Închide meniul

Sorana Cîrstea, performanţă cu care a intrat în istorie, la US Open

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 5 septembrie 2023, 13:49

Sorana Cîrstea, performanţă cu care a intrat în istorie, la US Open

Sorana Cîrstea, performanţă cu care a intrat în istorie, la US Open

Sorana Cîrstea, la finalul meciului cu Belinda Bencic / Getty Images

Sorana Cîrstea a reuşit o performanţă cu care a intrat în istorie, la US Open 2023, după calificarea în sferturile de finală de la Flushing Meadows. Sori a devenit cea mai în vârstă jucătoare care ajunge în premieră între primele 8 la ultimul Grand Slam al anului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana s-a calificat pentru a doua oară în carieră în sferturile de finală ale unui turneu major, după Roland Garros 2009. Pe parcurs, ea a reuşit şi două super-victorii, cu Elena Rybakina şi Belinda Bencic.

Sorana Cîrstea, performanţă cu care a intrat în istorie, la US Open 2023

La 33 de ani şi 5 luni, Sorana e cea mai în vârstă sportivă care atinge pentru prima oară sferturile de finală de la US Open. A reuşit performanţa la a 15-a prezenţă la Flushing Meadows. Ea ajunsese maximum în turul 3, în trei rânduri, 2009, 2019 şi 2020.

Sorana se va duela pentru un loc în semifinalele de la US Open cu Karolina Muchova. Aceasta este a cincea directă dintre cele două sportive, iar jucătoarea din Cehia conduce cu 3-1. Toate întâlnirile s-au desfăşurat pe hard, iar ultimele trei au avut loc în acest an.

Borna financiară uriaşă pe care o depăşeşte Sorana Cîrstea dacă se califică în semifinale la US Open 2023

Se ştie care este borna financiară uriaşă pe care o depăşeşte Sorana Cîrstea, în cazul în care obţine cea mai importantă performanţă a carierei şi se califică în semifinale la US Open 2023.

Reclamă

Dacă o va răpune pe Muchova, Cîrstea ar da o adevărată lovitură financiară. Ar fi sigură de un premiu uriaş, de 775.000 de dolari. Ar depăşi astfel borna de 9 milioane de dolari câştigaţi din tenis. Românca avea, înainte de starul de la US Open, 8.480.462 de dolari obţinuţi din sportul „alb”, potrivit wtatennis.com. Sorana este acum pe punctul de a obţine, de departe, cel mai mare premiu din carieră.

Cîrstea a impresionat în 2023 şi a câştigat peste 1 milion de dolari. Cu premiul asigura pentru prezenţa în sferturile de finală de la US Open se apropie de un milion şi jumătate de dolari.

Sorana Cîrstea a făcut un salt impresionant, în ceea ce priveşte câştigurile din tenis, faţă de anii precedenţi. În 2019, românca de 33 de ani câştigat suma de 507.000 de dolari, în 2020, suma de 360.000 de dolari, în timp ce în 2021 şi 2022 a câştigat suma de aproximativ 820.000 de dolari.

Reclamă 4 / 0/3

Sorana Cîrstea era pe locul 81 în topul jucătoarelor cu cele mai mari câştiguri din tenis. Simona Halep, românca suspendată pentru dopaj, este pe locul trei în acest top, cu peste 40 de milioane de dolari, fiind depăşită doar de surorile Williams.

Duelul dintre Sorana Cîrstea şi Karolina Muchova va avea loc miercuri dimineaţă, de la ora 02:00, live text pe as.ro.

 

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 19:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis Vezi toate știrile
Citește și