Închide meniul

Novak Djokovic, peste Erling Haaland şi Max Verstappen! Sârbul a fost desemnat cel mai bun sportiv european al anului 2023

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 27 decembrie 2023, 9:15

Novak Djokovic, peste Erling Haaland şi Max Verstappen! Sârbul a fost desemnat cel mai bun sportiv european al anului 2023

Novak Djokovic, peste Erling Haaland şi Max Verstappen

Novak Djokovic, cu trofeul cucerit la Turneul Campionilor 2023 / Profimedia

Novak Djokovic, peste Erling Haaland şi Max Verstappen!! Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a fost votat cel mai bun sportiv european din acest an, în cadrul celei de-a 66-a ediţii a anchetei organizate de agenţia poloneză de ştiri PAP, la care ai participat 21 de agenţii de pe continent, potrivit agerpres.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovic s-a impus cu 178 de puncte, fiind urmat de olandezul Max Vestappen, campionul mondial de Formula 1, cu 150 de puncte, şi de atletul suedez Armand Duplantis, multiplu recordman mondial la săritura cu prăjina, cu 86 de puncte.

Novak Djokovic, peste Erling Haaland şi Max Verstappen! Sârbul a fost desemnat cel mai bun sportiv european al anului!

Novak Djokovic (36 ani) s-a impus pentru a cincea oară în această anchetă, una dintre cele mai vechi din lume, după victoriile din 2011, 2015, 2018 şi 2021.

Anul trecut victoria a revenit jucătoarei poloneze Iga Swiatek, care a fost urmată de Duplantis şi Verstappen.

Două românce au reuşit să câştige această anchetă de-a lungul timpului, gimnasta Nadia Comăneci, în 1976, şi atleta Gabriela Szabo, în 1999.

Reclamă

Clasamentul anchetei PAP pe 2023, la care au participat agenţiile AFP (Franţa), AGERPRES (România), ANP (Olanda), APA (Austria), ANA – MNA (Grecia), BELGA (Belgia), BTA (Bulgaria), CTK (Cehia), EFE (Spania), HINA (Croaţia), LETA (Letonia), LUSA (Portugalia), Media Link Communications (Malta), MTI (Ungaria), SID (Germania), SITA (Slovacia), STA (Slovenia), TANJUG (Serbia), TASR (Slovacia), Ukrinform (Ucraina) şi PAP (Polonia), cu menţiunea că Redacţia Ştiri Sportive AGERPRES a indicat corect ordinea de pe podium:

Boris Becker a anunţat cine îi va da planurile peste cap lui Novak Djokovic

Boris Becker a anunţat cine îi va da planurile peste cap lui Novak Djokovic, în 2024, atunci când sârbul şi-a propus să facă Marele Şlem. Becker susţine că Alexander Zverev e capabil să câştige un turneu de Grand Slam.

„Stelele sunt aliniate extrem de bine. El este acum nr. 7 mondial. Îl văd în Top 5 în iunie”, a declarat Becker într-un podcast al Eurosport, referindu-se la faptul că Zverev a revenit la începutul anului acesta după o accidentare serioasă şi poate face anul viitor „un număr incredibil de puncte în primele luni”.

Reclamă 4 / 0/3

Alexander Zverev a jucat o singură finală de Grand Slam, la US Open 2020, când a fost învins într-un meci de cinci seturi de austriacul Dominic Thiem. El a mai fost semifinalist la Australian Open şi, de trei ori, la Roland Garros.

Becker l-a sfătuit pe Zverev, campion olimpic la Tokyo, să câştige meciurile mai repede: „Îi recomand călduros să câştige mai multe meciuri rapid. Atunci, restul turneului va fi mult mai uşor. El câştigă adesea în trei sau cinci seturi.

Singura problemă este dacă poţi câştiga în două seturi, de ce s-o faci în trei? Asta înseamnă că eşti obosit în ziua următoare şi că ai stat pe teren o oră sau două ore mai mult decât viitorul tău adversar”.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:16 Marian Iancu a spus, chiar de ziua lui Dan Şucu, ce ar face dacă l-ar întâlni pe patronul Rapidului! 20:57 Lăcrămioara Perijoc, în finala Campionatelor Europene de Box de la Belgrad! A învins-o pe Niamh Fay, în semifinale 20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” 20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:10 Universitatea Craiova – CFR Cluj LIVE TEXT (21:45). Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! Echipele de start 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 Vezi toate știrile
Citește și