Închide meniul

Rafael Nadal, victorie de senzaţie la al doilea meci după revenire! A urcat peste 200 de locuri în clasament!

Bogdan Stănescu Publicat: 4 ianuarie 2024, 13:23

Reclamă
Rafael Nadal, victorie de senzaţie la al doilea meci după revenire! A urcat peste 200 de locuri în clasament!

Rafael Nadal, victorie de senzaţie la al doilea meci după revenire

Rafael Nadal, după o victorie / Profimedia Images

Rafael Nadal a obţinut o victorie de senzaţie la al doilea meci după revenire! Ibericul l-a învins pe australianul Jason Kubler (locul 63 ATP), cu scorul 6-1, 6-2 şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Brisbane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru Nadal, care se află abia la al doilea meci după aproape un an de absenţă, este primul sfert de finală la un turneu, după Wimbledon, în 2022, relatează news.ro. Meciul cu Kubler a durat 83 de minute. În sferturi, el va juca în compania unui alt australian, Jordan Thompson, locul 43 mondial.

Rafael Nadal, victorie de senzaţie la al doilea meci după revenire!

Cele două victorii obţinute de Nadal după revenirea pe teren i-au asigurat deja peste 200 de locuri în plus în clasamentul ATP. Nadal era clasat pe locul 672 şi va face un salt de cel puţin 221 de locuri în clasament.

Carlos Alcaraz a avut o reacţie superbă după revenirea lui Rafael Nadal pe terenul de joc. Ibericul a lipsit 349 de zile din cauza unor accidentări şi a disputat primul meci oficial la Brisbane.

Prima partidă i-a adus şi prima victorie, 7-5, 6-1 cu Dominic Thiem. Evoluţia veteranului cu 22 de titluri de Grand Slam în carieră a fost una solidă şi primită cu braţele deschise de colegii din circuit.

Reclamă

„Ce bucurie să te văd din nou pe teren, Rafa”, a scris pe Instagram dublul câştigător de Grand Slam.

Nadal a avut nevoie de o oră şi jumătate pentru a trece de Thiem

Nadal a avut nevoie de o oră şi jumătate pentru a trece de Thiem, locul 98 ATP, venit din calificări. Nadal, câştigător a 22 de titluri de Grand Slam, s-a accidentat la şold în timpul meciului pierdut anul trecut în turul secund la Australian Open, iar în luna iunie a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

La ieşirea de pe Pat Rafter Arena arhiplină, Nadal a considerat „nivelul (său) pozitiv” după această victorie „foarte importantă”, relatează AFP. Ibericul are 1069 de succese în cariera sa de profesionist, fiind pe locul patru după Jimmy Connors (1274), Roger Federer (1251) şi Novak Djokovic (1076). El l-a detronat pe Ivan Lendl (1068).

Reclamă 4 / 0/3

Rafael Nadal, înainte de revenirea în tenis după o pauză de aproape un an: „Este imposibil să mă gândesc să câştig turnee”

Rafael Nadal a avut un discurs realist înainte de revenirea în tenis după o pauză de aproape un an. Spaniolul Rafael Nadal nu pune prea multă presiune asupra sa înaintea primului său turneu după mai bine de un an.

Ultimul meci disputat de spaniol a fost o înfrângere în turul al doilea la Australian Open, în ianuarie 2022, iar Nadal a decis în cele din urmă să se opereze la şoldul său problematic în iunie.

„Este imposibil să mă gândesc să câştig turnee astăzi”, a spus el. „Ceea ce este cu adevărat posibil este să mă bucur de revenire. Nu mă aştept la multe la un an fără să fiu pe teren”.

Nadal a declarat că 2024 va fi probabil ultimul său an în circuitul profesionist. Dar el s-a declarat încurajat de forma sa fizică, mărturisind că se simte mult mai bine decât se aştepta în urmă cu o lună.

Nu pot avea obiective pe termen super lung, pentru că nu mă văd jucând o perioadă super lungă de timp”, a declarat el. „Nu ştiu cum vor merge lucrurile în continuare. Nu sunt un jucător care încearcă să anticipeze ce se poate întâmpla pe termen scurt, iar pe termen mediu este şi mai greu”, a adăugat Rafa.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:34 Iga Swiatek a câştigat turneul de la Madrid, după o revenire fabuloasă în finala cu Sabalenka 11:09 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, de la ora 23:00 10:56 EXCLUSIVVictor Pițurcă, anunț surprinzător despre CSA Steaua: „Mai bine că a rămas în Liga 2”. Avertisment pentru șefii Armatei 10:32 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou record uriaş după ce a reuşit un hattrick pentru Al Nassr. Obiectivul uriaş al starului portughez 10:17 Lionel Messi, gol și cinci pase decisive într-o singură repriză! A „distrus” două recorduri și i-a uluit pe americani 9:52 Reacţia surprinzătoare a lui Max Verstappen după ce va pleca din pole position la Miami: „Nu e chiar distractiv” 9:46 Vinicius, ironie devastatoare pentru un star al Barcelonei! Reacție virală după ce Real Madrid a devenit campioana Spaniei 9:24 Florin Prunea s-a prăbuşit emoţional după dezastrul de la Dinamo: „E teribil! Inadmisibil!” 9:02 Mihai Stoica, verdict cumplit pentru Dinamo: „A cam retrogradat!” 4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
Vezi toate știrile
Citește și