Închide meniul

Simona Halep a fost foarte aproape de retragere! ”Nu mai vedeam luminița de la capătul tunelului”

Dan Roșu Publicat: 23 mai 2022, 8:46

Simona Halep a fost foarte aproape de retragere! ”Nu mai vedeam luminița de la capătul tunelului”

Simona Halep a fost foarte aproape de retragere

Simona Halep, la o conferință de presă / Getty Images

  • Simona Halep nu a câștigat niciun trofeu în 2021
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Simona Halep a fost foarte aproape de retragere! Chiar Simo este cea care a făcut dezvăluirea, într-un interviu acordat pentru CNN. Românca de 30 de ani susține că accidentarea de la Roma, din 2021, și pandemia au adus-o la capătul puterilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Accidentarea suferită la Roma i-a adus una din cele mai lungi absențe din circuit. Ea a revenit după trei luni, la Montreal, unde era învinsă în primul meci de Danielle Collins.

Simona Halep a fost foarte aproape de retragere

”Am fost foarte aproape de retragere, pentru că m-am confruntat cu cea mai serioasă accidentare a carierei! Nu am știut cum să o gestionez, eram speriată și aveam încrederea scăzută, deoarece mă temeam că nu mai rezist fizic. A fost și pandemia, bulele de la turnee și chiar am suferit. Nu mai vedeam luminița de la capătul tunelului”, a spus Simona, pentru CNN.

Reclamă

Totuși, Simona a adunat 13 turnee în 2021, chiar dacă nu a câștigat niciunul. Cel mai aproape a fost la Cluj-Napoca, acolo unde a atins și singura ei finală din sezon, pierdută în fața lui Kontaveit.

Simona Halep – Patrick Mouratoglou, colaborare de excepție

Patrick Mouratoglou a fost omul care a reușit să o facă pe Simona să treacă peste un 2021 plin de momente grele. Colaborarea dintre cei doi a început înainte de Madrid și jocul campioanei noastre ne dă speranțe pentru noi performanțe la nivel înalt.

Reclamă

”El mi-a reaprins focul interior foarte repede! Nu mă așteptam, pentru că nu sunt atât de deschisă cu oamenii și am greu încredere în cineva. Dar atunci, când am încredere, pot face schimbări! Metodele sale și modul în care vorbește cu mine mă fac să fiu mai profesionistă decât înainte. Muncind zilnic, cred că am șanse să revin în top.

Credeam că voi termina cu tenisul la 30 de ani și voi avea copii și familie, dar m-am înșelat. Iar acum nu vreau să mă opresc. Vreau să mai joc câțiva ani! Nu am o explicație pentru asta. Dar începe a doua parte a carierei mele și mă simt încrezătoare, am oameni extraordinari lângă mine”, a mai spus Simona Halep.

Simona Halep visează la Roland Garros

Simona Halep va juca în primul tur de la Roland Garros împotriva sportivei din Germania, Nastasja Schunk, numărul 167 WTA. Simo e considerată de bookmakeri a doua favorită la Paris, după Iga Swiatek, și ea visează la un nou trofeu, după cel câștigat în 2018.

Reclamă 4 / 0/3

„Voi avea întotdeauna amintiri plăcute de la titlul cucerit în 2018, pentru că a fost primul meu Grand Slam şi totdeauna am visat să câştig Roland Garros. A fost o atmosferă extraordinară, mulţi fani m-au încurajat şi m-am simţit bine. Nu voi uita niciodată acel moment.

Dacă voi câştiga din nou, va fi un nou moment special, pentru că de fiecare dată câştigi un Grand Slam este foarte special. Am 30 de ani şi nu mai pun presiune pe mine. Dar de aceea sunt aici şi muncesc mult pentru că visez să câştig din nou. Vom vedea dacă se va întâmpla”, a spus Simona Halep, citată de eurosport.com.

Pe lângă trofeul din 2018, Simona Halep a mai disputat două finale la Roland Garros, în 2014 şi în 2018, pierdute în faţa Mariei Sharapova şi a Jelenei Ostapenko. La ultima participare, în 2020, ea era eliminată în optimi de Iga Swiatek, 1-6, 2-6.

Care este cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:07 Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup: „Aşa vom fi data viitoare!” 9:55 CFR Cluj – FCSB LIVE TEXT (21:00). Oaspeţii, atac furibung asupra titlului din Liga 1. Echipele probabile 9:00 Costel Gâlcă, reacţie vehementă despre „palma” primită de antrenorii români de la Gigi Becali: „Nu conduce tot la FCSB!” 8:53 FotoAdversarele României de la turneul final Billie Jean King Cup! Cu cine vor lupta tricolorele pentru supremaţie 8:35 Ana Bogdan, după calificarea miraculoasă a României la turneul final Billie Jean King Cup: „Am făcut-o pentru România” 8:28 FotoImagini fabuloase după calificarea României la turneul final BJK Cup. Ana Bogdan și Jacqueline Cristian, cu ochii în lacrimi! 0:10 Ioan Ovidiu Sabău și-a turnat cenușă în cap după U Cluj – Petrolul 1-2: „Trebuia să gândesc totul mai bine” 13
apr.
23:59
Ucraina – România 2-3! Jacqueline Cristian și Ana Bogdan, victorie fabuloasă!!!
13
apr.
23:55
Laszlo Balint, prima reacție după debutul perfect la Petrolul! A făcut plecăciuni în fața jucătorilor intrați dep e bancă
13
apr.
23:47
Cum arată acum clasamentul în play-out! Luptă extrem de încinsă pentru evitarea retrogradării
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ion Ţiriac, declaraţie uluitoare despre Simona Halep: "A fost accidentată la cap şi cineva s-a jucat cu ea"
Extra • 13 apr., 22:51
Ion Ţiriac, declaraţie uluitoare despre Simona Halep: „A fost accidentată la cap şi cineva s-a jucat cu ea”
Nadia Comăneci are încredere în Simona Halep
Tenis • 13 apr., 18:22
Nadia Comăneci are încredere în Simona Halep! Mesaj superb pentru „Simo”: „Abia aștept să o văd la Madrid sau Roland Garros”
"Mai iei suplimente?" Simona Halep a dat cărţile pe faţă! Cu ce i-a surprins fostul lider WTA pe jurnaliştii americani
WTA • 13 apr., 11:50
„Mai iei suplimente?” Simona Halep a dat cărţile pe faţă! Cu ce i-a surprins fostul lider WTA pe jurnaliştii americani
Camelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update - 12 aprilie
Antena Sport Update • 12 apr., 17:31
Camelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 12 aprilie
Ilie Năstase a anunţat de ce au apărut problemele fizice pentru Simona Halep
Tenis • 12 apr., 9:14
Ilie Năstase a anunţat de ce au apărut problemele fizice pentru Simona Halep. Simo s-a retras de la Oeiras Ladies Open