Închide meniul

Novak Djokovic va putea juca la Wimbledon 2022. Anunţul făcut de organizatori. Roger Federer revine în circuit în acest an. Rafael Nadal, record uriaş

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 26 aprilie 2022, 17:18

Novak Djokovic va putea juca la Wimbledon 2022. Anunţul făcut de organizatori. Roger Federer revine în circuit în acest an. Rafael Nadal, record uriaş

Novak Djokovic va rămâne pe primul loc ATP

Profimedia

Novak Djokovic poate evolua la Wimbledon. Organizatorii au anunţat că şi jucătorii nevaccinaţi pot evolua la al treilea turneu de Grand Slam al anului. Djokovic nu a putut evolua la Australian Open din cauza faptului că nu a fost vaccinat. Şi Roger Federer a făcut un anunţ uriaş. Elveţianul a anunţat că va participa la turneul de la Basel, care se va desfăşura în perioada 24-30 octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic este în culmea fericirii. Sârbul va putea să îşi apere titlul la Wimbledon. Directorul executiv al All England Club, Sally Bolton, a anunţat că vor putea juca şi jucătorii nevaccinaţi la turneul care se va desfăşura în perioada 27 iunie – 10 iulie.

Novak Djokovic va putea juca la Wimbledon 2022

Novak Djokovic a făcut istorie la Wimbledon. A câştigat de 6 ori turneul de pe iarba londoneză: în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019 şi 2021. Anunl trecut, Djokovic l-a învins în finală pe italianul Matteo Berrettini, cu scorul de 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3.

Din cauza faptului că nu este vaccinat, Novak Djokovic a participat la doar 3 turnee în 2022.  Este vorba de turnee de la Dubai, Monte Carlo şi Belgrad. Din cauza faptului că a decis să nu se vaccineze, sârbul nu a putut evolua la Australian Open, Indian Wells şi Miami Open.

Reclamă

Novak Djokovic a fost protagonistul unei imens scandal la Australian Open, în această lună. Tenismenul, care se opune vaccinării, a fost nevoit să părăsească Australia, la 16 ianuarie, cu o zi înaintea începrii grand slam-ului, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în ţară a fost respins de un tribunal din Melbourne.

Cât timp s-a aflat în Australia, liderul ATP a stat în carantină într-un hotel, unde ar fi primit ”rele tratamente”. Djokovic cere daune de nu mai puțin de 3.8 milioane de euro, dublul premiului de la Australian Open.

Şi Roger Federer revine în circuitul ATP

Roger Federer, locul 41 ATP, va participa la turneul de la Basel (24-30 octombrie), pe care fostul numărul 1 mondial l-a câştigat de zece ori în carieră, a anunţat Rene Stauffer, autorul biografiei jucătorului.

Reclamă 4 / 0/3

Legendarul tenismen, care va împlini în august 41 de ani, nu a mai jucat la niciun turneu de la eliminarea suferită în sferturile de finală, la Wimbledon, în 2021, din cauza unei accdientări la genunchi.

Federer a suferit două operaţii la genunchi în 2020, după Australian Open, şi a revenit în circuit anul trecut. După ce a jucat doar cinci turnee, Federer a suferit o a treia operaţie la genunchi. La începutul acestui an, Federer a confirmat că intenţionează să joace la competiţia demonstrativă Laver Cup, la sfârşitul lunii septembrie.

Turneul de la Basel, la care Federer a câştigat ultimul trofeu din cele 103 din palmaresul său, este primul din circuitul ATP la care îşi anunţă participarea, dar asta nu înseamnă că e primul la care va juca după ultima accidentare.

Competiţia de 500 de puncte din oraşul elveţian nu s-a disputat în 2020 şi 2021 din cauza pandemiei, astfel că la ediţia din acest an Federer ar urma să evolueze în calitate de deţinător al trofeului.

Rafael Nadal, performanţă istorică: 17 ani consecutivi de prezenţă în top 10 ATP

Rafael Nadal continuă să scrie istorie în tenis. A devenit jucătorul cu cea mai lungă prezenţă în top 10 ATP. În ultimul clasament, Nadal se află pe locul 5. Urmaşul său, Carlos Alcaraz, a intrat pentru prima dată în topul celor mai buni 10 jucători din lume.

Carlos Alcaraz a pătruns pentru prima dată în Top 10 ATP, la vârsta de 18 ani. El a urcat de pe locul 11 pe 9, cu 3.827 de puncte, în clasamentul dat publicităţii luni, după ce a câştigat turneul de la Barcelona.Ierarhia este condusă în continuare de sârbul Novak Djokovic, cu 8.400 de puncte, urmat de rusul Daniil Medvedev, cu 8.080 de puncte. Germanul Alexander Zverev ocupă locul 4, cu 7.465 de puncte, fiind urmat de spaniolul Rafael Nadal, cu 6.435 de puncte.

Grecul Stefanos Tsitsipas este la cincilea, cu 5.770 de puncte, italianul Matteo Berrettini, al şaselea, cu 4.570 de puncte, iar norvegianul Casper Ruud, al şaptelea, cu 4.110 puncte, scrie news.ro.

Rusul Andrei Rublev ocupă locul 8, cu 4.025 de puncte. Au coborât în clasament canadianul Felix Auger-Aliassime, de pe locul 9 pe 10, cu 3.625 de puncte, şi britancul Cameron Norrie, de pe 10 pe 11, cu 3.440 de puncte.
Recomandări
  • Novak Djokovic va putea participa la Wimbledon
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga Vezi toate știrile
Citește și