Închide meniul

Novak Djokovic, la pământ după ce a ratat calificarea în finala Cupei Davis: „O tragedie! Îmi asum responsabilitatea!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 25 noiembrie 2023, 23:25 / Actualizat: 26 noiembrie 2023, 8:17

Novak Djokovic, la pământ după ce a ratat calificarea în finala Cupei Davis: „O tragedie! Îmi asum responsabilitatea!

Novak Djokovic, la pământ după ce a ratat calificarea în finala Cupei Davis

Novak Djokovic, în timpul unui meci la Cupa Davis/ Profimedia

Novak Djokovic a fost la pământ, după ce Serbia a ratat calificarea în finala Cupei Davis. Liderul mondial s-a declarat extrem de dezamăgit de înfrângerea suferită în faţa Italiei, mărturisind că îşi asumă responsabilitatea pe deplin pentru eşecul înregistrat de naţionala sa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Italia a învins Serbia cu 2-1 şi se va lupta cu Australia pentru marele trofeu din Cupa Davis. Novak Djokovic a pierdut şi duelul de simplu cu Jannik Sinner, cât şi cel de dublu.

Novak Djokovic, la pământ după ce a ratat calificarea în finala Cupei Davis

Novak Djokovic a felicitat echipa Italiei pentru calificarea în finală şi a avut doar cuvinte de laudă şi la adresa lui Sinner. Liderul mondial a mărturisit că îşi asumă eşecul suferit de Serbia, dat fiind faptul că a ratat trei mingi de meci în duelul pierdut cu Sinner, mingi care i-ar fi putut duce pe sârbi în ultimul act al competiţiei.

De asemenea, Djokovic a oferit declaraţii şi despre oboseala pe care a resimţit-o la meciurile de Cupa Davis, după sezonul încârcat avut.

„Felicit Italia, au meritat să se califice. Mai ales Jannik, aproape că nu a ratat deloc. Pentru mine, personal, este o mare dezamăgire. Îmi asum responsabilitatea pentru cele trei mingi de meci ratate. E o tragedie. Când pierzi pentru țara ta, gustul amar este și mai mare, dar ce putem face? Să mergem înainte. A fost un an grozav pentru mine, dar nu s-a încheiat cum mi-aș fi dorit.

Reclamă

La acest nivel, împotriva unui astfel de jucător, totul se întâmplă rapid. A servit extrem de bine, a nimerit punctele. Trebuie să i se acorde credit. Știm că are unul dintre cele mai rapide forehand-uri. Nu m-a surprins modul în care a servit. Cunosc calitatea lui Jannik. Ori de câte ori a avut nevoie, și-a găsit serviciul.

Nu vreau să vorbesc despre asta. Va suna ca o scuză. Dar așa stau lucrurile. A fost dificil. Am încercat să mă înveselesc pentru sezonul pe care l-am avut, am încercat să-mi dau contribuția și pentru țară, dar astăzi nu a fost să fie”, a declarat Novak Djokovic, conform eurosport.ro.

Meciul cu Jannik Sinner a fost doar al patrulea pe care Novak Djokovic l-a pierdut în carieră, după ce a avut mingi de meci ratate. S-a mai întâmplat ca Nole să rateze mingi de meci şi să piardă şi duelul la Rotterdam, în 2007, la Madrid, în 2009 şi la Queens, în 2018, până la înfrângerea cu Sinner.

Reclamă 4 / 0/3

Serbia, învinsă de Italia în semifinalele Cupei Davis

Serbia a fost învinsă de Italia în semifinalele Cupei Davis! Italia s-a calificat în finală graţie victoriei în meciul decisiv de dublu al întâlnirii cu Serbia (6-3, 6-4) şi va înfrunta duminică, la Malaga, Australia, în încercarea de a obţine al doilea trofeu.

Italienii s-au impus graţie lui Jannik Sinner, care a excelat alături de Lorenzo Sonego, cei doi învingând echipa Novak Djokovic / Miomir Kecmanovic.

Înainte de meciul de dublu, Novak Djokovic a pierdut meciul de simplu cu Jannik Sinner, italianul adjudecându-şi victoria în decisiv. Scorul final a fost 6-2, 2-6, 7-5 pentru Sinner, după două ore şi jumătate de joc.

Novak Djokovic a avut 3 mingi de meci şi de calificare în finală cu Sinner, la scorul de 5-4 pentru el în decisiv. Sinner a reuşit să reziste, şi-a făcut serviciul, după care a câştigat pe serviciul lui Djokovic. Italianul nu a mai cedat niciun game de la scorul de 5-4 în decisiv pentru Djokovic, după care a urmat meciul de dublu. Sinner a reuşit să îl învingă şi la dublu pe Djokovic.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și