Închide meniul

Roland Garros 2023 | Novak Djokovic, mesaj politic la Paris: ”Kosovo este inima Serbiei”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 29 mai 2023, 22:20 / Actualizat: 29 mai 2023, 23:24

Roland Garros 2023 | Novak Djokovic, mesaj politic la Paris: ”Kosovo este inima Serbiei”

Roland Garros 2023 | Novak Djokovic, mesaj politic la Paris

Novak Djokovic, la Roland Garros 2023 / Profimedia Images

Roland Garros 2023 | Novak Djokovic a scris un mesaj politic despre independenţa Kosovo pe camera de filmat de pe terenul Philippe-Chatrier, luni, după victoria din primul tur în faţa lui Aleksandar Kovacevic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Kosovo este inima Serbiei! Stop violenţei!” Înainte de a părăsi luni terenul Philippe Chatrier, după victoria obţinută în faţa lui Aleksandar Kovacevic (6-3, 6-2, 6-2, 7-6 [1]) în primul tur al Openului Franţei, Novak Djokovic s-a oprit câteva minute pentru a scrie acest mesaj cu marker alb pe tradiţionala cameră dedicată semnăturilor jucătorilor.

Roland Garros 2023 | Novak Djokovic, mesaj politic la Paris

Cuvintele cu încărcătură politică ale jucătorului sârb vin în contextul în care ţara sa contestă de 15 ani independenţa autoproclamată a Kosovo. Scrisă în chirilică, această frază vine într-un moment în care tensiunile dintre Serbia şi Kosovo s-au intensificat în ultimele săptămâni.

Vineri, preşedintele sârb Aleksandar Vucici a ordonat armatei să se poziţioneze lângă graniţa cu Kosovo, în urma unor ciocniri între manifestanţi şi poliţie într-un oraş cu populaţie predominant sârbă din ţara vecină. Această decizie a fost imediat condamnată de Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania şi Statele Unite.

Reclamă

Presa sârbă nu a întârziat să comenteze această ieşire a numărului 3 mondial, care îşi arată încă o dată poziţia politică. În 2008, după prima sa victorie de Grand Slam la Australian Open, sârbul a înregistrat un videoclip în sprijinul unui miting la Belgrad, proclamând deja „Kosovo este Serbia”.

Această declaraţie este cu atât mai surprinzătoare cu cât statutul de la Roland Garros le interzice teoretic jucătorilor să îşi afişeze public opiniile politice sau religioase.

Novak Djokovic, despre absenţa lui Rafael Nadal, de la Roland Garros

Novak Djokovic a vorbit despre absenţa lui Rafael Nadal de la Roland Garros 2023. Sârbul a glumit când a spus că nu îi va fi dor de cel care a câştigat 14 titluri la Openul francez.

Reclamă 4 / 0/3

Cei doi s-au întâlnit la Roland Garros de nu mai puţin de 10 ori, iar Rafael Nadal şi-a trecut în cont opt victorii, faţă de cele două obţinute de Nole. Ultima întâlnire dintre cei doi a avut loc chiar la Paris, în 2022, iar Rafa s-a impus, în sferturi.

În lipsa lui Rafael Nadal, Carlos Alcaraz e favoritul bookmakerilor, cu o cotă de 2.35. El este urmat chiar de Djokovic (3.25).

„Faptul că Rafael Nadal nu joacă la Roland Garros e o mare pierdere pentru tenis. Sincer să fiu nu mi-e dor să-l văd pe tablou aici (râde). Nu am avut prea mult succes aici cu el pe tablou. Dar mereu vrei să îi vezi pe cei mai buni jucând la turneele mari, e fără îndoială o mare pierdere.

Sper să revină măcar de la sfârșitul acestui an. Faptul că nu joacă anul acesta la Roland Garros deschide tabloul pentru foarte mulți jucători, pentru că altfel ar fi fost favoritul clar.

Când a anunțat că 2024 va fi ultimul său sezon în circuit, am simțit că și o parte din mine va pleca odată cu el. El a fost unul dintre cei mai mari factori de motivație din cariera mea, m-a făcut să reflectez asupra carierei mele și m-am simțit emoționat. Am avut o rivalitate extraordinară, ne-am împins unul pe celălalt spre rezultate și mai mari. Anunțul lui mă face să mă întreb cât timp voi mai juca și eu”, a spus Djokovic, citat de eurosport.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur este invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro Vezi toate știrile
Citește și