Închide meniul

Moment decisiv pentru Simona Halep, la TAS: Patrick Mouratoglou şi Candice Gohier şi-ar fi asumat întreaga responsabilitate

Dan Roșu Publicat: 8 februarie 2024, 15:26

Reclamă
Moment decisiv pentru Simona Halep, la TAS: Patrick Mouratoglou şi Candice Gohier şi-ar fi asumat întreaga responsabilitate

Detaliul mai puţin ştiut dezvăluit de Simona Halep, despre Patrick Mouratoglou

Simona Halep şi Patrick Mouratoglou, în timpul unui antrenament - Profimedia Images

Ziua a doua a audierilor de la TAS a adus un moment care poate fi decisiv pentru Simona Halep. Patrick Mouratoglou şi Candice Gohier şi-ar fi asumat întreaga responsabilitate pentru problemele de dopaj ale dublei campioane de Grand Slam.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Audierea fostului antrenor al Simonei Halep a durat mai puţin de jumătate de oră, dar poate fi decisivă pentru apelul făcut de Simona la TAS.

Moment decisiv pentru Simona Halep, la TAS

Astfel, şansele ca Simona Halep să scape măcar de jumătate din pedeapsa de 4 ani primită de la ITIA au crescut, susţine Antena 3, după ce cei doi au oferit declaraţii care susţin nevinovăţia fostului număr 1 mondial.

La ieşirea din tribunalul de la Lausanne, Mouratoglou şi Gohier nu au oferit nicio declaraţie, atunci când au fost întrebaţi dacă se consideră vinovaţi pentru situaţia în care a ajuns Halep.

Simona Halep şi Patrick Mouratoglou, filmaţi împreună la Lausanne

Simona Halep şi Patrick Mouratoglou au fost filmaţi împreună la Lausanne! Fostul lider mondial a luat cina cu antrenorul francez, care urmează să fie audiat joi la TAS.

Reclamă

Imagini cu Simona Halep şi Patrick Mouratoglou la cină după prima zi de audieri au fost publicate în exclusivitate de către antena3.ro.

Joi urmează să fie audiat fostul antrenor francez al româncei, care şi-a asumat vina pentru că Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

„Nu pot să vorbesc. Vorbim la final”, le-a transmis Simona Halep jurnaliştilor care au aşteptat-o până seara la sediul TAS.

Reclamă 4 / 0/3

„Sigur că sunt șanse. Mereu am fost optimiști”, a spus avocatul Simonei Halep, Bogdan Stoica.

Avocatul Simonei Halep a precizat, totodată, că nu este nimic neobişnuit ca audierile să dureze atât de mult. „E normal, nu e nimic ieșit din comun”, a declarat Bogdan Stoica.

Filmul suspendării Simonei Halep

În 2022, la 21 octombrie, sportiva din Constanţa anunţa că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open.

În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat decizia integrală a tribunalului independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep, documentul fiind redactat acolo unde a fost necesar pentru a proteja informaţiile personale de sănătate.

Între altele, se menţionează că fizioterapeuta Candice Gothier este cea care i-a dat sportivei suplimentul contaminat. Halep s-a consultat şi cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a spus că suplimentul poate fi folosite în siguranţă, deoarece pe etichetă nu figurau substanţe interzise şi nu părea a fi riscant.

Reclamă

Aşa cum a anunţat, Simona a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în 24 octombrie, iar după lungi tergiversări, TAS a anunţat că acest caz va fi analizat în perioada 7-9 februarie 2024.

În 15 decembrie, într-un interviu pentru Euronews, Simona a recunoscut că a avut un şoc când a fost testată pozitiv şi a reiterat faptul că este nevinovată.

Tot atunci, ea a anunţat că nu mai colaborează cu Academia Mouratoglou şi că au trecut mai multe luni de când a vorbit ultima dată cu Patrick Mouratoglou.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB Vezi toate știrile
Citește și