Închide meniul

Novak Djokovic critică ATP, în controversa momentului: „Tăcerea nu va schimba nimic”

Alex Masgras Publicat: 12 octombrie 2023, 11:26

Reclamă
Novak Djokovic critică ATP, în controversa momentului: „Tăcerea nu va schimba nimic

Novak Djokovic critică ATP

Novak Djokovic, în timpul unei conferinţe de presă / Profimedia

Novak Djokovic critică ATP, în controversa momentului. Mai mulţi jucători de top s-au plâns de schimbarea frecventă a mingilor în circuitul masculin, lucru care duce la mai multe accidentări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Liderul clasamentului mondial a comentat şi el acest subiect şi i-a pus la zid pe conducătorii din ATP, care nu au ieşit până acum cu o reacţie oficială, în urma nemulţumirilor venite din partea jucătorilor.

Novak Djokovic critică ATP, în controversa momentului

De la un turneu la altul, jucătorii de tenis sunt nevoiţi să folosească diferite mingi. Pe lângă faptul că aceştia sunt nevoiţi să se adapteze într-un timp scurt, schimbarea mingilor creşte semnificativ riscul accidentărilor.

Novak Djokovic este de acord cu plângerile jucătorilor şi cere ca forul care conduce tenisul masculin să aleagă un singur tip de minge care să fie folosit în circuit:

„Există cu siguranță o relație între leziunile frecvente ale încheieturii mâinii, cotului și ale articulației umărului şi mingile din circuit. Faptul că acestea se schimbă frecvent duce la accidentări. Sunt absolut în favoarea alegerii unui singur tip de minge pe care să îl folosim în toate turneele ATP.

Reclamă

Ştiu că e vorba şi de sponsori, dar trebuie să găsim o modalitate de uniformizare, astfel încât măcar în ​​fiecare categorie a circuitului ATP să avem o singură minge cu care să jucăm. Uneori, această schimbare a mingii are loc de trei ori în trei săptămâni, în funcție de locul în care jucăm și afectează sănătatea jucătorilor și articulațiile. În acest sens, îi susțin pe jucătorii care se plâng și cer ATP să găsească o modalitate de a o rezolva. Trebuie să găsească o soluție”, a declarat Novak Djokovic, potrivit sportal.blic.rs.

Novak Djokovic: „Nu înțeleg de ce e tăcerea asta”

De asemenea, sârbul a criticat ATP pentru că nu acceptă dialogul cu jucătorii şi nu înţelege de ce conducătorii din tenisul masculin nu iau măsuri:

„Nu am văzut ATP să emită vreo declarație cu privire la plângerile jucătorilor. E un lucru de neînțeles pentru mine. Când ai jucători de tenis de nivel înalt care încearcă să comunice cu tine în public și spun „hei, hai să vorbim despre asta”, trebuie să faci măcar o declarație, să mergi la ei și să le spui „bine, înțelegem problema, hai să ne așezăm şi să o discutăm, să găsim soluţii”.

Reclamă 4 / 0/3

Nu înțeleg de ce e tăcerea asta din partea ATP. Sper că cei de acolo îşi vor da seama că trebuie să existe o comunicare directă. De asemenea, ar trebui anunțat public că au primit aceste informații și că lucrează pentru a găsi o soluție acceptabilă. Tăcerea nu va schimba nimic”, a mai spus Novak Djokovic, pentru sursa menţionată mai sus.

Novak Djokovic i-a răspuns lui Rafa Nadal!

Sârbul nu este de acord cu declaraţiile marelui său rival, care a spus că „Nole” ar fi fost frustrat dacă nu ar fi câştigat mai multe turnee majore decât rivalii săi. Cum era de aşteptat, Novak Djokovic a declarat că nu este de acord cu declaraţiile făcute de Rafael Nadal. Cu toate acestea, Novak Djokovic a menţionat că nu poate vorbi urât despre rivalul său, care l-a ajutat să devină mai bun:

„Am văzut că declaraţia lui a devenit virală, multă lume a vorbit despre asta. Toată lumea are dreptul la o opinie, cum interpretezi pe altcineva într-un anumit context etc. Asta e tot ce pot să spun. Rafa e un mare campion şi îl respect şi admir foarte mult.

Îl respect pentru că e un mare campion, cel mai mare rival al meu şi pentru că este un jucător care a contribuit din plin la jocul meu şi rezultatele pe care le-am obţinut.

Nu am nici cea mai mică intenţie de a vorbi într-un mod negativ despre el sau despre Roger Federer. Respectul meu depăşeşte orice părere negativă pe care aş putea să o am.

Din nou, aceasta este părerea lui Rafa şi, bineînţeles, nu sunt de acord. Am opinia mea, dar nu vreau să dezvolt. Nu e nevoie de asta”, a declarat Novak Djokovic, potrivit tennismajors.com.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Ioana Sîngeorzan joacă de la 11:40, live în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” 9:55 Finală de vis la turneul de la Madrid! Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka se vor lupta pentru trofeu 9:43 „Vor dispărea în mediocritate şi Max Verstappen va pleca!” Fratele lui Michael Schumacher anunţă dezastrul la Red Bull 9:36 Afacerea de lux cu care Ionuţ Chirilă a dat lovitura! Cristi Borcea i-a devenit client: „Vând foarte scump!” 9:09 „Ar fi putut juca la Bayern, cu Real Madrid!” Fanii îl cer pe Radu Drăguşin titular, după ce a fost din nou „uitat” pe bancă Vezi toate știrile
Citește și