Închide meniul
NEWS ALERT

Simona Halep, lovitură în scandalul de dopaj. E acuzată că a încălcat a doua oară regulamentul antidoping

Valentin Pîrcălabu Publicat: 19 mai 2023, 22:49 / Actualizat: 19 mai 2023, 23:59

Reclamă
Simona Halep, lovitură în scandalul de dopaj. E acuzată că a încălcat a doua oară regulamentul antidoping

Simona Halep, mesaj plin de emoţie în aşteptarea verdictului din procesul de dopaj

Simona Halep, în timpul unui interviu/ Profimedia

Simona Halep, lovitură în scandalul de dopaj, după ce s-au găsit nereguli în paşaportul biologic şi a fost acuzată a doua oară că a încălcat regulamentul antidopoing. Anunţul a fost făcut de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Noi probleme pentru Simona Halep, care riscă o suspendare mai mare după ce s-au găsit nereguli în paşaportul biologic.

Simona Halep, lovitură în scandalul de dopaj

„Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate unei situații deja cunoscute. De la începutul acestui proces, ne-am hotărât să o tratăm pe doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă și oportună.

Desigur, apreciem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri. Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile până la încheierea procesului, dar vom continua să colaborăm cu tribunalul independent Sport Resolutions și cu reprezentanții doamnei Halep cât mai rapid posibil”, a afirmat Nicole Sapstead, directorul anti-doping, potrivit site-ului oficial ITIA.

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP). Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut”, se mai arată într-un comunicat postat de ITIA pe site-ul oficial.

Reclamă

Acuzaţia suplimentară, constând în neregulile din paşaportul biologic, s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al Simonei Halep de către un grup independent de experţi ABP. Această acuzaţie este separată şi în plus faţă de cea legată de Roxadustat, din august 2022, care a atras suspendarea provizorie iniţială a Simonei Halep.

Românca este acum suspendată provizoriu, nu a mai jucat niciun meci de când a fost testată pozitiv, aşa că a cerut să fie judecată mai repede.

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustadt la sfârşitul lunii octombrie.

Reclamă 4 / 0/3

Recent, Halep a declarat, într-un interviu pentru Tennis Majors, că nu cere un tratament special în cazul său, după mai multe luni de suspendare provizorie pentru dopaj, ci cere doar să fie judecată, pentru ca apoi să aibă şansa de a-şi continua cariera.

„Nu am consumat niciodată, în mod conştient, cel mai mic produs interzis”, a răspuns Halep la întrebarea dacă a luat roxadustat, o moleculă care stimulează producţia de globule roşii şi este utilizată în general în tratamentul anemiei legate de bolile de rinichi.

De asemenea, Simona Halep a continuat şi a oferit declaraţii despre momentele dificile prin care a trecut, după ce a scandalul de dopaj a luat amploare.

„Nici nu ştiu cum sunt, deoarece situaţia a fost foarte grea. Din punct de vedere emoţional, e foarte greu. Stresul este imens pentru că nu am crezut că mă voi înfrunta cu aşa ceva. Mereu am fost împotriva doping-ului, pentru că sunt o mară fană a sportului curat.

La început, nici nu am ştiut cum să gestionez totul. După ceva timp, am încercat doar să fiu calmă, şi mă simt chiar încrezătoare pentru că ştiu că sunt curată.

Am vrut să păstrez tăcerea până când cazul se va rezolva. Nu am vrut să ies în public să vorbesc. Dar acum simt nevoia să vorbesc pentru fanii mei, şi pentru public pentru că sunt sigură că vor să ştie de ce este nevoie de atâta timp.

Au trecut şapte luni de când am fost suspendată deşi am avut toate dovezile încă din decembrie. Nu cer să fiu tratată în mod special. Doar vreau să fiu judecată! Cât timp mai trebuie să aştept?”, a declarat Simona Halep, într-un interviu pentru tennismajors.com.

Reclamă

Ilie Năstase, convins că Simona Halep nu se va retrage din tenis

Ilie Năstase este convins de faptul că Simona Halep nu se va retrage din tenis. Fostul lider ATP a oferit noi declaraţii despre situaţia în care se regăseşte românca, şi susţine că şi participarea acesteia la Wimbledon, al treile turneu de Grand Slam al anului, este pusă sub semnul întrebării.

Ilie Năstase a menţionat însă că întârzierea în judecarea cazului de doping nu este în favoarea Simonei Halep.

Nu ştiu cât va mai dura. Nu ştie nici Simona, nu ştie nimeni deocamdată. Au amânat procesul de nu ştiu câte ori. Iar dacă s-a amânat înseamnă că nu e prea bine, e în neregulă. Pentru că ea sigur nu joacă la Roland Garros. Şi probabil nu o să poată să joace nici la Wimbledon. Simona sigur mai poate juca, e tânără, nu are probleme. Acum ştiu că se antrenează în fiecare zi la Stejarii”, a afirmat Năstase.

„Pentru imaginea ei nu mai vorbim că nu e bine. Şi turneele pe care le-a pierdut. Adică dacă e nevinovată, ea a pierdut şi turnee şi bani. Pentru că până la urma urmei pentru asta joacă. Nu ştiu câţi bani a pierdut, depinde până unde ajungea în fiecare turneu”, a adăugat el, conform agerpres.ro.

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie 2022, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:18 Florin Talpan, atac furibund la adresa FCSB! Campioana a primit interzis în Ghencea: „Nu are ce să caute acolo!” 0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
Vezi toate știrile
Citește și