Închide meniul

Monica Niculescu, în finală la Washington! Românca şi Alexa Guarachi şi-au spulberat adversarele din semifinale

Bogdan Stănescu Publicat: 4 august 2023, 23:39

Reclamă
Monica Niculescu, în finală la Washington! Românca şi Alexa Guarachi şi-au spulberat adversarele din semifinale

Monica Niculescu, în finală la Washington!

Monica Niculescu / Profimedia Images

Monica Niculescu, în finală la Washington! Perechea Monica Niculescu/Alexa Guarachi (România/Chile) s-a calificat, vineri, în finala probei de dublu din cadrul turneului de categorie WTA 500 de la Washington.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Niculescu şi colega sa au învins în semifinale echipa favorită 2, Shuko Aoyama/Gabriela Dabrowski (Japonia/Canada), scor 6-3, 6-1, într-o oră şi un minut, relatează news.ro.

Monica Niculescu, în finală la Washington!

În finală, Niculescu şi Guarachi vor înfrunta perechea Laura Siegemund/Vera Zvonareva (Germania/Rusia).

Echipa câştigătoare a turneului va obţine 40.100 de dolari şi 470 de puncte, iar perechea învinsă în finală va primi 24.300 de dolari şi 305 puncte.

Luna trecută, Monica Niculescu a ajuns în finală într-un alt turneu, mai puţin cotat. Românca avea să piardă în ultimul act finala de la Bad Homburg (Germania), pe care a disputat-o alături de Eri Hozumi.

Reclamă

Monica Niculescu a pierdut finala de dublu la Bad Homburg

Perechea Monica Niculescu/Eri Hozumi (România/Japonia) a pierdut, duminică, finala probei de dublu din cadrul turneului de categorie WTA 250 de la Bad Homburg (Germania).

Niculescu şi Hozumi au fost învinse de echipa Lidziya Marozava/Ingrid Gamarra Martins (Belarus/Brazilia), scor 6-0, 7-6 (3), într-o oră şi 26 de minute.

Meciul a început sâmbătă, dar a fost întrerupt la scorul de 3-0 în primul set pentru învingătoare, din cauza ploii, relata news.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Câştigătoarele turneului au fost recompensate cu 10.820 de dolari şi 280 de puncte. Niculescu şi partenera ei de dublu, Eri Hozumi, au obţinut 6.090 de dolari şi 180 de puncte.

Monica Niculescu şi Eri Hozumi au jucat pentru prima oară împreună la turneul din Germania, dotat cu premii totale de 259.303 dolari.

Monica Niculescu deţine 10 titluri WTA la dublu. Românca a jucat alte 22 de finale la dublu, pe care le-a pierdut. Monica Niculescu, ce va împlini 36 de ani pe 25 septembrie, are câştiguri din tenis de peste 6.630.000 de dolari.

Jaqueline Cristian s-a calificat în semifinalele de la Praga! Victorie în decisiv cu Baindl

Jaqueline Cristian s-a calificat în semifinalele de la Praga. Românca de pe locul 122 WTA a trecut în sferturi de Kateryna Baindl din Ucraina, ocupanta locului 98 în clasamentul mondial.

Cristian s-a impus cu 6-4, 1-6, 6-2, după 2 ore şi 5 minute de joc şi continuă parcursul foarte bun la turneul din Cehia. Jaqueline Cristian a jucat în primul sfert de finală al zilei de la Praga. Ea a întâlnit-o pe Kateryna Baindl din Ucraina, jucătoare cu care mai jucase o singură dată până acum. La fel ca astăzi, Cristian a câştigat duelul din 2017 de la Bucureşti.

Românca nu a avut cel mai bun început de meci, dar a reuşit să gestioneze bine momentele cheie ale setului şi să se impună cu 6-4. În setul al doilea, Cristian a cedat teren, iar Baindl s-a impus cu 6-1, dar jucătoarea din Ucraina nu a mai avut soluţii în decisiv, atunci când românca s-a impus cu 6-2 şi a obţinut calificarea în semifinalele turneului WTA 250 de la Praga.

Jaqueline este la un singur meci de a egala cea mai bună performanţă a carierei. În 2021, ea ajungea în ultimul act de la Linz, dar pierdea un duel la limită în faţa lui Alison Riske.

Reclamă

În penultimul act de la Praga, numărul 122 WTA o va întâlni pe câştigătoarea duelului dintre Tereza Martincova (109 WTA) şi Nao Hibino (136 WTA). Pentru parcursul său la Praga, Cristian şi-a asigurat un cec în valoare de 11.276 de dolari şi 110 puncte în clasamentul WTA.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:45 LIVE TEXTBorussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug a deschis scorul! Duel de foc pentru un loc în finala Champions League 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România Vezi toate știrile
Citește și