Închide meniul

Sorana Cîrstea le-a răspuns criticilor, după controversa de la Wimbledon: „Nu sunt valori de şcoală veche”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 3 august 2023, 20:13

Sorana Cîrstea le-a răspuns criticilor, după controversa de la Wimbledon: „Nu sunt valori de şcoală veche

Sorana Cîrstea le-a răspuns criticilor, după controversa de la Wimbledon

Sorana Cîrstea / Profimedia

Sorana Cîrstea le-a răspuns criticilor, după controversa de la Wimbledon. Numărul 32 WTA a fost în centrul unei controverse înaintea debutului la All England Club din cauza unei postări de pe contul său de Instagram.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Postarea a atras multe critici pentru jucătoarea din România, atât din ţară, cât şi din străinătate. La câteva săptămâni de la acel moment, românca aflată pe locul 32 WTA a explicat de ce a postat mesajul respectiv.

Sorana Cîrstea le-a răspuns criticilor, după controversa de la Wimbledon: „Nu sunt valori de şcoală veche”

Sorana Cîrstea a declarat că a fost inspirată de atmosfera de la Wimbledon, de Prinţesa de Wales, dar şi de spectatorii prezenţi la All England Club. Ea a mai spus că se ghidează după nişte valori normal, nu de „şcoală veche”, aşa cum au spus cei care au criticat-o.

„Faceţi bărbaţii masculini din nou, faceţi femeile masculine din nou, faceţi copiii inocenţi din nou”, a fost mesajul, în limba engleză, repostat de Sorana Cîrstea pe contul său de Instagram.

„Sincer, acea postare – de fapt, o repostare la un mesaj pe care îl văzusem – s-a potrivit puțin cu momentul în care eram. Eram la Wimbledon și, în general, știm că Wimbledon este un turneu în care lumea este elegantă în tribune, în care sunt anumite reguli care trebuie respectate. Sunt niște valori, să spun, normale, deși se spune că sunt valori de «școală veche».

Reclamă

Pentru mine sunt valori și atât. Nu sunt valori de școală veche, sunt valori. Și tocmai o văzusem pe Prințesa de Wales (…) cu atâta eleganță și cu atâta feminitate și cu atâta bunătate, rar mi-a fost întâlnit să simt atâta energie din partea cuiva.

La fel, domnii erau toți în cămașă, cu sacou, frumos îmbrăcați, civilizați. Și foarte frumos, toată lumea cu familie, cu copii care nu erau neapărat pe telefoane.

Și m-a inspirat acea postare pentru că sunt, să zic așa, principii după care mă ghidez și eu”, a declarat Sorana Cîrstea în podcastul „Pe drept cuvânt”.

Reclamă 4 / 0/3

Sorana Cîrstea nu a fost afectată de critici la Wimbledon, acolo unde a reuşit să ajungă până în turul 3. Românca a trecut în primele două tururi de Tatjana Maria, semifinalista din 2022 de la All England Club, şi de Jelena Ostapenko, campioana din 2017 de la Roland Garros. Parcursul româncei s-a încheiat în turul trei, atunci când a fost învinsă de Beatriz Haddad Maia, scor 2-6, 2-6.

Sorana Cîrstea, eliminare „fulger” din optimile turneului de la Washington

Sorana Cîrstea a revenit pe teren după o pauză de câteva săptămâni. Românca a mers la Washington, acolo unde a evoluat în primul tur după eliminarea de la Wimbledon.

Din nefericire, parcursul ei la turneul din capitala Statelor Unite s-a încheiat în optimile de finală, acolo unde a fost învinsă de Liudmila Samsonova. Rusoaica s-a impus cu 6-1, 6-3, după doar 59 de minute de joc.

În primul tur, Cîrstea a trecut de Petra Martic, locul 36 WTA. Românca s-a impus atunci cu 6-3, 7-6(15-13).

Pentru parcursul său de la Washington, Cîrstea va primi 11.600 de dolari şi 55 de puncte WTA.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 19:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe 18:44 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Oaspeții fac spectacol în repriza secundă 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis 18:07 Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj 17:52 Nota primită de Valentin Mihăilă, după ce a marcat în Parma – Lecco 4-0! Specialiștii, dați pe spate de prestația românului Vezi toate știrile
Citește și