Închide meniul

Simona Halep şi Patrick Mouratoglou, colaborarea momentului în tenisul mondial! CTP: „El este omul computer, omul cifrelor, al statisticilor”. Comparaţie cu Darren Cahill

Dan Roșu Publicat: 7 aprilie 2022, 15:58

Simona Halep şi Patrick Mouratoglou, colaborarea momentului în tenisul mondial! CTP: „El este omul computer, omul cifrelor, al statisticilor. Comparaţie cu Darren Cahill

Patrick Mouratoglou, în timpul unui antrenament

Profimedia Images

  • Simona Halep şi Patrick Mouratoglou au anunţat colaborarea momentului
  • Simona Halep a câştigat două turnee de Grand Slam

Simona Halep şi Patrick Mouratoglou au anunţat colaborarea momentului în tenisul mondial. Cristian Tudor Popescu este reticent însă şi susţine Darren Cahill a fost antrenorul perfect pentru campioana noastră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Eu mă bucur că are un antrenor, mai multe nu pot spune. E o diferență uriașă între ceea ce a însemnat Darren Cahill și ce poate să însemne Patrick. El este omul computer, omul cifrelor, al statisticilor. Are probabil cele mai importante baze de date din tot circuitul. Face grafice ale jucătoarei pe care o antrenează și îi spune ce are de făcut. Ce tactică să folosească, e foarte matematizat Mouratoglou, ceea ce nu este rău.

Simona Halep şi Patrick Mouratoglou, anunţul momentului în tenis

Simona din câte o știu eu este o jucătoare de moral, de încredere, are nevoie în primul rând de la un antrenor, și asta i-a dat Darren, de o perspectivă, de o cale în care să aibă încredere. Darren reușea, ca nimeni altul, să creeze o anumită stare de mobilizare, de sete de victorie și de credință în victorie.

Reclamă

De asemenea reușea să o facă să depășească repede momentele grele, înfrângerile sau momentele critice din timpul unui meci. Cahill e un mare antrenor de moral, Mouratoglu este mai rece după părerea mea, dialogul cu ea este bazat pe logică, pe cifre, care firește poate să dea rezultate. Totul depinde cum se va lega chimia umană dintre Simona și Patrick Mouratoglou”, a spus Cristian Tudor Popescu, despre Simona Halep şi Mouratoglou, la Digi Sport.

Serena Williams, 10 turnee de Grand Slam alături de Patrick Mouratoglou

Sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou, Serena Williams a câştigat nu mai puţin de 10 turnee de Grand Slam: de două ori Australian Open, de două ori Roland Garros, de 3 ori Wimbledon şi tot de atâtea ori US Open.

Reclamă

„A avut acceptul Serenei? Da, sigur. Înseamnă că nu mai lucrează cu Serena. Important e că Simona și-a luat un antrenor, care sper să fie un antrenor stabil. Să nu se mai întâmple cum s-a mai întâmplat, astea sunt faptele… să angajeze un antrenor și să se despartă de el după o lună și jumătate. Sper să nu fie faptul aici. Mi se pare important că alegerea a venit din partea Simonei, ea a fost de părere că poate să colaboreze cu Mouratoglou.

Știți care e lucrul cel mai important? Important e că nu renunță. Iată ce viață a avut în ultimul an, atâtea accidentări grave, luni și luni în afara terenului, abia începuse să joace și să se readapteze la turneele de vârf și din nou această accidentare. Faptul că nu renunță după aceste episoade dureroase este un lucru demn de admirat”, a mai spus jurnalistul.

După această mutare, Simona Halep devine una dintre favoritele de la Roland Garros, acolo unde s-a impus în 2018. „Ar fi o greșeală să înceapă colaborarea cu niște obiective de genul ăsta, să câștige Grand Slam sau să ajungă în primele 10.

Reclamă 4 / 0/3

Important e ca Simona să revină la jocul ei din 2018, de la Australian Open și Roland Garros. Mai ales acum când are 30 de ani, când fizic nu mai este atât de puternică. Acum trebuie să modifice jocul ei cu care a reușit niște rezultate”, a încheiat Popescu.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki
Tenis • 26 mart., 7:46
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki: „Totul este o afacere”