Închide meniul

Rafael Nadal nu va mai juca tenis în acest an! Anunţul medicilor despre operaţia suferită de „Regele zgurii”

Bogdan Stănescu Publicat: 3 iunie 2023, 18:23

Rafael Nadal nu va mai juca tenis în acest an! Anunţul medicilor despre operaţia suferită de Regele zgurii”

Rafael Nadal nu va mai juca tenis în acest an!

Rafael Nadal / Profimedia Images

  • Rafael Nadal nu va mai juca tenis în acest an!
  • Recuperarea după operaţie va dura cel puţin 5 luni pentru campionul spaniol

Rafael Nadal nu va mai juca tenis în acest an! Nadal, care a efectuat vineri o artroscopie la şoldul stâng, are nevoie de o perioadă de recuperare estimată la cinci luni, potrivit raportului medical emis sâmbătă, informează agerpres.ro, citând EFE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Intervenţia chirurgicală a decurs bine. Ea a constat în curăţarea părţilor fibroase şi deteriorate ale tendonului (psoasului), precum şi întărirea lui. În al doilea rând, a fost tratată şi o leziune mai veche a labrumului şoldului stâng (o parte a articulaţiei – n.red), care va contribui cu siguranţă la vindecarea tendonului”, indică raportul.

Rafael Nadal nu va mai juca tenis în acest an!

Rafa va începe procesul de recuperare funcţională progresivă în următoarele ore, iar perioada normală de recuperare este estimată la cinci luni, ţinând cont întotdeauna de respectarea timpilor biologici ai structurii menţionate”, au conchis medicii de la Clinica Teknon din Barcelona, unde a fost efectuată operaţia jucătorului iberic.

Reclamă

Nadal, care a împlinit sâmbătă 37 de ani, s-a accidentat la tendonul iliopsoasului stâng (flexorul şoldului) în timpul meciului său din turul secund de la Australian Open, în luna ianuarie. În ciuda durerilor, el a insistat să termine meciul, pierzând în trei seturi în faţa americanului Mackenzie McDonald.

De atunci, campionul spaniol nu a mai avut nicio apariţie în circuitul profesionist, amânându-şi revenirea de la un turneu la altul. Pe 18 mai, el a declarat forfait pentru turneul de la Roland Garros, competiţia sa favorită, la care a cucerit 14 dintre cele 22 de titluri de Mare Şlem din palmaresul său.

Reclamă

Rafael Nadal vizează o revenire în sezonul 2024, care va fi probabil ultimul din cariera sa.

Rafael Nadal, supus unei intervenții chirurgicale. Marele campion împlinește azi 37 de ani

Rafael Nadal a fost supus, vineri seară, unei intervenții chirurgicale (artroscopii) pentru a evalua evoluţia accidentării la şold care l-a ţinut departe de competiţie de la înfrângerea din turul al doilea al Openului Australiei, în ianuarie, potrivit anturajului său.

Rafael Nadal a fost supus unei intervenții chirurgicale artroscopice minore pentru a revizui leziunea psoasului stâng, care l-a ținut în afara competiției, Această intervenție a fost efectuată la Barcelona”, se arată într-un comunicat al staff-ului.

Reclamă 4 / 0/3

Nadal, care împlineşte sâmbătă 37 de ani, s-a accidentat la muşchiul psoas iliac stâng (muşchiul flexor al şoldului) în timpul meciului din turul al doilea din Australia. În ciuda durerii, el a insistat să termine meciul, pe care l-a pierdut în faţa americanului Mackenzie McDonald în trei seturi.

De atunci nu a mai jucat, amânându-şi revenirea de la un turneu la altul, până când, la 18 mai, şi-a anunţat retragerea de la Openul Franţei, turneul său preferat, pe care l-a câştigat de paisprezece ori. De data aceasta nu a dat o dată de revenire, dar a declarat că vizează sezonul 2024, probabil ultimul al său.

Novak Djokovic, despre absenţa lui Rafael Nadal, de la Roland Garros

Novak Djokovic a vorbit despre absenţa lui Rafael Nadal de la Roland Garros 2023, înainte de startul turneului. Sârbul a glumit când a spus că nu îi va fi dor de cel care a câştigat 14 titluri la Openul francez.

Cei doi s-au întâlnit la Roland Garros de nu mai puţin de 10 ori, iar Rafael Nadal şi-a trecut în cont opt victorii, faţă de cele două obţinute de Nole. Ultima întâlnire dintre cei doi a avut loc chiar la Paris, în 2022, iar Rafa s-a impus, în sferturi.

În lipsa lui Rafael Nadal, Carlos Alcaraz e favoritul bookmakerilor, cu o cotă de 2.35. El este urmat chiar de Djokovic (3.25).

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells
ATP • 23 mart., 21:52
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells! Posibil duel „de foc” cu Rafael Nadal
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
ATP • 10 mart., 13:12
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
Rafael Nadal, OUT de la Indian Wells
Tenis • 7 mart., 8:46
Rafael Nadal, OUT de la Indian Wells: „Nu mă pot minţi pe mine şi nici pe miile de fani”
Rafael Nadal, învins de Carlos Alcaraz într-un meci demonstrativ de milioane
ATP • 4 mart., 9:35
Rafael Nadal, învins de Carlos Alcaraz într-un meci demonstrativ de milioane: „Mă bucur că nu îl voi mai întâlni de multe ori!”
Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în acelaşi avion spre Indian Wells
ATP • 24 feb., 10:29
Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în acelaşi avion spre Indian Wells! Reacţia genială a unui adversar din ATP când a văzut imaginea