Închide meniul

România, condusă cu 2-0 de Taiwan la Cupa Davis. Marius Copil a pierdut duelul cu Yu Hsiou Hsu

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 15 septembrie 2023, 19:02

România, condusă cu 2-0 de Taiwan la Cupa Davis. Marius Copil a pierdut duelul cu Yu Hsiou Hsu

România, condusă cu 2-0 de Taiwan la Cupa Davis

Marius Copil / Profimediaimages

România, condusă cu 2-0 de Taiwan la Cupa Davis. Adversarul lui Marius Copil a obținut victoria după 2 ore și 16 minute de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa de tenis României este condusă de selecţionata Taiwanului cu scorul de 2-0, în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, după ce Marius Copil a fost învins în ultimul meci jucat, notează agerpres.ro.

România, condusă cu 2-0 de Taiwan la Cupa Davis. Următoarele dueluri sunt programate sâmbătă

În primul set al meciului dintre Marius Copil și Yu Hsiou Hsu s-a mers cap la cap până în tiebreak, unde erorile făcute de arădean pe final au înclinat balanţa, asiaticul câştigând cu 7-5.

În setul secund, Hsu s-a desprins la 4-2, dar Copil a reuşit să revină şi să egaleze, 4-4. Taiwanezul a reuşit un nou break şi a servit pentru meci, la 5-4, dar Copil a făcut rebreak (5-5). Hsu a câştigat din nou contra serviciului şi s-a impus în cele din urmă cu 7-5.

Copil a încheiat cu 3 aşi şi 6 duble greşeli, în timp ce adversarul a comis 3 duble greşeli, având procentaje mai bune la ambele servicii. Românul şi-a creat 8 mingi de break, fructificând doar 2, în timp ce taiwanezul a 3 din cele 7 şanse.

Reclamă

Sâmbătă sunt programate meciul de dublu şi ultimele partide de simplu. Ziua va fi deschisă de partida dintre perechile Marius Copil/Victor Cornea şi Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang, de la ora 11:00. Partidele de simplu îi vor opune pe Ionel şi Hsu, respectiv pe Copil şi Tseng. Toate trei vor fi premiere.

România și Tawian, la prima întâlnire în Cupa Davis

Căpitanul echipei României, Gabriel Trifu, îi are la dispoziţie pe următorii jucători pentru această întâlnire: Nicholas David Ionel (20 ani, locul 226 ATP la simplu, locul 432 ATP la dublu), Marius Copil (31 ani, locul 327 la simplu, 688 la dublu), Filip Cristian Jianu (22 ani, 356 la simplu, 559 la dublu), Cezar Creţu (22 ani, 384 la simplu, 702 la dublu), Victor Vlad Cornea (29 ani, 68 la dublu).

Căpitanul echipei Taiwanului, Hsiao-Yung Chang, i-a convocat pe următorii: Yu Hsiou Hsu (24 ani, 180 ATP la simplu, 232 ATP la dublu), Tung-Lin Wu (25 ani, 182 la simplu, 426 la dublu), Jason Jung (24 ani, 232 la simplu, 692 la dublu), Chun Hsin Tseng (22 ani, 326 la simplu, 1.127 la dublu), Tsung-Hao Huang (23 ani, 584 la simplu, 377 la dublu).

Reclamă 4 / 0/3

România şi Taiwanul nu s-au mai întâlnit până acum în Cupa Davis. Câştigătoarea acestei întâlniri va merge în calificările pentru turneul final al Cupei Davis, în timp ce echipa învinsă va juca în continuare în play-off pentru menţinerea în Grupa Mondială I.

În februarie, în play-off-ul Grupei Mondiale I, România a învins Thailanda cu 3-2, în deplasare, iar Taiwanul a dispus de Mexic cu 3-1, tot în deplasare.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și