Închide meniul

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 5-7, 4-6. „Sori”, eliminată în semifinale la Miami. Sportiva noastră avut două mingi de set în primul act

Iulian Focșăneanu Publicat: 31 martie 2023, 22:55 / Actualizat: 1 aprilie 2023, 17:56

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 5-7, 4-6. Sori”, eliminată în semifinale la Miami. Sportiva noastră avut două mingi de set în primul act

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova LIVE TEXT pe AS.ro

Sorana Cîrstea şi Petra Kvitova, adversare în semifinala Miami Open 2023 / Colaj Profimediaimages

  • Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 5-7, 4-6
  • Meci de senzaţie în semifinalele Miami Open 2023

Sorana Cîrstea a început foarte bine meciul, a avut controlul asupra jocului și s-a distanțat la 5-2 în primul set. „Sori” a avut și două mingi de set, chiar pe propriul serviciu, însă nu a reușit să închidă primul act. Petra Kvitova a revenit incredibil și a câștigat următoarele 5 game-uri, închizând primul act, scor 7-5.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Setul doi a fost la discreția jucătoarei din Cehia încă de la început. Cu un break izbutit chiar în debutul setului, Petra Kvitova și-a menținut avantajul și a câștigat meciul, scor 7-5, 6-4.

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova, 5-7, 4-6

FINAL: Sorana Cîrstea – Petra Kvitova, 5-7, 4-6! Jucătoarea din Cehia închide meciul, după un joc foarte solid.

Reclamă

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 5-7, 2-4! „Sori” încearcă să revină în joc, dar break-ul avans al Petrei nu a fost încă recuperat.

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 5-7, 0-1! Sportiva din Cehia începe excelent și setul secund și face break.

Reclamă

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 5-7! Sorana pierde primul set, după un joc foarte bun al Petrei Kvitova.

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 5-6! Jucătoarea din Cehia și-a ridicat nivelul de joc și câștigă 4 game-uri la rând.

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 5-4! „Sori” a avut două mingi de a închide setul, însă sportiva din Cehia a revenit.

Reclamă 4 / 0/3

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 4-2! Sorana reușește break-ul și este favorită la câștigarea primului set!

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 2-2! Sorana joacă bine, a avut șansă de break, însă Kvitova reușește să-și câștige serviciul.

Sorana Cîrstea – Petra Kvitova 1-1! Un început echilibrat de meci

Update 22:53: A început meciul!

Cîrstea a câştigat 2 din ultimele 3 întâlniri. A învins-o pe Kvitova atât şi în 2021, cât şi în 2022, la Australian Open. Cehoaica a câştigat totuşi ultima întâlnire, anul trecut, la Cincinatti. Sorana este în mare formă şi poate da o nouă lovitură.

Ne cunoaștem foarte bine, atât eu, cât și ea. Cred că ne știm jocul pe dinafară. Va fi interesant, va trebui să fiu inteligentă, să joc solid, dar în același timp să o surprind. Va fi o oportunitate frumoasă și un meci de un nivel ridicat”, a declarat Sorana Cîrstea, pentru digisport.ro.

Kvitova s-a calificat în semifinale după ce a învins-o Ekaterina Alexandrova, scor 6-4, 3-6, 6-3. A avut o zi în minus de recuperare faţă de Cîrstea. Petra a vorbit ce aşteptări are de la disputa cu Sorana.

Reclamă

E plăcut să joci împotriva cuiva care este într-o formă bună, deci va fi un meci excelnet, cu siguranță. Am dat deja câteva bătălii cu ea de-a lungul anilor. Ne-am antrenat aici înainte ca turneul să înceapă, de asemenea.

E drăguț, trebuie să o spun, ca cineva peste 30 de ani să joace atât de bine. E plăcut. Mă bucur pentru Sorana, pentru cum joacă, pentru seria bună pe care o are. Cu siguranță va fi plăcut să o înfrunt!”, a declarat Petra Kvitova, într-un interviu pentru wtatennis.com.

Organizatorii de la Miami Open au stabilit ca semifinala dintre Sorana Cîrstea şi Petra Kvitova să se dispute în această seară, nu înainte de ora 22:00 (ora României). Meciul la care fanii români sunt aşteptaţi să vină în număr mare va avea loc pe Arena Centrală.

„Sori” va intra pe teren abia după ce se va încheia partida dintre Daniil Medvedev şi Karen Khachanov, din semifinalele turneului masculin, care va lua startul la ora 20:00 (ora României).

Câţi bani va câştiga Sorana Cîrstea după calificarea în semifinale la Miami Open

Înaintea meciului din sferturile turneului de la Miami, Soranei Cîrstea îşi asigurase nu mai puțin de 184.465 de dolari şi 215 puncte WTA. După ce a reuşit surprisa şi cu Sabalenka, reprezentanta noastră a dat un adevărat „tun” financiar.

Pentru accederea în semifinalele competiţiei din Florida, Cîrstea va primi 352.635 de dolari şi 390 de puncte WTA. Campioana va încasa 1.262.220 de euro! Sorana va face un salt important şi în circuitul mondial. Românca urcă până pe locul 41 WTA. În momentul de faţă este pe locul 74 mondial.

Până să ajungă la Miami Open, Sorana Cîrstea câştigase 7.778.860 de dolari în întreaga carieră.

Cîrstea urcă 33 de locuri în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea urcă 33 de locuri în clasamentul WTA, după ce s-a calificat în semifinale, la Miami. Sportiva noastră a avut o nouă prestație extraordinară și a reușit să treacă de numărul 2 mondial.

Grație acestei performanțe, Sorana Cîrstea va urca 33 de poziții în clasamentul WTA. Aflată pe locul 74 înainte de startul turneului, „Sori” va urca cel puțin până pe locul 41.

În plus, în eventualitatea în care va reuși să câștige titlul la Miami, Sorana Cîrstea va fi clasată în primele 25 de locuri, în funcție de celelalte rezultate de la turneul din Florida. Ar depăşi-o astfel pe Simona Halep!

Elena Rybakina este prima finalistă de la Miami Open

Jucătoarea din Kazaahstan Elena Rybakina , locul 7 WTA, este prima finalistă de la Miami Open 2023. În semifinalele turneului de categorie WTA 1000 a reuşit să o învingă pe americanca Jessica Pegula, numărul 3 mondial.

Rybakina este într-o formă de zile mari. Nu i-a dat nicio şansă adversarei şi s-a impus cu scorul de 7-6 (3), 6-4, într-o oră şi 51 de minute.

Elena Rybakina a obţinut prima victorie din carieră împotriva americancei Pegula. Pierduse precedentele două meciuri directe. Acum are 13 victorii la rând în circuitul WTA şi a ajuns la o performanţă remarcabilă. În 2023 a câştigat 21 dintre cele 24 de partide.

Dacă va câştiga turneul, ea va deveni a cincea jucătoare care se impune în acelaşi an la Indian Wells şi Miami Open, după Steffi Graf (1994, 1996), Kim Clijsters (2005), Victoria Azarenka (2016) şi Iga Swiatek (2022).

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Andy Murray şi-a anunţat retragerea după ce a fost eliminat de la Miami Open!
Tenis • 26 mart., 11:40
Andy Murray şi-a anunţat retragerea după ce a fost eliminat de la Miami Open! Când pune capăt unei cariere uriaşe
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Sorana Cîrstea - Danielle Collins LIVE SCORE
Tenis • 26 mart., 0:40
Sorana Cîrstea – Danielle Collins 3-6, 2-6. „Sori” a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Miami
Simona Halep, răspuns savuros la revenirea în ţară de la Miami. Mesajul transmis de jucătoarea din Constanța.
Tenis • 25 mart., 14:44
„La ce simţi că mai ai de lucrat?” Simona Halep, răspuns savuros la revenirea în ţară de la Miami. Ce a spus despre noul antrenor