Închide meniul

România – Peru 3-0 | Calificare! Horia Tecău și Marius Copil ne-au trimis la baraj. Victorii pe linie pentru echipa României

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 28 noiembrie 2021, 13:35

România – Peru 3-0 | Calificare! Horia Tecău și Marius Copil ne-au trimis la baraj. Victorii pe linie pentru echipa României

România și Peru joacă la Cupa Davis

Federaţia Româna de Tenis

Update: Victorie pentru România! Horia Tecău și Marius Copil au câștigat setul decisiv, scor 6-2, și au trimis România în finala barajului

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update: Horia Tecău și Marius Copil au câștigat al doilea set, scor 6-3, și au împins meciul în decisiv.

Update: Horia Tecău și Marius Copil au pierdut primul set al meciului, scor 4-6.

Update 28 noiembrie: A început meciul dintre perechile Marius Copil/Horia Tecău și Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino. România mai are nevoie de un singur punct pentru victorie!

Update: Marius Copil a avut o primă reacţie după victoria cu Conner Huertas del Pino.

Reclamă

„Nu a fost uşor, nu am avut ritm pe teren, nu ştiam la ce să mă aştept. Am fost un pic deconcentrat, dar în setul doi am fost mult mai relaxat. E super, super bine pentru noi, mai ales şi pentru Nicu Frunză, e bun pentru mental. La Cupa Davis el este mereu ok.

Are potenţial de Top 100, trebuie să mai lucreze la serviciu, ne-ar ajuta să avem un număr 2 bun. Sper ca Horia să mai joace şi la următorul meci. Eu cu el, cu Florin Mergea, cu Andrei Mlendea, cu Gabi Trifu mereu vrem să ajungem în primii 16. Nu merită să-şi încheie cariera fără spectatori, fără standing ovation. Sper să umplem un stadion pentru el„, a declarat Copil la Digisport.

În primul meci, Nicolae Frunză, locul 626 ATP, l-a învins pe Nicolas Alvarez, numărul 392 mondial, scor 6-2, 6-4, într-o oră şi 16 minute.

Reclamă 4 / 0/3

La dublu, duminică, perechea Marius Copil/Horia Tecău va evolua cu Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino..

La simplu vor juca duminică Marius Copil cu Nicolas Alvarez şi Nicolae Frunză cu Conner Huertas del Pino.

Întâlnirea contează pentru Grupa Mondială I – Knockout, iar echipa care va câştiga va juca în 2022 în calificările Cupei Davis pentru un loc la turneul final, printre cele mai bune 16 naţionale din lume.

Update 15:15: Marius Copil câştigă şi setul al doilea, scor 6-2, iar România conduce Peru cu 2-0.

Update 14.45: Set Copil! Românul a câștigat primul set după o luptă crâncenă. A fost 7-5 pentru jucătorul român.

Update 13.40: A început meciul dintre Marius Copil și Conner Huertas del Pino

Update 13.30: Set și meci pentru frunză! Românul a câștigat al doilea set cu 6-4 și a adus primul punct pentru România în meciul cu Peru. Frunză s-a impus într-o oră și 16 minute de joc.

Reclamă

„Este o victorie foarte specială. De mult timp îmi doream să aduc un punct României. Horia este un idol pentru noi, sperăm să-i călcăm pe urme. Am intrat foarte motivat pe teren. Am reuşit să mă ţin de planul de joc până la final. Mă bucur că a funcţionat”, a declarat Frunză la Digi Sport, la final.

Update 12.40: Set Frunză! Românul a câștigat primul set împotriva lui Alvarez cu 6-2.

Update 12.00: A început meciul dintre Nicolae Frunză și Nicolas Alvarez.

Primul meci de simplu al zilei de sâmbătă are loc între Nicolae Frunză (numărul 626 mondial la simplu şi 954 la dublu) și Nicolas Alvarez (392 ATP la simplu, 486 la dublu). Meciul va începe de la ora 12:00, și se joacă în sala polivalentă din Cluj-Napoca.

România – Peru, la Cupa Davis

Al doilea meci al zilei va avea loc tot la simplu, între Marius Copil (275 ATP la simplu şi 479 la dublu) şi Conner Huertas del Pino (654 ATP la simplu şi 399 la dublu).

Programul de duminică începe cu un meci de dublu, între perechile Marius Copil/Horia Tecău şi Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino. Meciul va începe de la ora 11:30. Tot mâine, se joacă și ultimele meciuri la simplu, între Marius Copil şi Nicolas Alvarez și, respectiv, Nicolae Frunză şi Conner Huertas del Pino.

România și Peru se întâlnesc pentru prima dată la Cupa Davis. Întâlnirea contează pentru Grupa Mondială I – Knockout, iar echipa care va câştiga va juca în 2022 în calificările Cupei Davis pentru un loc la turneul final, printre cele mai bune 16 naţionale din lume

În actualul context epidemiologic, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit ca toate evenimentele sportive să se desfăşoare fără spectatori.

Horia Tecău se retrage din tenis

Confruntarea de la Cupa Davis va fi ultima pentru Horia Tecău. El a afirmat, într-o postare pe Facebook, că sportul a fost viaţa lui şi l-a învăţat să viseze, dar este momentul să se bucure de viaţă „într-un mod diferit”.

„O mulţime de emoţii am acum. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit şi oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. Sportul a fost locul meu de joacă, clasa mea, m-a învăţat să visez, să cred şi să dezvolt abilităţi de viaţă în acest proces.

Energia terenului de tenis şi a fanilor tenisului m-au răsplătit enorm şi voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna. Acum, este timpul să ne bucurăm de viaţă într-un mod diferit şi să transformăm toată această energie într-o nouă formă”, a scris Tecău pe Facebook.

În cariera sa, Horia Tecău, acum pe locul 19 ATP la dublu, fost numărul 2 mondial, a câştigat 38 de trofee, dintre care trei de grand slam.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
Vezi toate știrile
Citește și