Închide meniul

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturi la Birmingham, după ce a distrus-o pe Aleksandra Krunic, 6-1, 6-1

Dan Roșu Publicat: 15 iunie 2022, 14:56

Reclamă
Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturi la Birmingham, după ce a distrus-o pe Aleksandra Krunic, 6-1, 6-1

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturi la Birmingham

Sorana Cîrstea, la Birmingham / Profimedia Images

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturi la Birmingham (Anglia), dotat cu premii totale de 251.750 de dolari, miercuri, după ce a dispus cu 6-1, 6-1 de sârboaica Aleksandra Krunic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cîrstea (32 ani, 36 WTA), a şasea favorită, a avut nevoie de o oră şi 12 minute pentru a obţine victoria. Românca nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând singura minge de break a adversarei.

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturi la Birmingham

Sorana are acum 3-1 în meciurile directe cu Krunic (29 ani, 103 WTA), pe care a mai învins-o în 2011 la Taşkent, în optimi, cu 6-3, 6-4, şi în 2019, în optimi la Budapesta, cu 6-3, 6-3. Krunic s-a impus în calificări la Cincinnati în 2017, cu 6-7 (1), 6-3, 6-4.

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 6.200 de dolari şi 60 de puncte WTA, iar următoarea sa adversară va fi Catherine McNally (SUA) sau Donna Vekic (Croaţia).

Tot miercuri va juca în optimi şi Simona Halep (a doua favorită), contra britanicei Harriet Dart, iar joi va evolua Gabriela Ruse, contra învingătoarei dintre Jana Fett (Croaţia) şi Shuai Zhang (China), cap de serie numărul opt.

Reclamă

„Sunt foarte fericită, a fost peste aşteptări. Am jucat foarte bine azi, am făcut totul perfect. Nu văd o zi mai bună. Am câştigat în două seturi, am avut parte de oameni drăguţi în tribune. Vârsta e doar un număr. Nu mă definesc numerele. Cu fiecare an care trece, devenim mai deştepţi şi mai ascuţiţi la minte. Nu m-aş întoarce cu 11 ani înapoi. Sunt foarte mândră şi onorată să fac parte din acest sport. Am început la 4 ani, eram un copil. A fost o călătorie plăcută”, a spus Sorana la interviul acordat pe teren.

Sorana Cîrstea va fi antrenată de Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep

Sorana Cîrstea urmează să pună punct colaborării cu Adrian Cruciat, antrenor care o pregătea din 2019. Daniel Dobre ar urma să o pregătească pe sportiva de pe locul 36 WTA după turneul de la Birmingham, premergător Wimbledon.

Reclamă 4 / 0/3

Sorana Cîrstea participă în această perioadă la turneul de la Birmingham. După această competiţie, Sori va face o schimbare majoră, chiar înainte de Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Daniel Dobre a rămas fără angajament de la finalul lunii ianuarie, când Simona Halep l-a pus pe liber după eliminarea de la Australian Open din optimi, suferită în faţa lui Alize Cornet. Pe lângă Dobre, Halep l-a demis la momentul respectiv şi pe Adrian Marcu. 3 luni mai târziu, Halep l-a numit antrenor pe Patrick Mouratoglou, cel care a pregătit-o pe Serena Williams timp de 10 ani.

Simona Halep a avut mai multe colaborări cu Daniel Dobre, de-a lungul timpului. În 2019, Dobre a fost alături de Halep la wimbledon, când constănţeanca a reuşit să câştige cel de-al doilea turneu de Grand Slam din palmares, după Roland Garros 2018.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și