Închide meniul

Simona Halep, acuzații fără precedent pentru un lider mondial. ”E la ani lumină de Sharapova”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 20 mai 2023, 11:50

Simona Halep, acuzații fără precedent pentru un lider mondial. ”E la ani lumină de Sharapova”

Simona Halep, acuzații fără precedent pentru un lider mondial

Simona Halep și Maria Sharapova, la US Open 2017 / Profimedia Images

Simona Halep are parte de niște acuzații fără precedent pentru un fost număr unu mondial din tenis. Cunoscutul jurnalist Ben Rothenberg a făcut comparație între cazul ei și cel al Mariei Sharapova.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sharapova, fost lider mondial pentru 21 de săptămâni, a lipsit din circuitul feminin în perioada ianuarie 2016 – aprilie 2017, fiind suspendată pentru 15 luni, după ce a fost testată pozitiv cu meldonium.

Revenind la Simona, ea are parte de noi acuzații, că ar fi încălcat pentru a doua oară regulamentul antidoping. Lui Halep i s-au găsit nereguli în pașaportul biologic. În acest moment, acuzațiile sunt mult mai ”grele” decât cele aduse Mariei Sharapova, cu șapte ani în urmă.

Simona Halep, acuzații fără precedent pentru un lider mondial

”Simona Halep va avea șansa de a face apel și de a-și demonstra nevinovăția și noi vom afla mai multe lucruri despre această a doua acuzație.

Acestea sunt cele mai grele acuzații de dopaj cu care s-a confruntat vreodată un număr unu mondial. Este la ani lumină de Maria Sharapova”, a comentat cunoscutul jurnalist Ben Rothenberg.

Reclamă

Simona Halep a primit încă o lovitură în scandalul de dopaj

Halep a primit o lovitură de proporții în scandalul de dopaj, după ce s-au găsit nereguli în paşaportul biologic şi a fost acuzată a doua oară că a încălcat regulamentul antidoping. Anunţul a fost făcut de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Ea riscă acum o suspendare mai mare.

“Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP). Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut”, se arată într-un comunicat postat de ITIA pe site-ul oficial.

Acuzaţia suplimentară, constând în neregulile din paşaportul biologic, s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al Simonei Halep de către un grup independent de experţi ABP. Această acuzaţie este separată şi în plus faţă de cea legată de Roxadustat, din august 2022, care a atras suspendarea provizorie iniţială a Simonei Halep.

Reclamă 4 / 0/3

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului a găsit valori mai mari decât cele normale la parametrii de sânge la jucătoarea din România. Mai exact, paşaportul biologic reprezintă o metodă prin care agenţiile anti-doping fac o monitorizare a sângelui pentru a găsi anumite nereguli.

Românca este acum suspendată provizoriu, nu a mai jucat niciun meci de când a fost testată pozitiv, aşa că a cerut să fie judecată mai repede. Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustadt la sfârşitul lunii octombrie.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:45 LIVE TEXTUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-0. Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! 21:36 Hermannstadt – Petrolul 2-0. Echipa lui Marius Măldărășanu s-a salvat matematic de la retrogradare. Cum arată clasamentul 21:16 Marian Iancu a spus, chiar de ziua lui Dan Şucu, ce ar face dacă l-ar întâlni pe patronul Rapidului! 20:57 Lăcrămioara Perijoc, în finala Campionatelor Europene de Box de la Belgrad! A învins-o pe Niamh Fay, în semifinale 20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” 20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și