Închide meniul

Rafael Nadal, mesaj superb pentru noul lider mondial, Carlos Alcaraz

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 20 martie 2023, 20:08

Rafael Nadal, mesaj superb pentru noul lider mondial, Carlos Alcaraz

Rafael Nadal l-a felicitat pe Carlos Alcaraz

Rafael Nadal l-a felicitat pe Carlos Alcaraz / Profimedia

Rafael Nadal a avut un mesaj superb pentru noul lider mondial, Carlos Alcaraz. „Rafa” și-a felicitat conaționalul din Spania pentru performanța de a reveni pe primul loc în clasamentul ATP. Nadal a dat dovadă de multă sportivitate și fair-play și, în ciuda faptului că a părăsit TOP 10 ATP, a ținut neapărat să-i ureze felicitări mult mai tânărului său rival.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carlos Alcaraz a câștigat Indian Wells 2023 după ce l-a învins în finală pe rusul Daniil Medvedev. Spaniolul s-a impus în minimum de seturi, scor 6-3, 6-2, după 72 de minute de joc.

Rafael Nadal, mesaj superb pentru noul lider mondial, Carlos Alcaraz

Grație succesului obținut la turneul din California, Alcaraz a revenit pe poziția de lider în ierarhia ATP. Ibericul a profitat și de absența lui Novak Djokovic de la turneele din Statele Unite ale Americii și l-a detronat pe campionul sârb.

Rafael Nadal a fost chinuit de accidentări în ultima vreme și a jucat numai 3 meciuri în 2023. „Matadorul” spaniol a părăsit TOP 10 ATP pentru prima oară după 18 ani.

Nadal a coborât până pe locul 13 în ierarhia mondială. La scurt timp după ce ATP a actualizat clasamentul mondial, Rafael Nadal i-a transmis un mesaj special tânărului Carlos Alcaraz.

Reclamă

„Felicitări, Carlos Alcaraz, pentru revenirea pe locul 1 și pentru titlul de la Indian Wells”, a fost mesajul lui Rafael Nadal pentru Carlos Alcaraz, pe contul de Instagram.

Rafael Nadal i-a transmis un mesaj lui Carlos Alcaraz

Rafael Nadal a ieșit din TOP 10 ATP în premieră, după 18 ani

Rafael Nadal nu a mai bifat niciun meci de la Australian Open, atunci când părăsea Grand Slam-ul de la Antipozi în turul secund, din cauza unei accidentări.

Rafael Nadal, în vârstă de 36 de ani, ocupă locul 13 în clasamentul ATP dat publicităţii luni, după o cădere de patru locuri, cu 2.715 puncte.

Reclamă 4 / 0/3

Lider este compatriotul său Carlos Alcaraz, care a triumfat în turneul Masters 1000 de la Indian Wells. Pe locul doi se clasează sârbul Novak Djokovic, care nu a putut participa la turneul californian din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Rafael Nadal a intrat într-un Top 10 dominat de Roger Federer (în faţa lui Lleyton Hewitt şi Andy Roddick) pentru prima dată în carieră pe 24 aprilie 2005, cu câteva săptămâni înainte de primul său titlu la Roland-Garros.

Cu 912 săptămâni petrecute consecutiv în Top 10, Nadal este în faţa lui Jimmy Connors (789) şi Roger Federer (734)., conform lefigaro.fr.

Rafael Nadal urmează să revină în circuit, la turneul de la Monte Carlo, ce se desfășoară în perioada 8 – 16 aprilie, acolo unde va putea evolua și rivalul său, Novak Djokovic. Ibericul a triumfat de 11 ori în această competiție.

Carlos Alcaraz a câștigat Indian Wells 2023

Carlos Alcaraz a câștigat turneul de la Indian Wells! Ibericul l-a învins pe rusul Daniil Medvedev, scor 6-3, 6-2, şi, începând de luni, redevine noul număr 1 mondial, detronându-l pe Novak Djokovic.

Alcaraz a câştigat al treilea turneu Masters 1000 după ce s-a impus anul trecut la Miami şi Madrid. Jucătorul de 19 ani a mai fost lider ATP şi anul trecut, după ce a câştigat US Open.

Să redevin numărul 1 reprezintă mult pentru mine. Am făcut un turneu incredibil, în care am jucat în circumstanțe dificile. Sunt fericit de cum am jucat. Sper să joc la Miami la fel de bine ca aici. Am multă încredere datorită jocului meu bun”, a spus Alcaraz, după finala cu Medvedev.

Reclamă
Recomandări
  • Rafael Nadal, mesaj superb pentru noul lider mondial, Carlos Alcaraz

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” Vezi toate știrile
Citește și