Închide meniul

Simona Halep ar putea fi ștearsă din clasamentul WTA dacă va fi suspendată 2 ani în scandalul de dopaj

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 1 iulie 2023, 13:33

Simona Halep ar putea fi ștearsă din clasamentul WTA dacă va fi suspendată 2 ani în scandalul de dopaj

Simona Halep ar putea fi ştearsă din clasamentul WTA

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimediaimages

Simona Halep ar putea fi ștearsă din clasamentul WTA. Această măsură ar fi urma să fie aplicată în cazul în care „Simo” va fi suspendată pentru 2 ani, în scandalul de dopaj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep se află în aceste zile la Londra, acolo unde îi este analizat cazul de dopaj de către Tribunalul Sports Resolutions. Potrivit publicației Marca, jucătoarea noastră ar putea fi suspendată pe o perioadă de 2 ani.

Simona Halep ar putea fi ștearsă din clasamentul WTA. Jucătoarea din Constanța ar putea primi o suspendare de 2 ani

Jucătoarea din Constanța ar putea primi o suspendare de 2 ani, conform sursei citate anterior. Această suspendare ar fi totuși sinonimă cu ștergerea acesteia din clasamentul WTA, a anunțat eurosport.ro.

Dacă scenariul suspendării se va adeveri, se va considera că Simona și-a ispășit deja 8 luni din pedeapsă. Aceasta i-a fost acordată provizoriu în luna octombrie a anului trecut.

Ștergerea din clasamentul WTA s-ar întâmpla din cauză că Simona Halep ar urma să rămână fără puncte în ierarhia tenisului feminin, dacă nu își va apăra cele 1.000 de puncte obținute la turneul WTA de la Toronto.

Reclamă

Simona Halep a pledat nevinovată la procesul de dopaj

Simona Halep s-a declarat nevinovată, la procesul de dopaj. Aceasta a fost audiată la tribunalul Sport Resolutions. Procesul are loc în fața a trei arbitri desemnați desemnați de tribunalul independent.

Avocații Simonei Halep, Bogdan Stoica și Howard Jacobs, au încercat să-i demonstreze nevinovăția româncei. Argumentul este că aceasta nu a consumat în mod intenționat substanțe interzise.

„Dopaj accidental ca forma neintenționată în care o substanță interzisă, Roxadustat, a contaminat un supliment nutritiv ingerat de Simona Halep”, se arată în justificarea avocaților româncei, conform prosport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Reprezentanții Simonei Halep au menționat faptul că substanța Roxadustat a fost găsită în corpul româncei, după ce aceasta ar fi consumat Evrenzo, un medicament infectat de substanța interzisă.

De asemenea, avocații româncei au mai precizat faptul că aceasta nu avea de unde să știe că suplimentul era contaminat de Roxadustat. Astfel au cerut ca suspendarea acesteia să fie redusă 100%, ca urmare a faptului că nu putea suspecta faptul că produsul consumat conținea substanțe interzise.

„A făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a evita ingerarea oricărei substanțe interzise. Produsul contaminat este definit ca un produs care conține o substanță interzisă. (în cazul Simonei, Roxadustat, substanță activă din medicamentul Evrenzo) Substanță care nu era stipulată pe etichetă sau în informațiile disponibile în prospect sau în urma căutărilor rezonabil repetate online/pe Internet” sunt alte două argumente susținute de avocații Simonei Halep, la procesul acesteia de la Londra, conform aceleiași surse citate mai sus

Când ar urma să îşi afle verdictul Simona Halep, în procesul de dopaj

Românca a fost audiată la Londra! Verdictul urmează să fie dat în aproximativ două săptămâni,

Potrivit digisport.ro. Simona Halep este prezentă la Londra alături de avocaţi, acolo unde şi-a prezentat argumentele. Simona Halep aşteaptă de luni de zile să fie audiată în cazul de dopaj. Audierea s-a tot amânat, iar dubla câştigătoare de Grand Slam a ajuns în acest moment pe locul 50 WTA.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și