Închide meniul

Novak Djokovic a primit viza şi participă la Australian Open 2023

Dan Roșu Publicat: 15 noiembrie 2022, 13:23

Novak Djokovic a primit viza şi participă la Australian Open 2023

Novak Djokovic a primit viza şi participă la Australian Open 2023

Novak Djokovic a primit viza şi participă la Australian Open 2023

  • Novak Djokovic a câştigat AO de 9 ori

Novak Djokovic a primit viza şi participă la Australian Open 2023! Nole va beneficia de o viză care să îi permită participarea la Openul Australiei, programat între 16 şi 29 ianuarie 2023, la un an după expulzarea sa din această ţară, legată de absenţa vaccinării împotriva Covid, anunţă mass-media australiană, citată de AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Guvernul australian a decis să-i acorde o viză lui Djokovic, campion la Australian Open de nouă ori (un record), au indicat postul de televiziune ABC şi alte surse media de la antipozi, fără alte precizări.

Solicitaţi marţi de AFP, ministrul australian al Imigraţiei şi responsabilii Federaţiei australiene de tenis nu au comentat deocamdată acest anunţ.

Reclamă

Novak Djokovic a primit viza şi participă la Australian Open 2023

Dar cazul părea să fie pe drumul cel bun în ultimele săptămâni, datorită schimbării guvernului din Australia, coaliţia conservatoare aflată la putere în momentul expulzării sârbului fiind înlocuită de atunci cu un cabinet de centru-stânga condus de laburistul Anthony Albanese.

Djokovic (35 ani), fost număr unu mondial, care participă în prezent la Turneul Campionilor de la Torino (Italia), s-a arătat încă precaut luni.

Reclamă

„Încă nu este nimic oficial. Aşteptăm. Ei (avocaţii săi) discută cu guvernul australian, asta e tot ce pot spune în acest moment”, a spus jucătorul sârb.

Djokovic, reţinut în Australia la începutul lui 2022

Luna trecută, directorul Australian Open, Craig Tiley, a indicat că a petrecut timp cu Djokovic şi a asigurat că jucătorul vrea să dispute primul turneu de Mare Şlem din 2023.

„El a spus că şi-ar dori, evident, să se întoarcă în Australia, dar ştie că decizia finală va fi la latitudinea guvernului federal”, a declarat oficialul pentru ziarul australian The Age. „A acceptat această poziţie. Este o chestiune privată între ei”, a adăugat Tiley, care a îndemnat ambele părţi să găsească o soluţie.

Reclamă 4 / 0/3

În ianuarie 2022, după ce a fost reţinut la sosirea sa la Melbourne, Djokovic a fost expulzat şi condamnat la o interdicţie de trei ani de a intra pe teritoriul Australiei, după o intensă bătălie juridică.

Ridicarea acestei interdicţii este la discreţia guvernului lui Anthony Albanese.

Refuzul de a se vaccina împotriva Covid-19 a bulversat în mare măsură sezonul 2022 al campionului sârb: pe lângă Australian Open, el a fost nevoie să renunţe şi la US Open, în condiţiile în care intrarea în Statele Unite a rămas supusă obligaţiei de vaccinare.

Djokovic, 21 de Grand Slam-uri

Învins în sferturile de finală la Roland Garros de Rafael Nadal, Djokovic şi-a reluat ulterior marşul înainte la Wimbledon, la începutul verii, unde a cucerit al 21-le titlu de Grand Slam din cariera sa.

Cu toate acestea, victoria de la All England Club nu i-a adus nimic în clasament, deoarece turneul de la Wimbledon a fost sancţionat de ATP şi WTA pentru că a refuzat participarea jucătorilor ruşi şi belaruşi, în urma invaziei din Ucraina şi nu s-au acordat puncte participanţilor.

În ciuda acestor capcane, sârbul a reuşit să se califice la Turneul Campionilor de la Torino, care reuneşte cei mai buni opt jucători ai sezonului.

Novak Djokovic, aflat în prezent pe locul opt în clasamentul ATP, a câştigat meciul său de debut, împotriva grecului Stefanos Tsitsipas, numărul trei mondial, pe care l-a învins cu 6-4, 7-6 (7/4).

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Novak Djokovic s-a despărţit de Goran Ivanisevic! Anunţul emoţionant al sârbului: "Te iubesc"
ATP • 27 mart., 11:25
Novak Djokovic s-a despărţit de Goran Ivanisevic! Anunţul emoţionant al sârbului: „Te iubesc”
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells
ATP • 23 mart., 21:52
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells! Posibil duel „de foc” cu Rafael Nadal
Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells
ATP • 12 mart., 9:34
Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells! Liderul ATP, învins de un italian de 20 de ani. Eşec fără precedent
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
ATP • 10 mart., 13:12
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
Novak Djokovic a dat gol într-un amical și l-a imitat pe Cristiano Ronaldo
Tenis • 9 mart., 13:55
Novak Djokovic a dat gol într-un amical și l-a imitat pe Cristiano Ronaldo. S-a bucurat în stilul superstarului de la Al-Nassr