Închide meniul

Scenariul prin care Simona Halep poate scăpa de suspendare, după procesul de la TAS. Ce șanse are românca

Alex Ioniță Publicat: 9 februarie 2024, 9:12

Reclamă
Scenariul prin care Simona Halep poate scăpa de suspendare, după procesul de la TAS. Ce șanse are românca

Scenariul prin care Simona Halep poate scăpa de suspendare, după procesul de la TAS

Simona Halep / Profimedia

Scenariul prin care Simona Halep poate scăpa de suspendare, după procesul de la TAS. Jucătoarea noastră poate spera la revenirea în circuit, după audierile din Elveția.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În decursul zilei de vineri, Simona Halep se va prezenta la ultima sesiune de audieri de la Lausanne. Acum, au apărut informații cu privire la modul prin care pedeapsa jucătoarei ar putea fi suspendată, însă, acest scenariu este puțin probabil.

Scenariul prin care Simona Halep poate scăpa de suspendare, după procesul de la TAS

Experții de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv au dezvăluit faptul că Simona Halep poate spera doar la o reducere a pedepsei inițiale și că există doar un scenariu SF prin care aceasta poate fi exonerată.

Concret, pentru ca „Simo” să scape de pedeapsă, trebuie să îi convingă pe judecători că nu a avut nicio intenție de a se dupa. Astfel, totul depinde de fostul ei antrenor, Patrick Mouratoglou și de declarațiile acestuia. Tehnicianul a spus că tot scandalul a pornit din cauza sa.

Chiar dacă Simona Halep a fost „sabotată” de tehnician, aceste informații trebuie comparate cu pașaportul biologic al sportivei, dar și cu rezultatele analizelor, pentru a afla clar dacă există o suprapunere între declarațiile lui Mouratoglou și realitate.

Reclamă

De asemenea, antrenorul ar putea avea probleme din punct de vedere legal dacă ar decide să rezolve scandalul cu privire la suspendarea Simonei Halep prin această variantă.

„Să mărturisească că a fost un act de sabotaj și că a făcut asta fără știrea sportivei sau a altei persoane. Iar apoi Mouratoglou ar trebui să demonstreze, să coroboreze probele analitice, adică cele din pașaportul biologic și cele din testul de urină, că există o suprapunere între schema lui de sabotaj, cum i-a dat substanța, prin ce metode, și cantitățile, datele, în care i-au ieșit Simonei analizele pozitive. Însă în acest caz va avea Mouratoglou probleme cu legea”, au spus surse din cadrul TAS, potrivit iamsport.ro.

Inițial, Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani, după ce a fost depistată pozitiv la testele antidoping de la US Open 2022. Românca își caută acum dreptatea la TAS, iar procesul acesteia are loc în perioada 7-9 februarie.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep şi Patrick Mouratoglou, filmaţi împreună la Lausanne

Simona Halep şi Patrick Mouratoglou au fost filmaţi împreună la Lausanne! Fostul lider mondial a luat cina cu antrenorul francez, care urmează să fie audiat joi la TAS.

Imagini cu Simona Halep şi Patrick Mouratoglou la cină după prima zi de audieri au fost publicate în exclusivitate de către antena3.ro.

Joi urmează să fie audiat fostul antrenor francez al româncei, care şi-a asumat vina pentru că Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj Vezi toate știrile
Citește și