Închide meniul

Patrick Mouratoglou, mesaj ferm după noile acuzaţii care i se aduc Simonei Halep: „Sunt şocat! Cer ITIA să înceteze această hărţuire!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 20 mai 2023, 21:44

Patrick Mouratoglou, mesaj ferm după noile acuzaţii care i se aduc Simonei Halep: „Sunt şocat! Cer ITIA să înceteze această hărţuire!

Patrick Mouratoglou, mesaj fără precedent în scandalul de dopaj

Simona Halep, alături de Patrick Mouratoglou, la Roland Garros / Profimedia Images

Patrick Mouratoglou a transmis un mesaj ferm după noile acuzaţii care i se aduc Simonei Halep. Antrenorul campioanei noastre a emis un comunicat de presă în cadrul căreia îi ia apărarea Simonei Halep şi cere să înceteze hărţuirea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mouratoglou spune că este şocat de modul în care a fost tratat acest caz şi cere ca Simona să fie audiată cât mai repede.

Patrick Mouratoglou, mesaj ferm după noile acuzaţii care i se aduc Simonei Halep

„În primul rând, vreau să spun că am plănuit să stau departe de orice comentariu public în privința cazului Simonei Halep. Chiar am crezut că ITIA va efectua o investigație dreaptă și că va stabili adevărul. Faptul că acum nu mai cred același lucru este deranjant și m-a făcut să scriu, în sfârșit, aceste rânduri.

Am avut norocul să o întâlnesc pe Simona Halep în aprilie 2022. Am muncit din greu din acel moment. Vreau să spun câteva cuvinte despre ea, pentru cei care n-au întâlnit-o: am descoperit în Simona un caracter rar. 

Este amabilă, dulce, nu are nicio urmă de agresivitate, niciun fel de invidie față de cei din jur. Și-a dedicat întreaga viață tenisului. E pasiunea ei din copilărie. Nu a tatălui ei, nu a mamei, nu a familiei. Doar a ei! E evident că a primit o educație aleasă, cu niște valori extrem de puternice. 

Reclamă

Onestitatea ei este în afara oricărui dubiu. Știu că SUB NICIO FORMĂ, NICIODATĂ, nu ar fi făcut ceva ilegal. Sprijinul primit din lumea tenisului a fost extrem de puternic, asta deoarece oamenii au fost convinși că nu ar fi făcut niciodată așa ceva. 

Din ziua în care ITIA a a acuzat-o, am fost alături de ea și voi continua să fiu în fiecare zi. O voi sprijini în lupta ei pentru adevăr. Sunt un susținător al sportului curat. Cred că tenisul are nevoie de un sistem anti-doping capabil să descopere trișorii. 

Acestea fiind spuse, sunt extrem de șocat de modul în care acest caz a fost condus. Credeam că ITIA va urma scopul suprem, acela de a stabili adevărul, dar e clar că ei încearcă doar să demonstreze vinovăția. Asta deși Simona a putut arăta multiple dovezi ale inocenței ei începând cu decembrie 2022. 

Reclamă 4 / 0/3

Această ultimă acuzație care i-a fost trimisă ieri și care e legată în totalitate de primul caz este o pură interpretare a pașaportului ei biologic. Cu alte cuvinte, ITIA nu a găsit nicio substanța ilegală în sângele ei, doar remarcă că parametrii sângelui ei sunt suspicioși. 

Experți renumiți care au analizat probele au ajuns la concluzia că afirmația ITIA este total greșit și interpretată într-un mod răuvoitor. Sângele Simonei era perfect normal. 

Simona a transmis clar că nu cere un tratament special, doar respectarea regulamentului care prevede judecarea de către un tribunal independent. 

Din cauza asta le cer celor de la ITIA să oprească această hărțuire și să nu mai amâne constant judecarea cazului. Ar fi trebuie să aibă loc în februarie, acum e plănuită pentru finalul lunii mai”, a transmis Mouratoglou.

Simona Halep, reacţie dură după ce a fost acuzată că a încălcat pentru a doua oară regulamentul antidoping

Simona Halep, reacţie dură după ce a fost acuzată că a încălcat pentru a doua oară regulamentul antidoping. Marea noastră campioană a postat un mesaj pe reţelele de socializare.

Din 7 octombrie, de când am fost acuzată de ITIA de dopaj, am trăit cel mai mare coșmar din viața mea. Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA, dintr-un motiv pe care nu-l pot înțelege, de a-mi dovedi vinovăția, în timp ce eu nici măcar nu am luat în calcul VREODATĂ să apelez la vreo substanță interzisă.

Am încercat de două ori să fiu judecată de un tribunal independent, dar ITIA a găsit în mod constant motive pentru a amâna asta. Acum că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, (n.r. – cei de la ITIA) au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu. 

Reclamă

Trei experți de renume mondial care mi-au studiat testele de sânge au fost extrem de clari și au stabilit că sângele meu este total normal. 

Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și simt că vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui tip de trișare, nu se aliniază cu valorile mele. 

Singurul lucru la care sper în acest moment este să am posibilitatea de a accesa în sfârșit judecători independenți și imparțiali într-un tribunal, care să-mi dea șansa să-mi dovedesc nevinovăția. 

Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să-mi pot susține în sfârșit cazul la termenul de la finalul lunii, după mai multe întârzieri provocate de ITIA.

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-au dat curajul să continui să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu am cum să vă mulțumesc îndeajuns pentru asta!„, a fost mesajul postat de Simona Halep.

Simona Halep, lovitură în scandalul de dopaj

Simona Halep, lovitură în scandalul de dopaj, după ce s-au găsit nereguli în paşaportul biologic şi a fost acuzată a doua oară că a încălcat regulamentul antidoping. Anunţul a fost făcut de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Noi probleme pentru Simona Halep, care riscă o suspendare mai mare după ce s-au găsit nereguli în paşaportul biologic.

„Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate unei situații deja cunoscute. De la începutul acestui proces, ne-am hotărât să o tratăm pe doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă și oportună.

Desigur, apreciem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri. Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile până la încheierea procesului, dar vom continua să colaborăm cu tribunalul independent Sport Resolutions și cu reprezentanții doamnei Halep cât mai rapid posibil”, a afirmat Nicole Sapstead, directorul anti-doping, potrivit site-ului oficial ITIA.

Recomandări
  • Patrick Mouratoglou a transmis un mesaj ferm după noile acuzaţii care i se aduc Simonei Halep
  • Comunicatul pe care l-a dat Patrick Mouratoglou

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:28 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 0-0. Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României 20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 Vezi toate știrile
Citește și