Închide meniul

Novak Djokovic nu vrea să audă de vaccinul anti-Covid-19, chiar dacă ratează și US Open! ”Este o motivaţie suplimentară să joc bine la Wimbledon”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 26 iunie 2022, 13:16

Novak Djokovic nu vrea să audă de vaccinul anti-Covid-19, chiar dacă ratează și US Open! ”Este o motivaţie suplimentară să joc bine la Wimbledon”

Novak Djokovic nu vrea să audă de vaccinul anti-Covid-19

Novak Djokovic se antrenează înainte de Wimbledon 2022 / Profimedia Images

Novak Djokovic a rămas inflexibil cu privire la refuzul său de a folosi vaccinul anti-Covid-19, chiar dacă această poziţie, care l-a făcut deja să rateze Australian Open în luna ianuarie, îl va împiedica să joace şi la US Open, în această vară, informează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Autorităţile americane menţin şi în prezent obligativitatea vaccinării pentru cei care doresc să intre pe teritoriul Statelor Unite, iar atunci când a fost întrebat, într-o conferinţă de presă înainte de Wimbledon, dacă îşi menţine poziţia în privinţa vaccinării, sârbul a răspuns laconic şi ferm: „Da”.

Novak Djokovic nu vrea să audă de vaccinul anti-Covid-19

„În acest moment, având în vedere circumstanţele, nu mi se permite să intru în Statele Unite. Este o motivaţie suplimentară să joc bine aici, la Wimbledon”, a subliniat Djokovic, care a cucerit de şase ori trofeul pe iarba londoneză.

„Mi-ar plăcea să merg în Statele Unite, dar în acest moment nu se poate. Nu pot face mare lucru. Asta depinde într-adevăr de guvernul american, să accepte sau să nu lase o persoană nevaccinată să intre pe teritoriul său”, a adăugat el.

Novak Djokovic, expulzat din Australia, la începutul anului

Nefiind vaccinat, Djokovic a fost expulzat din Australia în ianuarie, chiar înaintea startului primului turneu de Grand Slam al anului, unde viza al zecelea titlu, iar apoi a fost învins în sferturile de finală la Roland Garros, unde şi-a apărat titlu.

Reclamă

La Wimbledon, sârbul nu va câştiga niciun punct, în condiţiile în care ATP şi WTA au decis să nu acorde puncte la turneul britanic, din cauza refuzului organizatorilor de a permite participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi Belarus, drept represalii pentru invazia din Ucraina.

Novak Djokovic, care ocupă în prezent locul 3 în clasamentul mondial, a câştigat de trei ori US Open (2011, 2015 şi 2018) şi are în prezent 20 de titluri majore, la egalitate cu elveţianul Roger Federer, dar la două trofee distanţă de spaniolul Rafael Nadal, dublu campion de Mare Şlem în acest sezon, la Australian Open şi Roland Garros.

Tenismanul sârb, deţinătorul trofeului la Wimbledon, va disputa luni după-amiază, conform tradiţiei, primul meci pe terenul central la ediţia din acest an a turneului londonez, împotriva sud-coreeanului Soonwoo Kwon.

Reclamă 4 / 0/3

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și