Închide meniul

Novak Djokovic a dezvăluit următoarea provocare a carierei: „Abia aştept să revin acolo”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 12 iunie 2023, 17:59

Novak Djokovic a dezvăluit următoarea provocare a carierei: „Abia aştept să revin acolo

Novak Djokovic a dezvăluit următoarea provocare a carierei

Novak Djokovic, după al treilea succes la Roland Garros / Hepta

Novak Djokovic a dezvăluit următoarea provocare a carierei, după titlul cucerit duminică la Roland Garros. Sârbul l-a învins pe Casper Ruud şi a câştigat al 23-lea titlu de Grand Slam al carierei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovic a scris istorie duminică. Numărul 1 mondial l-a depăşit pe Rafael Nadal în clasamentul celor mai multe trofee de Grand Slam câştigate. Spaniolul are 22 de titluri, topul fiind completat de Roger Federer, cu 20 de trofee majore.

Novak Djokovic a dezvăluit următoarea provocare a carierei: „Abia aştept să revin acolo”

Pentru Djokovic urmează acum turneul de la Wimbledon. Campionul din Serbia a declarat că nu va mai participa la alte turnee înainte de al treilea Grand Slam al anului, dar se va pregăti la Londra.

Campion al ultimelor patru turnee de la All England Club, Nole speră din nou la Marele Şlam. Sârbul a fost la un pas de a obţine această realizare în 2021, dar a pierdut ultimul act de la US Open în faţa lui Daniil Medvedev.

„Mi-ar plăcea să am o nouă şansă la New York. Mi-ar plăcea să câştig şi la Wimbledon, ceea ce e diferit, dar faptul că am câştigat ultimele patru ediţii îmi dă multă încredere. A fost mereu turneul de vis pentru mine.

Reclamă

Dacă se va întâmpla asta şi este un mare dacă, mi-ar plăcea să am din nou şansa de a scrie istorie la New York. Nu am putut face asta în urmă cu câţiva ani, contra lui Medvedev, dar am simţit mereu dragostea oamenilor din New York şi în ziua respectivă m-am simţit altfel. Dragostea oferită de ei m-a copleşit. Abia aştept să revin acolo”, a declarat Novak Djokovic, pentru Tennis Channel.

Rod Laver, singurul jucător care a făcut Marele Şlem în Era Open

Rod Laver este singurul jucător din istoria tenisului masculin care a reuşit să câştige toate cele patru turnee de Grand Slam în acelaşi an calendaristic de două ori (1962 şi 1969), el fiind şi singurul jucător din tenisul masculin care a reuşit acest lucru în Era Open.

Primul jucător care aalizar Marele Şlem a fost Don Budge, în 1938. În tenisul feminin au mai existat trei jucătoare care au reuşit acest lucru: Maureen Connolly (1953), Margaret Court (1970) şi Steffi Graf (1988).

Reclamă 4 / 0/3

Este pentru a treia oară când Novak Djokovic are şansa de a realiza Marele Şlem după primele două turnee de Grand Slam ale anului. Pe lângă anul 2021, când a fost la un singur meci de această realizare, sârbul a mai cucerit primele două turnee de Grand Slam ale anului în 2016, dar a pierdut în turul 3 de la Wimbledon în faţa lui Sam Querrey.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României 22:23 Ce adversare poate întâlni FCSB în preliminariile UEFA Champions League! Cum arată traseul campioanei din Liga 1 22:23 Umilinţa supremă pentru Dinamo chiar în ziua în care FCSB a luat titlul! Dezastru în alb și roșu pentru „câini” 22:23 Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene 22:14 LIVE VIDEOHull City – Ipswich se joacă ACUM în AntenaPLAY! Blackburn – Coventry 0-0. Spectacol în Championship 22:11 VIDEOBenfica – Braga 3-1 a fost în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal 21:56 VIDEODiscurs desprins din filme, în engleză, al lui Adrian Mititelu Jr, în vestiar, la o săptămână după supradoza de pastile 21:45 FCSB – Farul 2-1! Roş-albaştrii, noii campioni ai Ligii 1! Nebunie pe Arena Naţională! Primul titlu pentru FCSB, după nouă ani 21:37 Bayer Levekusen a egalat în minutul 90+6 și a ajuns la 46 de meciuri fără înfrângere! Echipa lui Xabi continuă seria fabuloasă 21:32 Gestul făcut de Vlad Chiricheş, înainte de FCSB – Farul! Unde a fost surprins fundaşul roş-albaştrilor Vezi toate știrile
Citește și