Închide meniul

Simona Halep va avea viaţă grea în Franţa. Protocolul medical este draconic. Câte teste Covid-19 trebuie să facă

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 septembrie 2020, 16:07

Simona Halep va avea viaţă grea în Franţa. Protocolul medical este draconic. Câte teste Covid-19 trebuie să facă

Profimediaimages

Simona Halep a jucat alături de Monica Niculescu

A doua jucătoare a lumii tocmai a aflat care este protocolul medical pe care va trebui să îl respecte în Franţa. Se doreşte reducerea riscului de infectare cu Covid-19.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

S-a aflat care este protocolul medical la Roland Garros

Jurnaliştii de la L'Equipe au intrat în posesia protocolului medical de la Roland Garros. Acesta va fi unul care le va da bătăi de cap tuturor sportivilor, inclusiv românilor. Dacă va ajunge în finală, Simona Halep va face încontinuu testele pentru coronavirus. Iată care sunt regulile de bază care trebuie respectate în turneul de Grand Slam:

  • Jucătorii care intră în calificări trebuie să ajungă în Paris cu patru zile înaintea meciurilor. Ceilalţi, aflaţi pe tabloul principal, sunt obligaţi să fie prezenţi în capitala Franţei cu trei zile înainte de startul turneului.
  • Sportivii trebuie să facă un test PCR la sosirea la hotel, într-o zonă destinată special acestei proceduri. După, nu pot părăsi camera hotelului până la aflarea rezultatului. În această perioadă, care poate dura chiar şi 24 de ore, primesc un voucher de mâncare de 120 de euro. 
  • În decurs de 48 de ore de la primirea rezultatului primului test, jucătorii care participă la Roland Garros trebuie să mai facă un test PCR. Pentru a putea intra pe teren au nevoie de două rezultate negative. Pe durata competiţiei, se vor mai testa la fiecare cinci zile.
  • În cazul în care un sportiv este testat pozitiv, acesta va fi izolat timp de 14 zile şi va fi retras din competiţie. Şi cel cu care împarte camera nu va mai avea drept de joc la Roland Garros.
  • Măştile de protecţie trebuie să fie purtate în permanenţă, după părăsirea camerei de hotel. Singurele excepţii sunt momentele în care jucătorii se antrenează sau mănâncă. Distanţarea socială este o regulă de bază! 
  • În afara zilelor de meci, jucătorii nu se pot antrena în baza de la Roland Garros. Se pot pregăti pe terenurile de la Jean-Bouin.

Simona Halep nu a participat la US Open din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19 din Statele Unite. Şi-a anunţat însă intenţia de a juca la Roland Garros. În 2018 a câştigat trofeul după ce a învins-o în finală pe Sloane Stephens.

Halep va fi cap de serie numărul 1 la Roland Garros. Românca va ocupa această onorantă poziţie după retragerea campioanei Ashleigh Barty, dar şi după eliminarea Sofiei Kenin de la US Open.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:50 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” Vezi toate știrile
Citește și