Închide meniul

Plan uriaș al lui Ion Țiriac. Vrea să investească 100 de milioane de euro în sportul românesc: „Banii îi am, mai ales după ce am vândut turneul de la Madrid!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 martie 2022, 21:52

Plan uriaș al lui Ion Țiriac. Vrea să investească 100 de milioane de euro în sportul românesc: „Banii îi am, mai ales după ce am vândut turneul de la Madrid!

Ion Ţiriac, dat de gol de verişoara sa

Ion Ţiriac a fost cel mai bogat român / Mediafax Foto / Marian Ilie via Hepta

  • Ion Țiriac, o nouă investiție uriașă în sportul românesc
  • Are în plan să achite 100 de milioane de eruo

Chiar dacă au apărut zvonuri că și-a făcut un club sportiv care va avea în componență și secție de fotbal, Țiriac anunță că nu ia în calcul să își îndrepte atenția spre sportul rege. În schimb, vrea să construiască o arenă de 7.000 de locuri și 30 de terenuri de tenis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Țiriac, investiție de 100 de milioane de euro

Nu! N-am auzit (n.r. de o echipă de fotbal la Stejarii). Acolo avem două terenuri de tenis indoor și două afară. Se antrenează cine vrea. Simona, Sorana, Tecău. Acolo avem și niște copilași pe care i-am luat și prin Europa, în primii zece am doi, trei. Să vedem ce-o să facem la Otopeni.

Academia Țiriac sau Academia Țiriac-Năstase, să vedem. Vreau să am 30 de terenuri și un central de 7.000 de locuri. Pentru că ăla de la BNR de l-a construit Ceaușescu s-a terminat! Eu lucrez la o altă dimensiune, vreau s-o fac și să rămână. Banii îi am, mai ales după ce-am vândut și turneul de la Madrid. Eu fac în Otopeni în 2 ani, deci în 2024!„, a declara Ion Țiriac pentru gsp.ro.

Reclamă

Fostul mare jucător de tenis a vorbit și despre posibilitatea ca în România să fie găzduit un nou turneu de avengură.

Un turneu de 500 pe care l-aș vrea eu costă cam 3-4 de milioane de euro pe an. Am o promisiune de la ATP, dar România nu poate să-l țină! La Arenele BNR nu mai e nicio șansă! E inutil, am renunțat să mă gândesc. Noi nu am semănat nimic și nu avem nimic de cules. Bani la sport sunt zero, iar cei pe care îi avem nu știm să-i utilizăm. Am fost și la domnul Novak, de vreo trei-patru ori. 0,072%, ăsta e procentul din PIB alocat Ministerului Sportului! Când spui zero virgulă zero… nu mai trebuie să spui nimic, cu asta ai terminat!„, a mai spus miliardarul român.

Reclamă

Pentru baza sportivă Stejarii, care a luat ființă în 2013, Ion Țiriac a plătit 18 milioane de euro. În complexul de top se antrenează Simona Halep, dar și mai mulți campioni.

Ion Țiriac a anunțat, anul trecut, că și-a dorit să construiască un patinoare pe terenul velodromului. „Am cerut ministrului de Interne, dar încă nu mi-a acordat nicio întrevedere. Ei nu știu ce să facă cu acel velodrom. Dacă mi-l da mie, eu aș face un patinoar, pentru că zona aia e foarte propice pentru așa ceva. N-aș face o treabă pentru competiții. Aș face o treabă cu o mie de locuri, nu 500”, spunea fostul mare jucător de tenis.

Citește și:
Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
"Domnu` Ţiriac, nu mai e ham-ham!" Ce a ales să facă magnatul cu un teren de 5 hectare
Diverse • 26 mart., 8:32
„Domnu` Ţiriac, nu mai e ham-ham!” Ce a ales să facă magnatul cu un teren de 5 hectare care valorează milioane de euro
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Liga 1 • 25 mart., 12:48
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani
Diverse • 22 mart., 14:39
FOTO
Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani: „Şi încă cum!”
Adrian Năstase crede în implicarea financiară a lui Ion Ţiriac la Dinamo
Liga 1 • 20 mart., 18:10
Adrian Năstase crede în implicarea financiară a lui Ion Ţiriac la Dinamo: „Are suficiente resurse”! Ce a spus de retrogradare
Anunţul lui Eugen Voicu despre venirea de noi acționari la Dinamo!
Liga 1 • 19 mart., 15:44
Anunţul lui Eugen Voicu despre venirea de noi acționari la Dinamo! Ce a spus despre Ion Ţiriac şi Cristi Borcea