Închide meniul

Răspunsul Anastasiei Potapova după ce Elina Svitolina a anunțat că va juca împotriva rusoaicei, din cauza războiului din Ucraina

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 1 martie 2022, 9:04 / Actualizat: 1 martie 2022, 11:40

Răspunsul Anastasiei Potapova după ce Elina Svitolina a anunțat că va juca împotriva rusoaicei, din cauza războiului din Ucraina

Anastasia Potapova (Rusia) ocupă locul 78 în clasamentul WTA

Getty Images

”Ca o regulă, chiar din copilărie, ne alegem calea de dezvoltare. Chiar și când eram un copil, visam să joc tenis fără să aleg un meci, o țară sau un partener.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anastasia Potapova, răspuns pentru Elina Svitolina

E dificil să le explic oamenilor din politică faptul că pentru mine nu există niciun adversar dintr-o altă țară. Eu lupt pentru victorie, pentru cel mai bun joc al meu, pentru rezultat. Din păcate, noi acum, atleți profesioniști, devenim ostatici ai situației curente.

A juca tenis este alegerea și visul nostru, pentru care muncim zilnic, antrenându-ne și încercând constant să fim mai buni. Îmi pare rău, dar deși sunt străină de politică, sunt împotriva durerii, lacrimilor și războiului. Pacea unește lumea și cu toții ar trebui să rămânem umani. Iar copiii ar trebui să continue să viseze”, a fost mesajul Anastasiei.

Elina Svitolina, decizie clară după războiul din Ucraina

Elina Svitolina refuză să joace cu rusoaica Anastasia Potapova și s-a retras de la WTA Monterrey. Sportiva din Ucraina a transmis la scurt timp un comunicat de presă, în care pune presiune pe șefii tenisului.

Reclamă

”Cred că situația actuală necesită o poziție clară a tuturor organizațiilor: ATP, WTA și ITF. Noi, jucătorii ucraineni, le-am cerut să urmeze recomandările Comitetului Olimpic Internațional și să accepte sportivii din Rusia și Belarus doar ca sportivi neutri, fără să afișeze steagul, alte simboluri sau imnul.

În conformitate, vreau să anunț că nu voi juca mâine la Monterrey, dar nici alt meci împotriva unei sportive din Rusia sau Belarus. Nu dau vina pe competitorii ruși. Nu ei sunt responsabili de invadarea patriei mele.

Chiar vreau să îmi arăt recunoștința față de toți jucătorii, mai ales cei ruși și bieloruși, care au luat atitudine împotriva războiului. A fost un gest curajos! Sprijinul lor este esențial!”, a transmis Elina Svitolina pe Twitter.

Reclamă 4 / 0/3

Surorile Yastremska au intrat cu steagul Ucrainei pe teren la Lyon!

După ce au fugit de război prin Romania, surorile Yastremska au pierdut primul meci la Lyon. Cele două sportive au intrat cu steagul Ucrainei pe teren.

Dayana Yastremska și sora ei, Ivanna, au jucat la Lyon, după ce au fugit din Ucraina din cauza războiului. Cele două sportive au ajuns în România, după care au plecat în Franța.

La Lyon, cele două surori au pierdut meciul cu perechea formată din iberica Georgina Garcia-Perez și elvețianca Xenia Knoll, scor 2-6, 4-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 6 minute de joc.

Înaintea meciului, cele două surori au intrat pe teren cu steagul Ucrainei. De asemenea, ele au ieșit și pe străzile din Lyon la protest, tot înainte sa joace. ”Sunt mândră de sora mea mai mică, dar a fost greu să revin pe teren…”, a transmis Dayana Yastremska.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și