes. Mai bine ar fi recunoscut, “da, am greşit!”. Aşa, oamenii, suporterii ei, ar fi înţeles că era vorba, într-adevăr, despre o greşeală şi atât. Continuând să susţină că a fost vina altora şi că nu s-a dopat, Simona le dă motive celor care s-ar putea întreba “oare a făcut aşa ceva doar acum? Nu cumva a procedat la fel pe tot parcursul carierei şi toate performanţele ei au fost realizate cu ajutorul dopingului?”.

Reclamă

(Nu e dreptul ei să se considere o victimă? Mai sunt persoane care o văd astfel) Mi-ar fi ruşine! Mi-ar fi ruşine să susţin aşa ceva!„, a declarat Pompiliu Popescu pentru fanatik.ro.

Dacă o achită pe Simona Halep înseamnă că trebuie să fie desfiinţat tot ceea ce ţine de antidoping

Mai mult, fostul medic al naţionalei României a transmis un mesaj incredibil. Dacă Halep va scăpa de suspendare, WADA ar trebui să se desfiinţeze.

În antidoping contează proba, iar Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Şi am încheiat discuţia!

Reclamă 4 / 0/3

Dacă acest Tribunal din Lausanne o achită pe Simona Halep înseamnă că trebuie să fie desfiinţat tot ceea ce ţine de antidoping: WADA, Agenţia Mondială, laboratoarele. Păi, ce rost mai au dacă un sportiv depistat dopat şi suspendat pentru patru ani de către un tribunal independent e făcut nevinovat la TAS?„, a precizat Pompiliu Popescu.

Filmul suspendării Simonei Halep

În 2022, la 21 octombrie, sportiva din Constanţa anunţa că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open.

În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat decizia integrală a tribunalului independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep, documentul fiind redactat acolo unde a fost necesar pentru a proteja informaţiile personale de sănătate.

Între altele, se menţionează că fizioterapeuta Candice Gothier este cea care i-a dat sportivei suplimentul contaminat. Halep s-a consultat şi cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a spus că suplimentul poate fi folosite în siguranţă, deoarece pe etichetă nu figurau substanţe interzise şi nu părea a fi riscant.

Aşa cum a anunţat, Simona a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în 24 octombrie, iar după lungi tergiversări, TAS a anunţat că acest caz va fi analizat în perioada 7-9 februarie 2024.

Reclamă

În 15 decembrie, într-un interviu pentru Euronews, Simona a recunoscut că a avut un şoc când a fost testată pozitiv şi a reiterat faptul că este nevinovată.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani Vezi toate știrile
Citește și