Închide meniul

Război în Ucraina | Elina Svitolina cere măsuri drastice pentru sportivii din Rusia şi Belarus: „Tăcerea reprezintă o trădare!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 aprilie 2022, 17:07

Război în Ucraina | Elina Svitolina cere măsuri drastice pentru sportivii din Rusia şi Belarus: „Tăcerea reprezintă o trădare!

Wimbledon 2023 | Elina Svitolina, mai motivată ca niciodată

Elina Svitolina / Profimediaimages

  • Elina Svitolina cere suspendarea ruşilor şi a beloruşilor
  • Mesaj categoric al sportivei din Ucraina

Ucraineanca Elina Svitolina (27 de ani) nu mai are răbdare şi cere ca sportivii din Rusia şi Belarus să fie pedepsiţi drastic din cauza războiului declanşat de Vladimir Putin în urmă cu 56 de zile. Fosta semifinalistă de la Wimbledon şi US Open a transmis un mesaj vehement pe reţelele sociale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ocupanta locului 25 WTA e convinsă că WTA, ATP şi ITF trebuie să intervină şi să îi excludă din competiţii pe susţinătorii regimului de la Kremlin. Reacţia ei vine la scurt timp după ce s-a aflat că Daniil Medvedev (2 ATP), Andrei Rublev (8 ATP) sau Aryna Sabalenka (4 WTA) riscă să nu fie primiţi la Wimbledon.

Elina Svitolina, furioasă la adresa ruşilor şi beloruşilor: „Tăcerea lor este insuportabilă”

Ginetta Sagan a spus cândva: ‘Să păstrezi tăcerea în faţa injustiţiei reprezintă complicitate faţă de asupritor’. Acest lucru nici nu poate fi mai adevărat acum.

Reclamă

Pe 24 februarie 2022, Rusia, cu ajutorul lui Belarus, a atacat Ucraina. Acum este un război în ţara noastră, în casa noastră. Toţii ucrainenii au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele şi să se lupte pentru a-şi salva vieţile. Au trecut peste 50 de zile de când forţele ruseşti au bombardat oraşele noastre şi au ucis civili. Au folosit şi teritoriul Belarusiei pentru a bombarda Ucraina din vest şi nord. Milioane de oameni au rămas fără case, milioane de copii ştiu acum ce înseamnă exploziile, frica şi ştiu cum arată moartea. Toate aceste lucruri se întâmplă acum în centrul Europei.

Ca un sportiv care sunt o persoană publică am o enormă responsabilitate. Multe dintre postările şi opiniile noastre ajung, prin intermediul reţelelor sociale, la o audienţă mult mai mare decât cea a televiziunilor regionale. Pe vremuri de criză, să păstrezi tăcerea înseamnă să fii de acord cu ceea ce se întâmplă.

Reclamă

Ne amintim că anumiţi jucători din Rusia şi Belarus, la un anumit moment, au amintit vag despre acest război, dar nu au vorbit niciodată despre ceea ce Rusia şi Belarus au început pe teritoriul Ucrainei. Tăcerea lor este insuportabilă şi duce la continuarea crimelor în ţara noastră.

Svitolina: „Cerem excluderea şi interzicerea sportivilor ruşi şi a beloruşi”

Cerem ca WTA, ATP şi ITF să se asigure că jucătorii care reprezintă Rusia şi Belarus vor răspunde la următoarele întrebări:

1. Susţii Rusia şi Belarus, care au început invadarea teritoriilor Ucrainei şi efectele războiului provocat de aceste ţări?

Reclamă 4 / 0/3

2. Suţii activităţile militare din Ucraina ale Rusiei şi Belarusului?

3. Susţii regimul lui Putin şi a lui Lukashenko?

Dacă se întâmplă asta, cerem excluderea şi interzicerea sportivilor ruşi şi a beloruşi de la competiţiile internaţionale, aşa cum au făcut deja cei de la Wimbledon. Va veni o vreme când tăcerea reprezintă o trădare, iar acel moment a venit acum!”, a fost mesajul transmis de Elina Svitolina pe contul ei de Instagram.

Reacţia Kremlinului după anunţul că ruşii ar putea fi excluşi de la Wimbledon

Înainte de o oficializare sau o negare de către organizarea turneului, puterea rusă a reacţionat deja, neascunzându-şi furia. „Încă o dată, îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăţilor politice, ai intrigii politice […] Acest lucru este inacceptabil”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Jucătorii ruşi şi belarusi nu au fost sancţionaţi după atacul lansat împotriva Ucrainei. Au dreptul de a concura în turnee, dar sub un steag neutru, anunţă news.ro. Rusia şi Belarus au fost, pe de altă parte, excluse de la evenimentele pe echipe, precum Cupa Davis şi Cupa Billie Jean King.

Reclamă

Potrivit Times, după aproape două luni de discuţii cu guvernul britanic, organizatorii de la Wimbledon ar trebui să interzică participarea jucătorilor ruşi şi belarusi, mai degrabă decât să adere la o soluţie de compromis propusă de guvern.

Este vorba, de exemplu, despre faptul că aceşti jucători au semnat o declaraţie că nu vor face comentarii favorabile preşedintelui rus Vladimir Putin. Dar organizatorii cred că semnarea unor astfel de declaraţii ar putea avea un impact negativ asupra familiilor jucătorilor.

Este probabil ca acest ordin de excludere posibil să se aplice tuturor turneelor ​​din Regatul Unit pe iarbă din această vară. Asociaţia Lawn Tennis, care supraveghează turneele majore de la Wimbledon, cum ar fi Queen’s şi Eastbourne, a anunţat săptămâna trecută că va urma Wimbledon.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 28 mart., 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:21
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024