Închide meniul

Simona Halep nu ar fi fost ajutată de Roxadustat! Anunţul specialistului

Dan Roșu Publicat: 26 octombrie 2022, 10:29

Simona Halep nu ar fi fost ajutată de Roxadustat! Anunţul specialistului

Simona Halep nu ar fi fost ajutată de Roxadustat!

Simona Halep, într-o conferinţă de presă / Profimedia Images

  • Simona Halep, suspendată provizoriu
  • Halep nu ar fi fost ajutată de Roxadustat

Simona Halep nu ar fi fost ajutată de Roxadustat! Este anunţul făcut de un expert olandez. Babette Pluim susţine că substanţa îşi face efectul doar în sporturi în care efortul este unul mult mai mare decât în tenis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform specialistului, o jucătoare profesionistă de tenis nu ar simţi „ajutorul” substanţei, ţinând cont că un meci considerat lung ajunge la două ore şi jumătate. Roxadustat e mai degrabă „util” într-un sport precum ciclismul, unde rutierii au zile cu câte şase ore de dat la pedală.

Simona Halep nu ar fi fost ajutată de Roxadustat!

„Alte alternative, inclusiv EPO, sunt mai greu de detectat decât acest Roxadustat. Are un efect în principal pentru sportivii care trebuie să depună constant eforturi mari.

Reclamă

La jucătorii de tenis, consumul maxim de oxigen este de 55 până la 60%. Pentru cicliști, aceasta este uneori de 90 până la 100 la sută.

Jucătorii de tenis care stau o oră și jumătate pe teren nu beneficiază de efectele acestei substanțe interzise”, a spus Pluim, citat de eurosport.ro.

Reclamă

Patrick Mouratoglou a rupt tăcerea după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj

Patrick Mouratoglou a rupt tăcerea după ce Simona Halep (31 ani) a fost suspendată din tenis pentru dopaj. Fosta campioană de la Roland Garros şi Wimbledon a primit vestea recent, după ce în corpul ei a fost găsită o substanţă interzisă, Roxadustat.

„Salutare, tuturor. În primul rând, vreau să vă spun prin ce şoc a trecut echipa noastră din momentul în care a Simona a fost anunţată că a fost testată pozitiv la US Open. În cei aproape 30 de ani de muncă, în care am lucrat cu sute de sportivi profesionişti, nu m-am confruntat niciodată cu o astfel de situaţie.

Sunt recunoscător că atât de mulţi oameni din lumea tenisului, care au lucrat cu Simona sau o cunosc personal de mai mulţi ani, au vorbit. Vreau să le mulţumesc oamenilor care au reacţionat într-un moment atât de important pentru Simona. Cuvintele lor transmit un mesaj atât de puternic.

Reclamă 4 / 0/3

Din momentul în care Simona a fost testată pozitiv, săptămâna trecută, am ales să îmi păstrez, relativ, tăcerea. Prioritatea mea a fost să îmi pun energia pentru a o ajuta şi a o susţine în a-şi dovedi nevinovăţia.

Din moment ce o ştiu atât de bine pe Simona, pot să vă asigur că este un model de integritate. Este total împotriva oricărei forme de dopaj şi ştiu că niciodată nu i-a trecut prin cap să ia vreo substanţă interzisă. Am 100% încredere în ea! Împreună vom lupta pentru a demonstra adevărul. Patrick Mouratoglou”, a transmis antrenorul Simonei Halep pe contul său de Instagram

ANAD, noi precizări în cazul Simonei Halep

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a publicat, luni, pe site-ul oficial, o serie de precizări în contextul depistării pozitive a Simonei Halep, printre care faptul că „Roxadustat este substanţă nespecifică” şi că dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a Listei Interzise perioada de suspendare a unui sportiv este de 4 ani.

„Substanţa FG-4592 (Roxadustat) se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2 – Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice, agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia. Stabilizatorii factorilor care induc hipoxia s-au regăsit pe Lista Interzisă din anul 2011.

În 2015 şi 2016 a fost introdusă denumirea FG-4592 în cadrul acestei secţiuni de stabilizatori ai factorilor care induc hipoxia. Din anul 2017 a fost adăugată în Lista Interzisă denumirea internaţională a FG-4592 Roxadustat. Substanţa Roxadustat este considerată substanţă nespecifică”, se menţionează pe site-ul citat.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki
Tenis • 26 mart., 7:46
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki: „Totul este o afacere”