Închide meniul

Oficialii de la Kremlin, reacţie vehementă după anunţul că ruşii ar putea fi excluşi de la Wimbledon: „Sportivii sunt ostatici. E inacceptabil!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 aprilie 2022, 16:28

Oficialii de la Kremlin, reacţie vehementă după anunţul că ruşii ar putea fi excluşi de la Wimbledon: „Sportivii sunt ostatici. E inacceptabil!

Daniil Medvedev riscă să nu fie primit la Wimbledon. Reacţia lui Dmitri Peskov

Profimediaimages

Jucătorii ruşi şi belarusi au primit o veste teribilă. Riscă să fie excluşi de la turneul de Grand Slam de la Wimbledon (27 iunie-10 iulie), din cauza războiului din Ucraina. Printre cei care ar putea avea de suferit se numără Daniil Medvedev (2 ATP), Andrei Rublev (8 ATP) sau Aryna Sabalenka (4 WTA).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de o oficializare sau o negare de către organizarea turneului, puterea rusă a reacţionat deja, neascunzându-şi furia. „Încă o dată, îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăţilor politice, ai intrigii politice […] Acest lucru este inacceptabil”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Sportivii din Rusia şi Belarus riscă să nu poată participa la Wimbledon

Jucătorii ruşi şi belarusi nu au fost sancţionaţi după atacul lansat împotriva Ucrainei. Au dreptul de a concura în turnee, dar sub un steag neutru, anunţă news.ro. Rusia şi Belarus au fost, pe de altă parte, excluse de la evenimentele pe echipe, precum Cupa Davis şi Cupa Billie Jean King.

Potrivit Times, după aproape două luni de discuţii cu guvernul britanic, organizatorii de la Wimbledon ar trebui să interzică participarea jucătorilor ruşi şi belarusi, mai degrabă decât să adere la o soluţie de compromis propusă de guvern.

Este vorba, de exemplu, despre faptul că aceşti jucători au semnat o declaraţie că nu vor face comentarii favorabile preşedintelui rus Vladimir Putin. Dar organizatorii cred că semnarea unor astfel de declaraţii ar putea avea un impact negativ asupra familiilor jucătorilor.

Reclamă

Este probabil ca acest ordin de excludere posibil să se aplice tuturor turneelor ​​din Regatul Unit pe iarbă din această vară. Asociaţia Lawn Tennis, care supraveghează turneele majore de la Wimbledon, cum ar fi Queen’s şi Eastbourne, a anunţat săptămâna trecută că va urma Wimbledon.

Anunţul făcut de ministrul britanic al Sportului

Daniil Medvedev poate fi nevoit să ofere garanţii că nu îl sprijină pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru a participa la Wimbledon. Nigel Huddleston, ministrul britanic al Sportului, a făcut anunţul luna trecută.

Turneul de la Wimbledon are loc între 27 iunie şi 10 iulie, iar Daniil Medvedev, dar şi ceilalţi sportivi ruşi, pot fi nevoiţi să ofere garanţii că nu îl susţin pe Vladimir Putin, care a pornit războiul în Ucraina.

Reclamă 4 / 0/3

Multe țări au convenit deja că nu vor permite reprezentanților Rusiei să concureze. În plus, există probleme de viză. Când vine vorba de indivizi, aceasta este o procedură mai complicată.

Avem nevoie de un fel de garanție că ei nu sunt susținători ai lui Putin și luăm în considerare ce cerințe ar putea fi necesare pentru a obține acest tip de asigurare”, a transmis Nigel Huddleston, citat de sport.ua.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” Vezi toate știrile
Citește și