Închide meniul

Simona Halep a vorbit despre suspendare, la un an de la ultimul meci oficial: „Mi s-a părut foarte nedrept”

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 29 august 2023, 19:40

Simona Halep a vorbit despre suspendare, la un an de la ultimul meci oficial: Mi s-a părut foarte nedrept”

Simona Halep a vorbit despre suspendare, la un an de la ultimul meci oficial

Simona Halep, la o conferinţă de presă / Profimedia Images

Simona Halep a vorbit despre suspendare, la un an de la ultimul meci oficial. Jucătoarea din Constanța a dezvăluit modul în care a fost afectată de perioada în care este suspendată provizioriu, în scandalul de dopaj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe data de 29 august 2022, Simona Halep juca ultimul meci oficial, înainte de a fi suspendată. „Simo” pierdea acest duel în fața Dariei Snigur, o jucătoarea din Ucraina. Partida conta pentru primul tur al US Open, iar jucătoarea din Constanța a fost învinsă cu scorul de 2-6, 6-0, 4-6.

Simona Halep a vorbit despre suspendare, la un an de la ultimul meci oficial. Ce a spus „Simo” despre scandalul de dopaj

După meciul de la US Open 2022, Simona a fost suspendată, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Aceasta a reușit să se apere în fața tribunalului Sports Resolutions abia la finalul lunii iunie, în acest and.

Totuși, verdictul nu a sosit încă, iar, în acest context, „Simo” a oferit un interviu în care a vorbit despre perioada actuală, dar și despre retragerea din lumea tenisului.

„Un an extrem de greu, cu multe stări de anxietate, cu multe nopți nedormite. Mi s-a părut foarte nedrept, la început nu am știut cum să gestionez situația. Acum am acceptat că poate fi ghinionul carierei mele. Important e să fiu puternică, să privesc pozitiv în față, să mă gândesc că sunt sănătoasă și că va veni verdictul pentru mine.

Reclamă

Nu m-am gândit niciodată că mi se poate întâmpla așa ceva. Doar eu știu cât de atentă am fost la orice medicament, la orice supliment. Mereu au fost controlate, verificate. Nu am crezut că pot să trec prin așa ceva

Aşteptarea a fost un calvar. Incertitudinea şi faptul că nu ai nicio putere îţi creează mari dificultăţi. E greu să trăieşti în stilul acesta. A fost o perioadă în care am avut foarte multe speranţe de la o amânare la alta. M-am antrenat intens, mi-am dorit să fiu pe teren, am început să privesc tenisul altfel şi am apreciat fiecare zi petrecută la antrenament.

Dar, de fiecare dată când se amâna audierea, parcă primeam o lovitură puternică şi mă descurajam din nou. A fost un caz destul de dificil. Acolo, la audieri, echipa mea a fost extraordinară. Avocații, de asemenea.

Reclamă 4 / 0/3

Am primit o veste de la avocatul meu că până la final de august nu o să am nicio decizie. Sunt foarte dezamăgită de acest lucru. Este aproape imposibil să stai să aștepți atât de mult pentru o decizie, dar așa cum am spus nu am ce să fac prea multe și va trebui să aștept”, a spus Simona Halep, pentru eurosport.ro.

Simona Halep a recunoscut că ieșirea din top 1000 WTA este o lovitură

Având în vedere faptul că nu are drept de joc, Simona Halep a ieșit din top 1000 WTA. În momentul de față, sportiva ocupă poziția cu numărul 1138 în ierarhia tenisului feminin. Totuși, poziția acestia va scădea și mai mult în perioada următoare.

Acum, „Simo” a dezvăluit că din punct de vedere mental este afectată de ieșirea din top 1000. Aceasta a menționat că a luptat timp de 20 de ani pentru urcarea în clasament și că această coborâre o afectează destul de mult.

„Contează mai mult mental. Faptul că nu mai exist în clasament este o mare lovitură. Am muncit 20 de ani pentru a-mi construi acest clasament, fără pic de pauză, uzură mare morală și fizică. Nu regret, tenisul a fost viața mea. Va fi ceva nou, ceva dureros.

Dar eu cred că voi reveni pe teren, nu mi-e teamă de absolut nimic! O să revin pe teren indiferent de verdict, îmi place foarte mult să joc tenis în continuare. Am și o motivație interioară, pe teren mi-e locul. Vreau să mă opresc când vrea eu, nu în astfel de situații”, a mai spus fostul lider mondial, pentru sursa citată anterior.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
27
apr.
23:00
Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!”
27
apr.
22:51
Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor
27
apr.
22:43
Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu
27
apr.
22:42
Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!”
27
apr.
22:31
FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României
Vezi toate știrile
Citește și