Închide meniul

Reacţia ANAD, după noile acuzaţii de dopaj pentru Simona Halep

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 20 mai 2023, 18:26

Reacţia ANAD, după noile acuzaţii de dopaj pentru Simona Halep

Reacţia ANAD, după ce Simona Halep a primit noi acuzaţii de dopaj

Simona Halep, în timpul unui meci pentru România/ Profimedia

Reacţia ANAD, după noile acuzaţii de dopaj pentru Simona Halep. Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a precizat, sâmbătă, într-un comunicat, că nu are prerogative în procedura de gestionare a cazului Simona Halep şi nu are acces la Paşaportul Biologic al sportivei. ANAD consideră că, după noua acuzaţie, întregul proces a devenit mult mai complex.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La fel ca la prima acuzaţie de încălcare a reglementărilor anti-doping, ANAD a fost notificată de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA), având în vedere că Simona Halep e sportivă româncă şi, conform prevederilor Codului Mondial Anti-Doping e obligatorie comunicarea organizaţiei anti-doping din ţara de domiciliu a sportivei.

Această nouă acuzaţie face ca procesul să devină mult mai complex, oferindu-i acesteia posibilitatea legală să se apere.

Reacţia ANAD, după noile acuzaţii de dopaj pentru Simona Halep

Paşaportul Biologic al Sportivului este revizuit de experţi (APMU) acreditaţi de WADA, ce pot oferi informaţii care pot direcţiona strategiile de testare doping ale organizaţiilor care au rol de autoritate de testare şi gestionare.

În cazul în care, expertul APMU identifică un rezultat pozitiv pe Paşaportul Biologic, autoritatea de management începe procedura conform Standardului de gestionare a rezultatelor cu notificarea sportivului, incluzând drepturile, obligaţiile şi măsura suspendării provizorii obligatorii.

Reclamă

Într-o situaţie particulară în care nu s-a luat o decizie cu privire la prima acuzaţie de încălcare a reglementărilor anti-doping şi se identifică o nouă încălcare, ambele abateri pot fi gestionate împreună”, se arată în comunicatul ANAD.

ANAD nu este autoritate de testare şi de management în cazul în care e implicată sportiva Simona Halep, nu are acces la Paşaportul Biologic al acesteia, deoarece custodele pe Paşaportul Biologic în acest caz este ITIA, a adăugat agenţia. “Întelegem interesul major al mass-media şi, totodată, al iubitorilor sportului din România, dar nu numai, însă, în această speţă, ANAD nu are prerogative în procedura de gestionare a cazului, respectând cu stricteţe jurisdicţia tuturor entităţilor cu atribuţii de gestionare a rezultatelor precum şi toate drepturile garantate persoanelor care fac obiectul acestei proceduri”, a menţionat ANAD.

Agenţia Naţională Anti-Doping nu se poate pronunţa pe acest caz, aflat în curs de desfăsurare, conformându-se astfel rigorilor de comunicare publică prevăzute în Codul Mondial Anti-Doping şi în Standardul internaţional de gestionare a rezultatelor. În această etapă a procesului, întreaga comunicare este gestionată de Agenţia Internatională de Integritate a Tenisului”, a declarat Ştefan Rohnean, preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep, lovitură în scandalul de dopaj

Simona Halep, lovitură în scandalul de dopaj, după ce s-au găsit nereguli în paşaportul biologic şi a fost acuzată a doua oară că a încălcat regulamentul antidoping. Anunţul a fost făcut de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Noi probleme pentru Simona Halep, care riscă o suspendare mai mare după ce s-au găsit nereguli în paşaportul biologic.

Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate unei situații deja cunoscute. De la începutul acestui proces, ne-am hotărât să o tratăm pe doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă și oportună.

Desigur, apreciem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri. Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile până la încheierea procesului, dar vom continua să colaborăm cu tribunalul independent Sport Resolutions și cu reprezentanții doamnei Halep cât mai rapid posibil”, a afirmat Nicole Sapstead, directorul anti-doping, potrivit site-ului oficial ITIA.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! Vezi toate știrile
Citește și