Închide meniul

Carlos Alcaraz a câștigat finala de la Roland Garros 2024! Victorie fabuloasă în fața lui Alexander Zverev, în set decisiv!

Alex Masgras Publicat: 9 iunie 2024, 20:32

Reclamă
Carlos Alcaraz a câștigat finala de la Roland Garros 2024! Victorie fabuloasă în fața lui Alexander Zverev, în set decisiv!

Carlos Alcaraz a câștigat finala de la Roland Garros 2024!

Profimedia

Carlos Alcaraz a câștigat finala de la Roland Garros 2024! Spaniolul și-a adjudecat al 3-lea titlu de Grand Slam din carieră. Acesta a mai triumfat la US Open, în 2020 și în 2023 turneul de la Wimbledon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciul dintre Zverev și Alcaraz a fost cu adevărat fabulos. Cei doi și-au anulat avantajele rapid, iar meciul a ajuns în set decisiv. În cele din urmă, spaniolul s-a impus cu scorul de 6-2 . Rezumatul partidei poate fi văzut în continuarea acestui articol.

Alexander Zverev – Carlos Alcaraz 2-3

Update 19:35: Alexander Zverev – Carlos Alcaraz 2-3! Carlos Alcaraz a câștigat finala de la Roland Garros! S-a impus în setul decisiv cu 6-2!

Update 19:35: Alexander Zverev – Carlos Alcaraz 2-2! Spaniolul a câştigat al patrulea set cu 6-1. Finala se va decide în set decisiv.

Update 18:55: Alexander Zverev – Carlos Alcaraz 2-1! Zverev a câștigat setul al 3-lea cu scorul de 7-5!

Reclamă
Reclamă 4

Update 17:47: Alexander Zverev – Carlos Alcaraz 1-1! Zverev a câștigat cel de-al doilea set al partidei cu scorul de 6-2!

Update 17:00: Alexander Zverev – Carlos Alcaraz 0-1! Spaniolul a câștigat primul set cu scorul de 6-3!

Update 16:10: A început marea finală dintre Alexander Zverev – Carlos Alcaraz. 

Reclamă

Știrea inițială

După un început ezitant în sezonul de zgură, la Monte-Carlo şi Madrid, Alexander Zverev şi-a intrat în formă la Roma, acolo unde a şi câştigat turneul. Acum, el are o serie de 12 victorii la rând, înaintea finalei cu Alcaraz. În semifinale, germanul a trecut în patru seturi de Casper Ruud, dublu finalist la Paris.

De cealaltă parte, Carlos Alcaraz a avut probleme medicale în acest sezon de zgură, jucând doar la Madrid, acolo unde s-a oprit în sferturile de finală. La Roland Garros, spaniolul a arătat o formă foarte bună, pierzând un singur set până în semifinala cu Jannik Sinner. În meciul cu italianul care va deveni numărul 1 mondial luni, Alcaraz s-a impus în set decisiv, după mai bine de patru ore de joc.

Alexander Zverev şi Carlos Alcaraz se vor întâlni pentru a zecea oară. În acest moment, Zverev conduce cu 5-4. În 2024, finaliştii s-au întâlnit de două ori şi şi-au împărţit victoriile. Mai întâi, Zverev s-a impus cu 3-1 la seturi în sferturile de finală de la Australian Open. Câteva săptămâni mai târziu, în sferturile de la Indian Wells, Alcaraz s-a impus cu 6-3, 6-1.

Pe zgură, cei doi s-au întâlnit de trei ori. Alcaraz a câştigat cele două dueluri de la Madrid, din 2022 şi 2023, în timp ce Zverev s-a impus în sferturile de finală de la Roland Garros din 2022.

Iga Swiatek, copleşită de emoţii după ce a cucerit al patrulea titlu la Roland Garros: „Doamne, îmi cer scuze”

Iga Swiatek, copleşită de emoţii după ce a cucerit al patrulea titlu la Roland Garros. Numărul 1 WTA s-a impus cu 6-2, 6-1, după 70 de minute de joc în ultimul act cu Jasmine Paolini, pe arena Philippe Chatrier.

„Cea mai dificilă provocare din acest sport”, a spus Jasmine Paolini, după finala de la Roland Garros, despre întâlnirea cu Iga Swiatek.

Când a venit rândul polonezei să vorbească, aceasta a fost copleşită de emoţii, dar a reuşit să aducă zâmbete pe feţele tuturor celor prezenţi pe arena de la Paris. Ea le-a mulţumit fanilor pentru susţinere, menţionând şi momentul dificil din turul secund, atunci când Naomi Osaka a avut minge de meci.

Swiatek s-a încurcat de câteva ori, dar a avut-o alături pe Chris Evert, cea care a luat parte la ceremonie alături de Martina Navratilova. Swiatek a spus câteva cuvinte şi în franceză şi i-a urat succes lui Paolini în finala probei de dublu de duminică:

„Sunt impresionată de ce ai făcut până acum. Ai demonstrat că poţi face atât de multe, mai ales pe zgură. Îţi doresc să ajungi mai des în aceste faze ale turneelor. Felicitări şi echipei tale. Mulţumesc şi echipei mele, fără voi nu aş fi ajuns niciodată aici. Am ajuns la cel mai înalt nivel. Este extraordinar să fiu aici. E o bucurie să revin aici. Doamne, îmi cer scuze (n.r. se opreşte şi e încurajată de Chris Evert).

Vă mulţumesc! Vă iubesc (n.r. în franceză). Am fost aproape de a fi eliminată în turul 2. Vă mulţumesc că aţi rămas alături de mine şi m-aţi încurajat. A fost un turneu plin de emoţii pentru mine. Ne vedem anul viitor şi mult succes mâine, Jasmine”, a spus Iga Swiatek, potrivit eurosport.ro.

Câte goluri va înscrie Cristiano Ronaldo la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:39

Situaţie fără precedent în grupa României de la EURO 2024! Niciodată nu s-a mai întâmplat asta la o ediţie de Campionat European

0:38

„E bine că am scăpat cu 2-0!” Basarab Panduru, concluzie dură după meciul cu Belgia: „Nu e corect scorul!”

0:18

Edi Iordănescu, prima reacție după Belgia – România 2-0! Pronostic uriaș pentru fani: „Sunt sigur de asta!”

0:18

„Nu ne demoralizăm!” Radu Drăguşin, mesaj de luptă după Belgia – România 2-0: „Avem cele mai mari şanse să ne calificăm”

0:15

Nicolae Stanciu, discurs de căpitan după Belgia – România 2-0: „Sunt mândru de toţi colegii! Rezolvăm calificarea cu Slovacia!”

0:06

„România trebuie să sufere până la ultimul meci” Denis Drăguș, prima reacție după Belgia – România 2-0!

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 3 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri” 4 FotoAnunţul făcut de soţia lui Andriy Lunin, cu o zi înainte de România – Ucraina. Reacţie despre ultimatumul de la Real Madrid 5 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 6 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3
Citește și