Închide meniul
Foto

Reacţia emoţionantă a lui Roger Federer după anunţul retragerii, făcut de Rafael Nadal: „Mereu am sperat că nu va veni ziua asta”

Bogdan Stănescu Publicat: 10 octombrie 2024, 14:05

Reclamă
Reacţia emoţionantă a lui Roger Federer după anunţul retragerii, făcut de Rafael Nadal: „Mereu am sperat că nu va veni ziua asta”

Reacţia emoţionantă a lui Roger Federer după anunţul retragerii, făcut de Rafael Nadal

Roger Federer şi Rafael Nadal, la retragerea elveţianului / Profimedia Images

A venit şi reacţia emoţionantă a lui Roger Federer după anunţul retragerii, făcut de Rafael Nadal. Elveţianul i-a mulţumit marelui său rival şi prieten.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roger Federer şi Rafael Nadal s-au înfruntat de 40 de ori în carieră. 16 dispute dintre cei doi au fost câştigate de elveţian, în timp ce în alte 24 de meciuri s-a impus Rafael Nadal.

Reacţia emoţionantă a lui Roger Federer după anunţul retragerii, făcut de Rafael Nadal

Ce carieră, Rafa! Mereu am sperat că nu va veni ziua asta. Mulțumesc pentru toate amintirile de neuitat și pentru toate performanțele incredibile pe care le-ai obținut în sportul pe care îl iubim. A fost o onoare absolută”, a transmis Roger Federer pe Instagram, după ce Rafael Nadal a anunţat că se va retrage după Cupa Davis.

 

 

Reclamă
Reclamă

Nadal şi Federer au fost mari rivali, dar şi buni prieteni. Cei doi au făcut pereche, la dublu, în chiar ultimul meci din cariera lui Roger Federer. Nadal şi Federer au jucat împreună în 2022, la Laver Cup, împotriva perechii Jack Sock/Frances Tiafoe. Americanii i-au învins pe Nadal şi Federer în super-tie-break, după ce spaniolul şi elveţianul câştigaseră primul set, cu 6-4.

Americanii s-au impus atunci după ce au câştigat al doilea set la tie-break (7-2 a fost scorul tie-break-ului). În super-tie-break, americanii şi-au adjudecat victoria, cu 11-9.

Reclamă

După ultimul meci din cariera lui Federer, atât elveţianul, cât şi Rafa Nadal au plâns. Nadal l-a ţinut de mână, plângând în hohote, pe marele său rival.

Rafael Nadal a anunţat că se retrage din tenis! Mesajul cu lacrimi în ochi al marelui campion

Rafael Nadal a anunţat că se retrage din tenis! Deţinătorul a 22 de titluri de Grand Slam a postat un mesaj emoţionat, în care apare cu lacrimi în ochi, pe contul lui de Instagram.

Nadal a lipsit de pe teren în ultimul timp şi nu a putut evolua nici la Laver Cup, competiţia lui Roger Federer, acolo unde era aşteptat.

Bună ziua tuturor! Sunt aici pentru a vă anunța că mă retrag din tenisul profesionist. Realitatea este că au fost niște ani grei, în special ultimii doi. Nu cred că am reușit să joc fără limitări. Este evident o decizie foarte dificilă.

Este evident o decizie dificilă, mi-a luat ceva timp să o iau. În viaţă orice are un început şi un final. Cred că e momentul să pun capăt unei cariere lungi şi care mi-a adus mult mai mult succes decât credeam.

Sunt foarte entuziasmat că ultimul meu turneu este cel de Cupa Davis, în care îmi voi reprezenta iar ţara”, a transmis Rafael Nadal, cu lacrimi în ochi, pe contul lui de Instagram.

Rafael Nadal, 22 de titluri de Grand Slam şi aproape 135 de milioane de dolari din tenis

Rafael Nadal a cucerit 22 de titluri de Grand Slam, ocupând locul 2 în acest clasament, după sârbul Novak Djokovic, care are 24. Marele campion spaniol a adunat aproape 135 de milioane de dolari numai din premii, fiind pe locul 2 şi în acest clasament, tot după Novak Djokovic, care a adunat aproape 185 de milioane de dolari din premii.

14 din cele 22 de titluri de Grand Slam cucerite de Nadal au fost obţinute la Roland Garros. Nadal a fost declarat, incontestabil, „Regele zgurii”. Ultimele două titluri de Grand Slam le-a cucerit în 2022, la Australian Open şi, ulterior, la Roland Garros.

La Australian Open, Nadal l-a învins în finală pe Daniil Medvedev, de la 2-0 la seturi pentru rus. Novak Djokovic nu a putut participa la acel turneu de Grand Slam pentru că nu se vaccinase contra Covid 19.

În finala de la Roland Garros 2022, Nadal l-a învins fără drept de apel pe norvegianul Casper Ruud, cu 6-3, 6-3, 6-0. A fost ultimul mare triumf pentru campionul spaniol.

Nadal a câştigat primul turneu de Grand Slam la 19 ani, desigur, la Roland Garros. El are în palmares şi medalia de aur, atât la simplu, cât şi la dublu, la Jocurile Olimpice. A câştigat în 2008 la simplu şi în 2016, la Rio, alături de Marc Lopez, într-o finală contra românilor Horia Tecău şi Florin Mergea.

Nadal a cucerit şi de 4 ori Cupa Davis. Va încerca să o câştige şi pe a 5-a, alături de Carlos Alcaraz, la ultima competiţie din cariera lui. Nadal şi Alcaraz au jucat împreună la dublu şi la turneul olimpic din acest an, dar au fost eliminaţi în sferturi de perechea americană Austin Krajicek și Rajeev Ram. Americanii i-au învins pe Nadal şi Alcaraz cu 6-4, 6-2.

Reclamă

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:58

Reacţia clubului Zamalek după ce Rapid a primit dreptul de a-l legitima pe Aaron Boupendza: „Poziţia noastră e clară”

15:53

„Mă întorc curând!” Mihai Lixandru, mesaj de pe patul de spital pentru fanii FCSB-ului. Cum au reacționat coechipierii săi

14:58

„Ce carieră incredibilă” Cristiano Ronaldo a reacţionat după ce Rafael Nadal şi-a anunţat retragerea! Cum l-a numit pe Rafa

14:27

Rafael Nadal l-a fascinat pe Ion Țiriac încă de la 14 ani. Miliardarul român a surprins: „Mi-e frică că o să moară pe teren!”

13:41

„E extrem de greu de înlocuit” Ilie Dumitrescu a tras un semnal de alarmă pentru Gigi Becali şi FCSB!

13:15

Reacția presei internaționale, după ce Rafael Nadal și-a anunțat retragerea: „Adio, Rafa!”

1 Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoţienii au făcut anunţul, după revenirea „Prinţului” la prima echipă 2 EXCLUSIVIon Țiriac este internat în spital, la Viena! Care e starea de sănătate a miliardarului 3 Jurgen Klopp revine în fotbal. Surpriză uriaşă: ce post a acceptat după despărţirea de Liverpool 4 „Eu nu sunt milogul nimănui!” Cristi Săpunaru a răbufnit: „Ce, bă, nu îţi ajunge?! Sunt extrem de afectat!” 5 Joan Laporta, ofertă uriașă pentru Gică Popescu și Gică Hagi. „Baciul” a dezvăluit totul: „Am discutat cu el!” 6 „Îi dau afară pe toți!” Gigi Becali promite „revoluție” la FCSB, dacă ajunge în situația lui Dan Șucu. Avertisment teribil
Citește și