Închide meniul

Naomi Osaka, despre lupta contra depresiei: „Când creşti, nimeni nu vorbeşte cu tine”. Ce a spus despre relaţia cu presa

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 4 august 2023, 13:27

Naomi Osaka, despre lupta contra depresiei: „Când creşti, nimeni nu vorbeşte cu tine. Ce a spus despre relaţia cu presa

Naomi Osaka, despre lupta contra depresiei

Naomi Osaka / Profimedia

Naomi Osaka a vorbit despre lupta contra depresiei. De patru ori câştigătoare de Grand Slam, japoneza se pregăteşte pentru a reveni în circuitul profesionist la începutul anului viitor, după ce a născut în urmă cu câteva săptămâni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de a deveni mamă, Osaka a avut mai multe momente complicate. În 2021, ea s-a retras de la Roland Garros, după ce a fost amendată de organizatori că nu a vrut să meargă la conferinţele de presă.

Naomi Osaka, despre lupta contra depresiei: „Când creşti, nimeni nu vorbeşte cu tine despre asta”

Ea a dezvăluit atunci că a suferit de depresie după victoriile pe care le-a obţinut la cele mai importante turnee de tenis din lume şi că a preferat să aibă grijă de sănătatea sa mentală.

În primul interviu pe care l-a oferit după ce a născut, Osaka a vorbit despre episodul de la Paris din urmă cu doi ani, dar şi despre faptul că nu se află în conflict cu jurnaliştii.

„Eu sunt o persoană deschisă. Uneori spun lucruri pe care nu ar trebui să le spun cu presa şi de multe ori dau de necazuri. Dar asta se întâmplă pentru că îmi plac jurnaliştii, nu cred că ei ştiu asta, dar mie îmi place să vorbesc cu ei şi să lămurim toate neclarătiţile. Pentru mine e grozav că există cineva căruia îi pasă suficient de mult pentru a îmi pune întrebări.

Reclamă

Am început să fiu din ce în ce mai cunoscută. Am simţit că m-am închis şi mai mult şi mi s-a schimbat caracterul, lucru care nu mi-a plăcut. În acel punct mi-am spus că am nevoie de o pauză, dar nu pot să o iau pentru că voi fi amendată. Apoi m-am gândit că e mai bine să primesc o amendă, decât să trec prin asta.

Nu ştiam ce este sănătatea mentală. Când creşti, nimeni nu vorbeşte cu tine despre asta şi sincer, cred că am auzit pentru prima oară de asta când m-am retras de la Roland Garros. Nu am avut o copilărie nefericită sau ceva de genul acesta. Pur şi simplu, toate lucrurile din viaţa mea se concentrau pe tenis”, a declarat Naomi Osaka, în podcastul Mountaintop Conversations.

Sorana Cîrstea le-a răspuns criticilor, după controversa de la Wimbledon: „Nu sunt valori de şcoală veche”

Sorana Cîrstea le-a răspuns criticilor, după controversa de la Wimbledon. Numărul 32 WTA a fost în centrul unei controverse înaintea debutului la All England Club din cauza unei postări de pe contul său de Instagram.

Reclamă 4 / 0/3

„Sincer, acea postare – de fapt, o repostare la un mesaj pe care îl văzusem – s-a potrivit puțin cu momentul în care eram. Eram la Wimbledon și, în general, știm că Wimbledon este un turneu în care lumea este elegantă în tribune, în care sunt anumite reguli care trebuie respectate. Sunt niște valori, să spun, normale, deși se spune că sunt valori de «școală veche».

Pentru mine sunt valori și atât. Nu sunt valori de școală veche, sunt valori. Și tocmai o văzusem pe Prințesa de Wales (…) cu atâta eleganță și cu atâta feminitate și cu atâta bunătate, rar mi-a fost întâlnit să simt atâta energie din partea cuiva.

La fel, domnii erau toți în cămașă, cu sacou, frumos îmbrăcați, civilizați. Și foarte frumos, toată lumea cu familie, cu copii care nu erau neapărat pe telefoane.

Și m-a inspirat acea postare pentru că sunt, să zic așa, principii după care mă ghidez și eu”, a declarat Sorana Cîrstea în podcastul „Pe drept cuvânt”.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani Vezi toate știrile
Citește și