Închide meniul

Pe ce loc a ajuns Simona Halep în clasamentul WTA, la 4 luni de la suspendare

Cosmin Cioboată Publicat: 6 martie 2023, 12:55

Pe ce loc a ajuns Simona Halep în clasamentul WTA, la 4 luni de la suspendare

Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj

Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj / Profimedia

  • Pe ce loc a ajuns Simona Halep în clasamentul WTA, la 4 luni de la suspendare
  • Campioana noastră, aproape să iasă din TOP 20

Pe ce loc a ajuns Simona Halep în clasamentul WTA, la 4 luni de la suspendare. Dubla campioană de Grand Slam n-a mai jucat vreun meci oficial din luna august a anului 2022. “Simo” se află în cea mai “neagră” perioadă a carierei sale. Campioana noastră a fost acuzată de dopaj în toamnă, iar în prezent își caută dreptatea la un tribunal din Londra.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep se afla pe locul 9 în momentul în care a făcut anunțul că a fost găsită dopată cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA. De atunci, sportiva de 31 de ani a coborât puțin câte puțin în clasamentul mondial.

Pe ce loc a ajuns Simona Halep în clasamentul WTA, la 4 luni de la suspendare

La mai bine de 4 luni de când a fost suspendată din circuitul profesionist, Halep a ajuns pe locul 19 în ierarhia WTA. Fostul lider mondial riscă să iasă din TOP 20 în următoarea perioadă, ținând cont că există șanse minime ca românca să revină pe teren în viitorul apropiat.

Reclamă

WTA a actualizat clasamentul mondial luni dimineață, iar Simona continuă să ocupe locul 19.

La ora actuală, Simona Halep are 1955 de puncte WTA. Sportiva din Constanța este urmată în clasamentul mondial de americanca Madison Keys (1857 puncte), poloneza Magda Linette (1770 puncte) și iberica Paula Badosa (1758 puncte).

Reclamă

În ciuda scandalului de dopaj, Simona Halep rămâne cea mai bine clasată româncă din clasamentul WTA. 

Pe ce locuri se află româncele în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea este următoarea româncă din ierarhia mondială. Ea a coborât 12 locuri și a ajuns pe poziția a 83-a, cu 743 puncte.

După o coborâre de două locuri, Irina Begu este pe 38, cu 1288 puncte, iar Ana Bogdan se menţine pe 57, cu 957 puncte.

Reclamă 4 / 0/3

Gabriela Ruse, care a ajuns în optimi la simplu şi în semifinale la dublu, la Monterrey, a urcat 13 locuri în clasamentul WTA, fiind pe poziţia a 147-a, cu 445 de puncte.

În Top 200 se mai află şi Irina Bara, care a coborât două locuri, pe 193, cu 337 puncte.

La dublu, Monica Niculescu a urcat de pe locul 41 pe 40, cu 1755 puncte, iar Gabriela Ruse a urcat de pe 44 pe 41, cu 1.727 puncte.

Lider în clasamentul WTA continuă să fie Iga Swiatek, cu 10585 de puncte. Poloneza este urmată, la o distanță uriașă, de belarusa Arina Sabalenka (6100 de puncte) şi de americanca Jessica Pegula (5495 puncte).

Și Jaqueline Cristian a făcut un salt impresionant în clasamentul WTA și este aproape să intre în TOP 200.

Jaqueline Cristian a cucerit primul trofeu din 2023: „Sunt fericită pentru tot!”

Jaqueline Cristian a cucerit primul trofeu din 2023, la turneul ITF de la Trnava (Slovacia), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari. Sportiva din România a învins-o duminică, în finală, pe franţuzoaica Oceane Dodin, a treia favorită, cu 7-6 (7), 7-6 (4).

Jaqueline Cristian (24 ani) a obţinut victoria după două ore şi 19 minute, la finalul unui meci intens.

Reclamă

În primul set, Jaqueline a salvat două mingi de set la 5-4 pentru Dodin (26 ani, 101 WTA). Apoi, franţuzoaica a avut 5-1 şi 6-2 în tiebreak, însă românca a rămas concentrată și a salvat alte cinci mingi de set, câştigând cu 9-7.

În setul al doilea, Dodin a avut 5-3, a ratat două mingi de set la 5-4, iar Jaqueline Cristian s-a impus în tiebreak cu 7-4, deşi Dodin a condus cu 2-0.

În drumul către titlul din Slovacia, Cristian le-a mai învins pe Clara Tauson (126 WTA) și Tamara Zidansek (115 WTA).

Grație succesului de la Trnava, Jaqueline Cristian va face un salt de 64 de locuri în clasamentul WTA. Începând de luni, românca va ocupa poziția 202 în ierahia mondială.

„Primul titlu al sezonului vine după multă muncă asiduă, dăruire și mult efort de echipă. Sunt fericită și recunoscătoare pentru tot ce se întâmplă acum”, a fost measajul transmis de Jaqueline Cristian, pe contul de Instagram.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
WTA • 28 mart., 23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep