Închide meniul

Rafael Nadal a spus de ce nu l-a felicitat pe Novak Djokovic pentru cel de al 24-lea turneu de Grand Slam

Bogdan Stănescu Publicat: 19 septembrie 2023, 11:35

Reclamă
Rafael Nadal a spus de ce nu l-a felicitat pe Novak Djokovic pentru cel de al 24-lea turneu de Grand Slam

Rafael Nadal a spus de ce nu l-a felicitat pe Novak Djokovic

Rafael Nadal şi Novak Djokovic / Profimedia Images

Rafael Nadal a spus de ce nu l-a felicitat pe Novak Djokovic pentru cel de al 24-lea turneu de Grand Slam. „Matadorul” a acordat un interviu amplu pentru Movistar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nadal a subliniat că nu simte nimic în privinţa faptului că Djokovic a ajuns la 24 de turnee de Grand Slam câştigate, în timp ce el are 22.

Rafael Nadal a spus de ce nu l-a felicitat pe Novak Djokovic pentru cel de al 24-lea turneu de Grand Slam

Adevărul este că nu i-am trimis încă niciun mesaj lui Djokovic din pură ignoranță. Când câștigi ceva atât de important, din experiență știu că este mai bine să-ți faci timp pentru a aprecia acel mesaj. O să-i trimit un mesaj, dar nu am făcut-o încă. Bineînțeles că i-am trimis mesaj lui Alcaraz când a câștigat (n.r. Wimbledon 2023), e spaniol şi îmi e prieten. Pe circuit nu mai am mulți prieteni, sunt din altă generație. Mai vorbesc cu Federer din când în când”, a declarat Rafael Nadal într-un interviu pentru Movistar.

Nu simt nimic când îl văd pe Djokovic câștigând. Mi-ar fi plăcut să fiu tenismenul cu cele mai multe Grand Slamuri din istorie, despre asta este sportul, dar nu este o obsesie, nu mă frustrează că cineva este mai bun decât mine. Cred că, în limita posibilităților mele, am făcut tot posibilul pentru ca lucrurile să meargă cât mai bine pentru mine.

Cred că ar fi fost frustrant pentru Djokovic să nu reușească acest lucru și poate de aceea a reușit. A avut capacitatea de a-şi duce ambiția la maximum. Şi eu am fost ambițios, dar cu o ambiție sănătoasă, care mi-a permis să văd lucrurile în perspectivă, să nu mă enervez prea mult când lucrurile nu au mers bine pentru mine pe teren”, a mai spus Nadal în acelaşi interviu.

Reclamă

Rafael Nadal le-a transmis fanilor că nu este imposibil să mai câştige un turneu de Grand Slam, dar că el conştientizează că va fi foarte dificil. „Ideea nu este să mă întorc şi să câştig Roland Garros sau Australian Open. Oamenii nu ar trebui să fie surprinşi, aceste lucruri sunt departe şi sunt conştient de dificultăţile cu care mă confrunt”, a subliniat Nadal în acelaşi interviu.

Novak Djokovic a comparat noua generaţie cu Federer, Nadal şi Murray: „Acum e diferit, dar nu mă plâng”

Novak Djokovic a comparat noua generaţie cu Federer, Nadal şi Murray. Campion al ediţiei din 2023 de la US Open, sârbul a cucerit al 24-lea titlu de Grand Slam al carierei.

După acest succes, „Nole” a egalat-o pe Margaret Court, cea care deţinea recordul de titluri majore în tenis.

Reclamă 4 / 0/3

La conferinţa de presă de după finala de la Flushing Meadows cu Daniil Medvedev, Novak Djokovic a fost întrebat care este diferenţa dintre perioada în care se lupta pentru titlurile de Grand Slam cu jucători precum Roger Federer, Rafael Nadal sau Andy Murray şi ce se întâmplă în prezent, cu actuala generaţie de jucători.

„Tenisul încă este într-un loc bun”

„E diferit pentru că rivalităţile pe care le-am avut cu aceşti băieţi au fost puternice şi solide. Era o probabilitate foarte mare să joc cu Roger, Rafa sau Andy în finalele de Grand Slam în toţi acei ani în care ne-am tot întâlnit la cel mai înalt nivel. Acum e diferit, dar nu mă plâng.

Am jucat trei meciuri epice cu Alcaraz în acest an şi cred că de aceea se discută despre o nouă rivalitate. Am spus tot ce trebuia să spun despre Carlos într-o notă pozitivă şi chiar cred lucrurile acelea. Cred că este grozav pentru sportul nostru că avem încă o rivalitate bună.

Ştiu că el are o rivalitate grozavă cu Sinner. E şi Rune. Bineînţeles, mai este şi generaţia Zverev, Tsitsipas, Medvedev. Aceşti băieţi sunt în Top 5-Top 10 în lume. Tenisul încă este într-un loc bun”, a spus Novak Djokovic, potrivit The Tennis Letter.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 12:10 „E fratele meu mai mic!” Dennis Man, mesaj superb despre relația cu Valentin Mihăilă! A vorbit și despre echipa națională 11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea 10:38 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). „Păunii”, la ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază 9:56 FotoGabi Tamaș și-a dezvăluit „rețeta pentru mahmureală”. Tactica prin care reușea să se pună rapid pe picioare Vezi toate știrile
Citește și