Închide meniul

Cupa Davis | România a început cu stângul duelul cu Taiwan! Nicholas Ionel, învins de Chun-Hsin Tseng

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 15 septembrie 2023, 15:51

Cupa Davis | România a început cu stângul duelul cu Taiwan! Nicholas Ionel, învins de Chun-Hsin Tseng

Cupa Davis | România a început cu stângul duelul cu Taiwan

Nicholas Ionel / Profimedia

Cupa Davis | România a început cu stângul duelul cu Taiwan! Nicholas Ionel, învins de Chun-Hsin Tseng, în primul tur al Grupei Mondiale I.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa României este condusă de selecţionata Taiwanului cu scorul de 1-0, în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, după ce tenismanul Nicholas David Ionel a fost învins fără drept de apel de Chun-Hsin Tseng, cu 6-3, 6-0, vineri, la Tenis Club Idu din Mamaia. Asiaticul a avut nevoie de o oră şi 21 de minute pentru a obţine victoria, într-un meci pe care l-a controlat de la un capăt la altul.

Cupa Davis | România a început cu stângul duelul cu Taiwan!

Nicholas David Ionel (226 ATP) şi Tseng (326 ATP) s-au mai înfruntat o singură dată până acum în circuitul profesionist, în 2021, la Maia (Portugalia), taiwanezul câştigând cu 6-3, 6-4, în optimi, potrivit agerpres.ro.

În al doilea meci de simplu de vineri, Marius Copil (327 ATP) îl va întâlni pe Yu Hsiou Hsu (180 ATP), o premieră.

Sâmbătă sunt programate meciul de dublu şi ultimele partide de simplu. Ziua va fi deschisă de partida dintre perechile Marius Copil/Victor Cornea şi Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang, de la ora 11:00. Partidele de simplu îi vor opune pe Ionel şi Hsu, respectiv pe Copil şi Tseng. Toate trei vor fi premiere.

Reclamă

Căpitanul echipei României, Gabriel Trifu, îi are la dispoziţie pe următorii jucători pentru această întâlnire: Nicholas David Ionel (20 ani, locul 226 ATP la simplu, locul 432 ATP la dublu), Marius Copil (31 ani, locul 327 la simplu, 688 la dublu), Filip Cristian Jianu (22 ani, 356 la simplu, 559 la dublu), Cezar Creţu (22 ani, 384 la simplu, 702 la dublu), Victor Vlad Cornea (29 ani, 68 la dublu).

Căpitanul echipei Taiwanului, Hsiao-Yung Chang, i-a convocat pe următorii: Yu Hsiou Hsu (24 ani, 180 ATP la simplu, 232 ATP la dublu), Tung-Lin Wu (25 ani, 182 la simplu, 426 la dublu), Jason Jung (24 ani, 232 la simplu, 692 la dublu), Chun Hsin Tseng (22 ani, 326 la simplu, 1.127 la dublu), Tsung-Hao Huang (23 ani, 584 la simplu, 377 la dublu).

România şi Taiwanul nu s-au mai întâlnit până acum în Cupa Davis.

Reclamă 4 / 0/3

În februarie, în play-off-ul Grupei Mondiale I, România a învins Thailanda cu 3-2, în deplasare, iar Taiwanul a dispus de Mexic cu 3-1, tot în deplasare.

Avocatul Simonei Halep, prima reacţie, după suspendarea primită de fostul nr. 1 WTA: „ITIA a refuzat orice formă de cooperare”

ITIA a publicat în cursul zilei de joi un document de 126 de pagini în care se menţionează, printre altele, că suplimentul recomandat de Candice Gohier, fizioterapeuta din staff-ul lui Patrick Mouratoglou, a fost contaminat cu roxadustat.

Bogdan Stoica a dezvăluit că apărarea Simonei Halep a făcut teste cu un voluntar care a ingerat colagenul folosit de româncă, iar după 3-4 zile s-a făcut un test care a ieşit pozitiv la roxadustat, lucru care a confirmat contaminarea suplimentului.

„Am făcut și teste cu un voluntar care a ingerat colagenul folosit și de Simona, potrivit cantităților și protocolului pe zile. După o perioadă de 3-4 zile, s-a făcut un test de urină care a ieșit pozitiv la roxadustat, confirmând astfel contaminarea colagenului, cât și faptul că acel colagen putea determina o probă pozitivă.

Toate acestea au fost transmise la ITIA și ne-am oferit să ne întâlnim cu experții ITIA să facem încă o dată testele și să ajungem la o concluzie comună, acceptând imediat că testul Simonei din data de 29 august 2022 a fost pozitiv.

Noi nu am mai contestat că n-ar fi fost un test valid. Au fost diferențe intre proba A și proba B. Se întâmplă când cantitățile detectate sunt atât de mici, absolut infime”, a declarat Bogdan Stoica, potrivit digisport.ro.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur a fost invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia Vezi toate știrile
Citește și