Închide meniul

Simona Halep poate merge la TAS! „Este foarte greu, dar nu imposibil”

Dan Roșu Publicat: 27 august 2023, 11:22

Reclamă
Simona Halep poate merge la TAS! „Este foarte greu, dar nu imposibil

Reacţia oficială a celor de la TAS, după ce Simona Halep a făcut apel în cazul de dopaj

Simona Halep, într-o conferinţă de presă / Getty Images

Simona Halep a fost sfătuită să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după ce Tribunalul Sports Resolutions a întârziat verdictul în cazul de dopaj în care este implicată campioana noastră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mădălina Diaconu, fostă juristă a Comitetului Olimpic Internaţional, vine cu un sfat clar pentru Simo, de a merge la TAS. Tribunalul Sports Resolutions nu a venit cu un verdict, după 60 de zile de la audieri, chiar dacă termenul este de 14 zile.

Simona Halep poate merge la TAS

„Simona poate deschide, acum, acțiune împotriva Sport Resolutions și a Agenției de Intergritate a Tenisului la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Este foarte greu, se poate, nu este imposibil, dar este foarte greu! Ar trebui în acest caz ca Sport Resolutions să întârzie atât de mult cu sentința arbitrală încât să se poată demonstra că, practic, s-au făcut vinovați de denegare de dreptate.

Orice este posibil, dar cazurile de contaminare sunt deosebit de speciale. În categoria de cazuri speciale de dopaj, practic ce i s-a cerut Simonei de către panelul Sport Resolutions a fost să aducă dovada sau dovezile, foarte solide, foarte clare și îndestulătoare despre două aspecte.

Reclamă

Primul aspect, foarte important, să demonstreze cum a ajuns substanța interzisă în corpul său, altfel decât printr-o intenție de dopaj. În al doilea rând, să demonstreze, de asemenea, cu dovezi foarte, foarte clare și suficiente, că nu a avut, nicio secundă, intenția de a se dopa și că nici nu a fost neglijență, ea sau echipa ei, în situația dată.

Sunt două condiții foarte greu de demonstrat, dar se pot demonstra. Au mai fost cazuri în care alți sportivi, care au avut de-a face cu cazuri de contaminare, mai ales alimentară, au reușit să obțină câștig de cauză mai ales la TAS, la Lausanne”, a declarat Mădălina Diaconu, potrivit prosport.ro.

Simona Halep, detalii în premieră despre procesul de la tribunalul Sports Resolutions

Simona Halep a oferit detalii în premieră despre procesul de la tribunalul Sports Resolutions. Fostul lider WTA a precizat că ar fi trebuit să primească o primă decizie în cel mult 3 săptămâni, dar verdictul judecătorilor continuă să se lase aşteptat. „Simo” a venit cu detalii din culise.

Reclamă 4 / 0/3

Halep a dezvăluit că avocatul său i-a transmis că nu se va anunţa nicio decizie până la finalul acestei luni. Jucătoarea în vârstă de 31 de ani mai are de aşteptat. Totul după ce a fost audiată încă din luna iunie!

„A fost un caz destul de dificil. Acolo, la audieri, echipa mea a fost extraordinară împreună cu toți experții pe care i-am avut. Avocații, de asemenea, a fost și Bogdan Stoica, avocatul din România, împreună cu Howard (n.r. Jacobs) din America. Au fost puternici și apărarea mea a fost foarte bună. Adevărul, întotdeauna este mai ușor când spui adevărul și am simțit că totul o să fie bine.

Mă așteptam să primesc decizia mult mai repede. Din câte știu eu în regulament sunt trei săptămâni. Deja se fac două luni și nu am primit absolut nicio știre despre decizie. M-am antrenat din greu, am și postat pe rețelele media pentru că am vrut să împărtășesc cu fanii mei treaba aceasta, că sunt motivată și că-mi doresc să revin pe teren cât mai repede.

Am primit o veste de la avocatul meu că până la final de august nu o să am nicio decizie. Sunt foarte dezamăgită de acest lucru. Este aproape imposibil să stai să aștepți atât de mult pentru o decizie, dar așa cum am spus nu am ce să fac prea multe și va trebui să aștept„, a transmis Simona Halep în exclusivitate pentru eurosport.ro.

Simona nu a mai jucat de un an în circuitul profesionist şi a ajuns pe locul 1140 în clasamentul WTA. Dubla câştigătoare de Grand Slam tocmai a coborât 562 de locuri, după decizia celor de la ITIA de a o suspenda temporar din circuitul profesionist.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
4
mai
22:35
Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!”
4
mai
22:20
Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!”
4
mai
22:02
Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic
4
mai
21:31
NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final
4
mai
21:29
Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri
4
mai
21:00
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY
4
mai
20:42
„S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri
4
mai
20:35
U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda
4
mai
20:29
Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori”
Vezi toate știrile
Citește și