Închide meniul

Petra Kvitova a câştigat turneul de la Miami! Tie-break dramatic în primul set al finalei cu Elena Rybakina

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 2 aprilie 2023, 0:51

Petra Kvitova a câştigat turneul de la Miami! Tie-break dramatic în primul set al finalei cu Elena Rybakina

Petra Kvitova a câştigat turneul de la Miami

Profimedia

Petra Kvitova a câştigat turneul de la Miami. Jucătoarea din Cehia a câştigat finala cu Elena Rybakina în două seturi, scor 7-6, 6-2. Primul set a fost de un dramatism incredibil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După ce a învins-o pe Sorana Cîrstea în semifinalele turneului de la Miami, Petra Kvitova s-a impus şi în finala cu Rybakina. Primul set l-a câştigat după un tie-break dramatic.

Petra Kvitova a câştigat turneul de la Miami

Astfel, Kvitova s-a impus cu 16-14 în tie-break-ul primul set. După aceea, jucătoarea din Cehia nu a mai avut probleme şi s-a impus cu 6-2. Meciul a durat  a durat 1 oră şi 42 de minute. Este prima victorie a Petrei Kvitova într-un turneu WTA 1000 după cinci ani, ea câştigând în 2018, tot la Miami.

Petra Kvitova nu este de acord cu decizia de a permite participarea sportivilor din Rusia şi Belarus la Wimbledon

Petra Kvitova nu este de acord cu decizia de a permite participarea sportivilor din Rusia şi Belarus la Wimbledon. Ea condamnă decizia organizatorilor de la Grand Slam-ul englez. Federația Rusă a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022, iar de atunci, în foarte multe competiții, sportivii ruși și belaruși au fost interziși.

„Cred că nu ar trebui să li se permită să joace. După părerea mea, nu ar trebui să fie lăsaţi nici la Jocurile Olimpice. Deci sunt un pic de partea ucraineană în acest caz”, a explicat Kvitova.

Reclamă

În 2022, jucătorii ruşi şi belarusi nu au putut participa la al treilea Grand Slam al sezonului după invadarea Ucrainei, iar Federaţia Britanică de Tenis le-a refuzat, de asemenea, participarea la alte turnee din Marea Britanie.

Cu toate acestea, jucătorii din ambele ţări vor putea participa la turneul de Grand Slam desfăşurat în iulie dacă vor concura ca sportivi „neutri” şi îndeplinesc anumite condiţii.

„În primul rând, este sigur că sunt mereu împotriva războiului. Desigur, sunt mai îngrijorată de poporul şi jucătorii ucraineni”, a declarat Kvitova, după victoria cu Sorana Cîrstea, din semifinale, de la Miami.

Reclamă 4 / 0/3

„Înţeleg că pentru Wimbledon a fost o perioadă dificilă anul trecut când nu a dat puncte pentru că ruşii şi bieloruşii nu au jucat”, a spus ea.

Din cauza excluderii, participanţilor la ediţia din 2022 nu au fost acordate puncte pentru clasamentele ATP şi WTA.

Kvitova, care a câştigat turneul de la Wimbledon în 2011 şi 2014, a adăugat că este deosebit de îngrijorată de participarea Rusiei şi a Belarusului la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

„Cred că Jocurile Olimpice există pentru că nu vrem război în lume. Acesta este ceea ce mă preocupă”, a spus ea.

Kvitova a menţionat că jucătorii nu au fost consultaţi cu privire la decizia de la Wimbledon şi că problema nu a fost discutată în vestiar.

Recomandări
  • Petra Kvitova a câştigat turneul de la Miami
  • Jucătoarea din Cehia a câştigat finala cu Elena Rybakina în două seturi, scor 7-6, 6-2

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” 14:06 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele probabile 14:06 Răzvan Burleanu, despre situaţia lui Edi Iordănescu, înainte de EURO 2024: „Vorbim în fiecare zi”. Principalul obiectiv 13:02 Miza uriaşă pentru Bernadette Szocs, la Saudi Smash 2024. Turneul de tenis de masă e live în AntenaPLAY (1-11 mai) 12:46 NEWS ALERTIstvan Kovacs va arbitra la EURO 2024! 4 români, pe lista anunţată de UEFA 12:37 „Lovitură pentru Şcoala de Antrenori?” Ce a putut spune Răzvan Burleanu despre Gigi Becali: „Nu are nevoie de licenţă!” 12:14 Novak Djokovic speră să joace la Roma: „Anul acesta a fost un pic diferit pentru mine” Vezi toate știrile
Citește și