Închide meniul

Roland Garros 2023 | Bianca Andreescu, victorie senzaţională cu Victoria Azarenka, în duelul campioanelor

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 31 mai 2023, 8:57

Roland Garros 2023 | Bianca Andreescu, victorie senzaţională cu Victoria Azarenka, în duelul campioanelor

Roland Garros 2023 | Bianca Andreescu, victorie senzaţională cu Victoria Azarenka

Victioria Azarenka şi Bianca Andreescu, la Roland Garros / Profimedia Images

Roland Garros 2023 | Bianca Andreescu a obţinut o victorie senzaţională, cu Victoria Azarenka, în primul tur al turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bianca a câştigat duelul campioanelor de Grand Slam cu belarusa Victoria Azarenka, în faţa căreia s-a impus în trei seturi, 2-6, 6-3, 6-4, marţi seară, în primul tur al turneului de la Paris.

Roland Garros 2023 | Bianca Andreescu, victorie senzaţională cu Victoria Azarenka

Azarenka, dublă câştigătoare a Openului Australiei (2012, 2013) şi-a adjudecat primul set şi a condus cu 3-1 în setul secund, însă Andreescu, laureata US Open 2019, a reuşit să revină în meci şi să câştige cinci ghemuri consecutive, pentru a restabili egalitatea la seturi, înainte de a se impune în setul decisiv.

Canadianca de origine română nu obţinuse nicio victorie pe zgură în 2023 şi disputase doar două meciuri pe această suprafaţă înaintea sosirii sale în capitala Franţei.

Bianca Andreescu o va avea ca adversară în turul al doilea pe americanca Ema Navarro, care a dispus la rândul ei, cu 6-2, 3-6, 6-4, de rusoaica Erika Andreeva.

Reclamă

Poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial şi principala favorită a Grand Slam-ului parizian, a expediat-o rapid în două seturi, 6-4, 6-0, pe spaniola Cristina Bucşa, după 75 de minute de joc făcându-şi un frumos cadou cu ocazia împlinirii vârstei de 22 de ani (miercuri). Deţinătoarea trofeului o va înfrunta în meciul următor pe americanca Claire Liu, învingătoare cu 6-1, 6-4 în faţa elveţiencei Ylena In-Albon.

Bianca Andreescu, la un pas să se retragă din tenis

Bianca Andreescu a dezvăluit că a fost la un pas să se retragă din tenis. Jucătoarea cu origini româneşti a povestit prin ce perioadă dificilă a trecut, şi cum au ajutat-o părinţii români să treacă peste episodul de coşmar.

„Privind în urmă, acum îmi dau seama că nu m-am iubit suficient, dincolo de identitatea mea de jucătoare de tenis. Prea mult din stima mea de sine era bazată pe rezultate.

Reclamă 4 / 0/3

Eram confuză, șocată, copleșită. Nu știam ce să fac. Literalmente, chiar dacă sună dur, am vrut să mă retrag din sport. Nu mai aveam pic de iubire pentru tenis. Atunci am luat o pauză, o pauză mintală.

Familia e foarte importantă pentru mine. Părinții mi-au fost alături din prima zi. Îmi amintesc cum mă duceau la antrenamente, cum au călătorit cu mine, din teama de a mă lăsa să plec singură. Au făcut multe sacrificii pentru a fi unde mă aflu acum”, a declarat Bianca Andreescu, într-un interviu pentru site-ul WTA.

Recomandări
  • Bianca Andreescu – Victoria Azarenka 2-6, 6-3, 6-4
  • Andreescu e în turul 2 de la Roland Garros

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și