Închide meniul

Novak Djokovic, interzis trei ani în Australia. Anunțul oficial făcut de Ministrul Afacerilor Interne după ce liderul ATP a fost expulzat

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 ianuarie 2022, 10:00 / Actualizat: 28 martie 2023, 0:40

Novak Djokovic, interzis trei ani în Australia. Anunțul oficial făcut de Ministrul Afacerilor Interne după ce liderul ATP a fost expulzat

Novak Djokovic, interzis trei ani în Australia

Profimediaimages

Novak Djokovic, interzis trei ani în Australia. Ministrul Afacerilor Interne, Karen Andrew, a declarat că Novak Djokovic nu va putea intra în Australia în următorii trei ani, informează lequipe.fr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic a primit o nouă veste dezastruoasă. La o zi după ce a fost expulzat, sârbul care este pe primul loc în clasamentul ATP a aflat că nu va mai putea intra în Australia timp de trei ani. În condițiile date, e greu de crezut că „Nole” va mai particpa la vreo ediție de la Australian Open, acolo unde a triumfat de 9 ori.

Novak Djokovic, interzis trei ani în Australia

Viza a fost anulată de ministrul Imigraţiei, Hawke. Acea anulare a fost confirmată de Curtea Federală, aşa că, în consecinţă, i se va interzice intrarea în ţară timp de trei ani„, a spus Andrews, luni, într-o emisiune televizată, potrivit news.ro.

Totuşi, ministrul a precizat că Djokovic ar putea primi persmisiuna de a reintra în viitor în Australia cu motive convingătoare, „care ar putea fi analizate, dar totul este ipotetic în acest moment„.

Şi premierul Scott Morrisona a declarat că, în ciuda interdicţiei de trei ani, ar putea exista o posibilitate ca liderul ATP să se întoarcă în Australia în această perioadă, dar „acest lucru va fi luat în considerare la momentul respectiv”.

Reclamă

Dacă interdicţia va fi fermă, tensimenul sârb de 34 de ani ar putea să nu mai joace vreodată la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat de nouă ori.

Novak Djokovic a părăsit Australia, duminică, la bordul unui avion al companiei Emirates cu destinaţia Dubai, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia a fost respins de un tribunal din Melbourne. Ajuns în Emirate, starul sârb a avut o primire călduroasă și a făcut poze cu fanii.

Citește și:

Suma de bani pe care o plătește Novak Djokovic după procesul pierdut cu Australia

Liderul mondial va avea de suferit și financiar. 500.000 de dolari (438.000 de euro) este suma pe care Djokovic o va plăti australienilor, reprezentând cheltuielile de judecată pentru proces. Totuși, ținând cont că Nole a câștigat doar din premiile din tenis peste 150 de milioane de dolari.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:17 Învins de fosta echipă, Marian Aioani a repetat obsesiv patru cuvinte! Explicaţii pentru forma dezastruoasă a Rapidului 21:16 Louis Munteanu a recunoscut că vrea să plece de la Farul! Mesaj savuros pentru Aioani: „E clientul meu!” 20:55 VideoVisul mondial al României! Tibor Selymeş a învins Argentina lui Diego Maradona şi a avut un sfat preţios pentru tricolori 20:55 Farul – Rapid 3-1! Trupa lui Gică Hagi, din nou pe locul secund în Liga 1! Giuleştenii rămân fără victorie în play-off 20:47 Fază controversată în Farul – Rapid! Reuşita lui Mihai Popescu, anulată! Ciprian Marica a răbufnit în lojă 20:46 Luca Andronache, jucătorul revelaţie al lui Gică Hagi! „Regele” a dat lovitura prin fiul fostului antrenor de la FCSB 20:30 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos şi Aris – Olympiacos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Probleme pentru Lucescu 20:08 VIDEOImaginile durerii lui Răzvan Lucescu. Ce a declarat românul, după ce PAOK a smuls o remiză în minutul 90+10! 20:00 Improvizaţia lui Bogdan Lobonţ, catastrofală în Farul – Rapid! Dan Şucu, devastat după golul marcat de Louis Munteanu 20:00 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele de start Vezi toate știrile
Citește și